benek Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 znalazlem fajny opis jak laczyc 2 zasilacze - ale nurtuje mnie 1 pytanko - w tym opisie jest kilka razy ze niektore zasialcze nie wystratuja z samym polaczonym zielonym a to strona http://www.burningissues.net/how_to/power/psu.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 znalazlem fajny opis jak laczyc 2 zasilacze - ale nurtuje mnie 1 pytanko - w tym opisie jest kilka razy ze niektore zasialcze nie wystratuja z samym polaczonym zielonym a to stronahttp://www.burningissues.net/how_to/power/psu.htm nie przczytalem bo mi sie nie kcialo poogladalem obrazki tylko i mam pytanko czy te dwa zasilacze maja oba zasilac plyte głowna??? czy drugi nie zasila plyty jest tylko pod 12V i flopa a to zlacze jest tylko zeby oba startowaly razem??. Ze mnie taki elektronik jak z koziej [gluteus maximus] trabka wiec sie nie znam. Aha jakby oba zasilaly mobo to to przciez nigdy nie zejdzie ponizej 5V na 5V? nie wiem nie znam sie na elektronice niech mi ktos to wytlumaczy!. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Jak chcecie kmbinować z ATX to kombiunejcie. Ja tam mam podłączony drugi zasialcz ale AT z ATX zasilam płyte główną . A z drugiego reszte czyli nagryware i CD-rom i dysk. Ale napięcia wogóle sie nie różnią. Oprócz tego mam sieciówke Live. Na dniach przetestuje tak ze podłącze 2 dyski 7200, nagryware, cd-rom, live, modem, sieciówka i karta telewizyjna. I ustawie 2.0V na procu. Dodam że zasilacz mam FEEL'a zobaczymy jak sie zachowa :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 ... czy te dwa zasilacze maja oba zasilac plyte głowna??? ...nie ... to zlacze jest tylko zeby oba startowaly razem??...tak - dlatego laczymy zeby mialy wspolna mase i zeby razem startowaly - ten zielony BTW prosze raczej o odpowiedzi na moje pytanie !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 HE, HE :D sam se znalazlem :D pin 8 (szary kolor) we wtyczce ATX jest nazywany PWR_OK - i przekazuje sygnal ze jest wszystko OK z napieciami +5V i +3.3V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...