ddzini Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 w zalaczeniu do tego topiku dolanczam moje zabawy z buda /a raczej szkieletem/ Tower AT Cheafteka zakupiona za 10 zl od Ogra to tak naprawde dopiero poczatek - zabawy trwaly dwa dni - ale cos juz widac :) niestety zdjecia strasznie ciemne - ale to jest to co kupilem taki SZKIELET z jedna blacha boczna 8) tak wygladal tyl jest jeszcze kope zabawy z panelem tylnym - ale sa juz koncepcje i podjalem w tym kierunku odpowiednie kroki - o czym dalej montowanie nozek - z deka partyzantka ale daje rade :) - w koncu na czyms stac to musialo :wink: a tak, po dlugim przymiezaniu i wypaleniu paru fajek zamontowalem chlodniczke inny kat - lepiej widac chlodnice ... i moja stope :wink: tutaj sposob osadzenia 2x80mn na chlodnicy - tez pelna partyzantka - zamocowane na drutach :wink: tak zamontowalem dysk - w sumie musze go albo gdzie indziej umiescic, albo podniesc z dolnej blachy kilka cm - bo bardziej sie grzeje jak zauwazylem obraz "nedzy i rozpaczy" :wink: moje WC 8) 8) czyli Atman 306 w zbiorniku 3,5l + weze 12fi + Crystall C3 + Kadet Qrcze moje CPC mniej miejsca zajmowalo :lol: na zdjeciu widac tez lekko skosnie zamontowany zasilacz - no coz okazalo sie ze brakuje mi 2 cm kabla do podlaczenia mobo :lol: wiec najpierw umiescilem tak zasilacz- podlaczylem kabel a potem dokrecilem ponownie zasilacz ....trzyma sie juz poziomo :wink: WC juz w budzie 8) - na razie w wersji Beta - jeszcze bede optymalizowal /skracal/ dl wezy - tymczasowo w ten sposob zmontowane, aby ulatwic sobie prace zblizenie na bloczek 8) - ojj Ogr dluugo go musialem do porzadku doprowadzac :wink: a tu, niestety moj najwiekszy bol- bo chlodnica gniecie sie z zasilka niestety sa na tym samym poziomie a odl pomiedzy nimi to ok 8~10 cm :( z tego wlasnie powodu nie mam jak umiescic shrouda ponadto jak widac na zdjeciu kadet jest przytwierdzony do budy za pomoca drutow - coz sposob moze nie najladniejszy, ale praktyczny i mocny :) - a aby cie pozbyc wibracji miedzy buda a chlodnica - w punktach styku umiescilem podkladki wykonane z detki rowerowej, orez izolacji to wszystko wykonalem sobie w poniedzialek wczoraj /wtorek/ musialem cos wykminic z panelami - z braku materialow oraz narzedzi wykorzystalem to co znalazlem w piwnicy /podziurowana orginalnie blache - chyba z jakiejs lodowki/ na razie /choc nie przewiduje zbytniej poprawy wygladu/ wyglada to tak : Front - do przerobek ale dziala :) poniewaz moja chlodnica "wydmuciach!e" powietrze do panelu napedow 5,25 zamontowalem podziurowana orginalnie blache na samym dole panelu 5,25 umiescilem CDRW zabezpieczone na gornej jego powierzchni plastikiem, ktory oddziela "komore" chlodnicy od napedu, dodatkowo plastik dochodzi do samej chlodnicy zamykajac "komore" - zeby kurz tez nie sypal sie do budy docelowo, chyba w piatek dojda przyciski power, reset i inne smieci ATX'a tyl - do poprawek ale juz :wink: jeszcze musze dolorzyc poxipolu - zeby panel sie pewnie trzymal i nie bylo takich luk :lol: docelowo blacha bedzie jeszcze od strony budy obita/oklejona rajstopa :lol: - zaby kurz sie nie dostawal do srodka mam nadzieje ze nie zostane maxymalnie zjechany :) :wink: mimo ze wyglada jak wyglada - wlozylem w to kope roboty.... moge powiedziec smialo ze 1 faza dobiegla konca jeszcze tylko okno na bok, zamontowac diody ATX i przyciski 'Power i reset - na razie srubokretem odpalam 8) :lol: no i skrocic jeszcze weze do Wc - i koniec :) Ps: mam nadzieje ze cos bedzie widac :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Nie twierdzę że mało się napracowałeś ale chyba stanowczo za mało dokładnie - całość wygląda jak jedna wielka prowizorka :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddzini Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Nie twierdzę że mało się napracowałeś ale chyba stanowczo za mało dokładnie - całość wygląda jak jedna wielka prowizorka :|hmmm nie ukrywam tego acz zwracam uwage na to ze: generalnie nic specjalnego..... jak napisalem ale ciezko przerobic AT majac do dyspozycji: wiertarke i pilke do zelaza, nie posiadajac nawet mlotka czy sciskow... no nic to...... duzo lepiej nie bedzie to to nigdy wygladac wystarcza mi ze nie bedzie straszyc, a bedzie pracowac tak jak chce 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...