Skocz do zawartości
ddzini

"Nowy komp" -nowa buda - nowe WC

Rekomendowane odpowiedzi

w zalaczeniu do tego topiku

dolanczam moje zabawy z buda /a raczej szkieletem/ Tower AT Cheafteka zakupiona za 10 zl od Ogra

to tak naprawde dopiero poczatek - zabawy trwaly dwa dni - ale cos juz widac :)

Dołączona grafika

niestety zdjecia strasznie ciemne - ale to jest to co kupilem taki SZKIELET z jedna blacha boczna 8)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

tak wygladal tyl

jest jeszcze kope zabawy z panelem tylnym - ale sa juz koncepcje i podjalem w tym kierunku odpowiednie kroki - o czym dalej

Dołączona grafika

montowanie nozek - z deka partyzantka ale daje rade :) - w koncu na czyms stac to musialo :wink:

Dołączona grafika

a tak, po dlugim przymiezaniu i wypaleniu paru fajek zamontowalem chlodniczke

Dołączona grafika

inny kat - lepiej widac chlodnice

... i moja stope :wink:

Dołączona grafika

tutaj sposob osadzenia 2x80mn na chlodnicy - tez pelna partyzantka - zamocowane na drutach :wink:

Dołączona grafika

tak zamontowalem dysk - w sumie musze go albo gdzie indziej umiescic, albo podniesc z dolnej blachy kilka cm - bo bardziej sie grzeje jak zauwazylem

Dołączona grafika

obraz "nedzy i rozpaczy" :wink: moje WC 8) 8)

czyli Atman 306 w zbiorniku 3,5l + weze 12fi + Crystall C3 + Kadet

Qrcze moje CPC mniej miejsca zajmowalo :lol:

na zdjeciu widac tez lekko skosnie zamontowany zasilacz - no coz okazalo sie ze brakuje mi 2 cm kabla do podlaczenia mobo :lol: wiec najpierw umiescilem tak zasilacz- podlaczylem kabel a potem dokrecilem ponownie zasilacz ....trzyma sie juz poziomo :wink:

Dołączona grafika

WC juz w budzie 8) - na razie w wersji Beta - jeszcze bede optymalizowal /skracal/ dl wezy - tymczasowo w ten sposob zmontowane, aby ulatwic sobie prace

Dołączona grafika

zblizenie na bloczek 8) - ojj Ogr dluugo go musialem do porzadku doprowadzac :wink:

Dołączona grafika

a tu, niestety moj najwiekszy bol- bo chlodnica gniecie sie z zasilka

niestety sa na tym samym poziomie a odl pomiedzy nimi to ok 8~10 cm :(

z tego wlasnie powodu nie mam jak umiescic shrouda

ponadto jak widac na zdjeciu kadet jest przytwierdzony do budy za pomoca drutow - coz sposob moze nie najladniejszy, ale praktyczny i mocny :) - a aby cie pozbyc wibracji miedzy buda a chlodnica - w punktach styku umiescilem podkladki wykonane z detki rowerowej, orez izolacji

to wszystko wykonalem sobie w poniedzialek

wczoraj /wtorek/ musialem cos wykminic z panelami - z braku materialow oraz narzedzi wykorzystalem to co znalazlem w piwnicy /podziurowana orginalnie blache - chyba z jakiejs lodowki/

na razie /choc nie przewiduje zbytniej poprawy wygladu/ wyglada to tak :

Dołączona grafika

Front - do przerobek ale dziala :)

poniewaz moja chlodnica "wydmuciach!e" powietrze do panelu napedow

5,25 zamontowalem podziurowana orginalnie blache

na samym dole panelu 5,25 umiescilem CDRW zabezpieczone na gornej jego powierzchni plastikiem, ktory oddziela "komore" chlodnicy od napedu, dodatkowo plastik dochodzi do samej chlodnicy zamykajac "komore" - zeby kurz tez nie sypal sie do budy

docelowo, chyba w piatek dojda przyciski power, reset i inne smieci ATX'a

Dołączona grafika

tyl - do poprawek ale juz :wink:

jeszcze musze dolorzyc poxipolu - zeby panel sie pewnie trzymal i nie bylo takich luk :lol:

Dołączona grafika

docelowo blacha bedzie jeszcze od strony budy obita/oklejona rajstopa :lol: - zaby kurz sie nie dostawal do srodka

mam nadzieje ze nie zostane maxymalnie zjechany :) :wink:

mimo ze wyglada jak wyglada - wlozylem w to kope roboty....

moge powiedziec smialo ze 1 faza dobiegla konca

jeszcze tylko okno na bok, zamontowac diody ATX i przyciski 'Power i reset - na razie srubokretem odpalam 8) :lol:

no i skrocic jeszcze weze do Wc - i koniec :)

Ps: mam nadzieje ze cos bedzie widac :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie twierdzę że mało się napracowałeś ale chyba stanowczo za mało dokładnie - całość wygląda jak jedna wielka prowizorka :|

hmmm nie ukrywam tego acz zwracam uwage na to ze:

generalnie nic specjalnego..... jak napisalem

ale ciezko przerobic AT majac do dyspozycji:

wiertarke i pilke do zelaza, nie posiadajac nawet mlotka czy sciskow...

no nic to......

duzo lepiej nie bedzie to to nigdy wygladac wystarcza mi ze nie bedzie straszyc, a bedzie pracowac tak jak chce 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi