Skocz do zawartości
Crusio

VGA Silencer Rev 3.0 ZABIJA RADEONY !!

Czy majac VGA Silencera rev 3.0 padla wam karta ??  

420 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy majac VGA Silencera rev 3.0 padla wam karta ??

• Tak
      157
    • Nie
      284
    • Tak, ale przyczyna tkwila zupelnie gdzie indziej
      30

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś pisał o obawie przed zdjeciem/zerwanie m shima .

owszem jest to dość ryzykowna operacja ale jeśli chodzi o utrate gwarancji

to byłem świadkiem że gościowi odrzucili grafe bo stwierdzili

że orginalne chłodzenie było zdejmowane , a widać to bardzo często po stanie

kołeczków mocujących orginalny cooler :)

8/10 osób jak ściagało orginalne chłodzenie to lekko zniekształciło/zagniotło owe kołeczki ,potem są problemy z gwarancją :(

A co do shima ,to u mnie jest on (był) o pare setek wyższy od GPU :/

przez co nie każde chłodzenie działało u mnie jak trzeba , umieszczenie miedzianej blaszki pomiędzy GPU a radiatorem to nie za dobry pomysł

wzrastają opory w odprowadzeniu ciepła , u mnie owa blaszka tylko pogorszyła chłodzenie w stosunku do zwykłego standardowego coolera !!!!

pozostaje ,albo cooler z wypukłością w miejscu styku z GPU

albo zdjęcie/zerwanie shima ,

tylko w tym drugim przypadku warto sobie zrobić jakieś małe dystansy

z cieniutkiej tekturki aby nie ukruszyc GPU

ja tak zrobiłem ,przyłożyłem żyletkę aby sprawdzić że GPU wystaje powyzej owych tekturek i załozyłem zmodyfikowany cooler od AthlonaXP

tera mam chłodno i cicho w idle

( bez wiatraka z zaniżonym taktowaniem w ATITool )

do gier mam Profil 430/760 z właczonym wiatrakiem 80mm

temperaturka spoko niska

Edytowane przez magx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" zniekształciło/zagniotło owe kołeczki

.....a od czego mamy palce...;-)? Ja inaczej nie "praktykuję... :rolleyes:

A czy to tak trudno sprawdzic czy ramka jest na tym samym poziomie co GPU?

Ja wiem ze trudne to nie jest....

PS. Panowie :) ...Nie kłocmy sie - mamy tu rozgryźć temat a nie robic sobie przysrywki ...moim(pewnie mało znaczacym) zdaniem :mellow:

Edytowane przez Palacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

Dziś dojechała do mnie CoolViva - od razu zabrałem się do montażu, zdjąłem silencera i na radiatorze od spodu zobaczyłem 'coś'. Wygląda jak przypalenie, kolor rdzawo-brązowy. Nie chce zejść razem z pastą, po prostu jakiś zrobił się jakiś wżer na powierzchni. Jestem przekonany na 100% że gdy zakładałem silencera tego nie było.

Na rdzeniu żadnych śladów ( http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/Obraz%20008.jpg ).

---

Co do CoolVivy - niestety wykonanie woła o pomstę do nieba, do zakładania przydały by się ze dwie pary rąk, sposób montowania tego wszystkiego na malutkie śrubki po prostu rozłożył mnie, użerałem się z tym z potem na czole i zaciśniętymi zębami około godziny a całość sprawiała wrażenie jakby za chwilę coś miało odpaść.

Co więcej - przy przykręcaniu bloku 'z tyłu' karty powinno się (szkoda że w instrukcji tego nie napisali) NAJPIERW sprawdzić jak i czy w ogóle heatpipe ułoży się w rowkach na bloczkach. Tak więc tylny bloczek dokręciłem tak, że dotykał tylnych radiatorów z brzegu karty, przy zakładaniu heatpipe'a okazało się że nie pasuje ( i musiałem go trochę popsuć - przygiąć 'do wewnątrz'. Po instalacji wszystkiego okazało się że radiator z tyłu karty (od strony NB - montowany do bloczku na zdjęciu na dole) koliduje z kondensatorem na płycie głównej tuż nad slotem AGP :wacko:.

Sposób mocowania wentylatora jest, jakby to określić - jednorazowy

Tak więc siedzę tymczasowo na stockowym coolerku, jutro zdejmuję radiatory :mur: i robię drugie podejście bo dziś już po prostu napsułem sobie tyle nerwów że....

@ Crusio - nie wiem jak to u Ciebie wygląda, ale jeżeli mamy takie same karty to fizyczną niemożliwością jest założenie CoolVivy przy radiatorach na kostkach z tyłu karty (tych przy dłuższej krawędzi).

Edytowane przez Paszczu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze nie powiedziales wczesniej ze chcesz CoolVive...odradziłbym Ci tą inwestycję... Mamy to w sprzedazy i szczerze mowiac nie zrobila na mnie pozytywnego wrazenia..... :blink:

pozdrawiam..

PS..a silencer smiga jak na razie całkiem calkiem...odpukac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc siedzę tymczasowo na stockowym coolerku, jutro zdejmuję radiatory  i robię drugie podejście bo dziś już po prostu napsułem sobie tyle nerwów że.

1386739[/snapback]

Z deszczu pod rynne? A to cos na zdjeciu - jakiej pasty uzyles?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem o tym na stronie dziewiątej. Coż - kupiłem, teraz będę się z tym użerał, nie jestem niepełnosprawny, ale montaż tego miejscami mnie przerastał no bo niby jak zamontować samemu radatory na te bloczki, kiedy oba z obu stron umazane są pastą, do tego dochodzi jeszcze heatpipe, który trzeba trzymać przy ich przykręcaniu...

Trudno - już kupiłem, jutro zdemuntuję tylko jeden przeszkadzający radiator i zakładam - jak to mówią 'gdybym widział że się przewrócę to bym się położył'

Mój silencer zaczął jakiś czas temu pierdzieć przy starcie, chłodził nieźle, ale teraz musi polecieć na gwarację a drugiego już nie założę po przeczytaniu tego topiku. Gwarancją mogę się już chyba tylko podetrzeć (czytając wypowiedzi pc-sewisu), także nie będę ryzykował. CoolViva przynajmniej będzie 'na zapas' na przyszłą kartę.

---

Z deszczu pod rynne? A to cos na zdjeciu - jakiej pasty uzyles?

Używałem pasty silikonowej dołączanej do silencera.

Bardziej niż na skuteczności chłodzenia zależy mi na ciszy i świętym spokoju ("czy aby jutro karta wstanie?").

Edytowane przez Paszczu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mialem problemu z montazem CoolVivy. Zmiescil mi sie z tymi duzymi radiatorami revolteca, choc moze ten radiator tylny lezy troszke krzywo to karta pracuje i kreci sie bez zarzutu. A oto kilka fotek:

crusio.webpark.pl/1.jpg

crusio.webpark.pl/2.jpg

crusio.webpark.pl/3.jpg

Edytowane przez Crusio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Dlaczego górny radiator leży krzywo i jak to w ogóle jest możliwe ? Przecież przykręca się go do bloku pod nim, a bloku nie da się inaczej zamontować niż równolegle do karty.

Revolteki są identycznej (20mm) szerokości co moje radiatory, nad slotem agp też masz kondensatory( http://www.abit-usa.com/images/products/NF7_S_large.jpg), pamięci nie są chyba dalej odsunięte od slotu agp niż u mnie, blok od CoolVivy mamy na 100% tych samych wymiarów - więc o co chodzi ? :wacko:

2. Nie chodzi mi o wysokość radiatorów, tylko o ich szerokość - nie chciałbym być źle zrozumiany

Edytowane przez Paszczu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crusio

To co piszesz o tym krzywym radiatorze to istne pierdy

Siadziału mnie kumpel który robi w branży od 7 lat

roześmiał się jak cholera ,jak to ci może dizałać ????

skoro producent przewidział że hitpipe ,radiator i bloczek

przyległy do GPU muszą być ze sobą ściśle dopasowane ! ! ! ???

jak ???

co ty jaja se robisz ???

te fotki to robiłeś cygfrakiem

czy compactem i potem scan ???

słabo i nieostro toto wygląda padł ci chyba Focus :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff.. trochę nerwów, dwa papierosy i złożyłem. Wyprostowałem heatpipe'a do kształtu takiego jak był na początku.

Zdjęcia z montażu:

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20001.jpg - grafika od góry z zamontowanym bloczkiem

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20002.jpg - dolny bloczek, który niestety nachodzi na pamięci z tyłu

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20003.jpg

---

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20004.jpg

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20005.jpg (montowanie heatpipa - na fotkach akurat trzyma się na paście ale widać że po dokręceniu radiatorów wszystko będzie stykać.

---

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20007.jpg

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20006.jpg - tylny radiator przed przykręceniem

---

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20008.jpg

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20009.jpg

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20010.jpg - po skręceniu - widać że nic nie odstaje

---

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20011.jpg - gotowe

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20012.jpg

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20013.jpg

http://www.pai.net.pl/jbartczak/grafika/2/Obraz%20014.jpg

Crusio - musiałeś coś koncertowo spieprzyć przy montażu bo u mnie radiator leży prosto - nie ma innej możliwości bo jest przykręcony do bloczku!(i nadal nie wiem jak jest to u Ciebie zamontowane że trzyma się kupy).

Musiałem zdjąć jeden radiator przykrywający dwie kostki (widać na zdjęciach 2 i 5)

Przy przesunięciu tego bloczku w kierunku slotu agp niebieski radiator przykręcany do niego zawadza o kondensatory na płycie nad slotem. Nie ma siły żeby inaczej to zamontować, dlatego nadal się zastanawiam co Ty tam zrobiłeś.

Radiator 'na górze' grzeje się, co mnie cieszy - bo to oznacza że całość działa.

Niestety zestaw trzyma się na słowo honoru a żeby to założyć trzeba mieć anielską cierpliwość i małpią zręczność.

Edytowane przez Paszczu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mialem problemu z montazem CoolVivy. Zmiescil mi sie z tymi duzymi radiatorami revolteca, choc moze ten radiator tylny lezy troszke krzywo to karta pracuje i kreci sie bez zarzutu. A oto kilka fotek:

1387155[/snapback]

ROTFL :lol: :lol: pięknie zamontowałeś radiatory na pamięciach. No nie mogę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety zestaw trzyma się na słowo honoru a żeby to założyć trzeba mieć anielską cierpliwość i małpią zręczność.

1387824[/snapback]

Tak to już jest z tymi "kanapkami" B) Ale widzę,że masz już wprawę. Może masz ochotę ma mojego 9550 zamontować zalmana ZM80C-HP? Bo mi albo brakuje cierpliwości abo zręczności albo on po prostu na 9550 nie za bardzo się nadaje... Tak czy siak strasznie nie wygodnie się takie rzeczy montuje.

pozdr

P.S. Czy ktoś z was może montował na 9550 tego zalmana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paszczu

Spoko fotki

ale widzę że przez ten zarąbisty blok na gornej czesci grafy

nie możesz sobie schłodzić 2 kostek pamięci :/ toż to kapa totalna

coś za coś , u mnie pamiatki idzie wykręcic bez artów na 785MHz

bez radiatorów tylko 695MHz jak bym miał to stracić to odpuszczam sobie takie chłodzenie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROTFL :lol: :lol: pięknie zamontowałeś radiatory na pamięciach. No nie mogę...

1387836[/snapback]

Chyba normalnie, a jak miał je zamontować - przybić gwoździem?

@magx2k - ano właśnie, jakbym wiedział że będzie tak to kupiłbym zalmana, ale nie kupiłem go tylko ze wzglęgu na te małe radiatorki na pamięciach - przecież mam/miałem swoje większe, no ale... :lol:

Poza tym zmyliła mnie opinie Crusia (takie same karty i freezery na pamięciach) no i to zdjęcie.

Edytowane przez Paszczu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to teraz moja kolei bo widze, ze "koledzy" nie rozumieja tego co jest uwidocznione na moich zdjeciach.

@magx2k, Palacz, Paszczu

Porownajcie sobie moje zdjecia ze zdjeciami Paszcza. Czy wy nie widzicie ze ja mam na wszystkich kostkach pamieci Revolteki, ktore sa znacznie wieksze od samych kostek. Aby zalozyc radiatorki na pamieci na ktore zachodzi spodnia czesc podkladki po radiator CoolVivy trzeba go przesunac troche nizej niz ma sie on normalnie znajdowac. W przeciwnym wypadku nie uda sie prawidlowo umiescic rurki heatpipe. Takie umieszczenie tej podkladki spowoduje skrzywienie pozycji radiatora dolnego jak to widac na moich fotkach wyzej.

To, ze Paszczu zdjal radiaor z dwoch kosci na dole karty pozwolilo mu na prawidlowy montaz CoolVivy (jak widac na jego zdjeciach jest prosciutko zalozona i tak ma byc). Niestety trzeba cos wybrac. Mnie sie udalo zalozyc DUZE radiatorki na te wlasnie dwie kosci i zamontowac CoolVive na to wszystko w taki sposob ze dziala prawidlowo. Wiec nastepnym razem spojrzcie na zdjecia i wtedy porownywajcie.

Ja takze moge zdjac te dwa radiarki i CoolViva bedzie juz prosta - nic trudnego, ale po co?? skoro 2 kosci pamieci beda gole bez chlodzenia?? Wtedy posiadanie radiatorow na pamieci mija sie z celem bo i tak nic nie daja. Wiec nie smiejcie sie, bo to glupie wrecz skoro nie macie racji.

@Radek

No niby madralo jak mialem zalozyc te radiatory?? Cos Ci nie pasuje??

EDIT: @Paszczu to Twoje ostatenie zdanie i obrazek tej karty - na tej karcie ktora widac na zdjeciu sa zamontowane znacznie mniejsze radiaroki BGA TWEAKMONSTER Wymiary: 13 (szerokość) x 13 (długość) x 10 (wysokość).

Natomiast Revoltec BGA FREEZER ma wieksze znacznie wymiary

Wymiary: 20 x 20 x 15 mm (szerokość x długość x wysokość), wiec nic dziwnego ze weszly bez problemu na tamta karte.

Edytowane przez Crusio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crusio

Trza było zapodać wyraźną fotkę ukazującą przyczynę

krzywo zamontowanego radiatora i wszyscy by wiedzieli co jes grane

Teraz to sie nie dziwie że tak zrobiołeś ,pamięci muszą być

chłodzone wszystkie inaczej zero podkręcania :/

Tak czy siak nie kupiłbym tego chłodziwa dla mojego Radka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no to przez moje lenistwo, bo nie chcialo mi sie wyjmowac karty z AGP :D Zdjecia robilem moze pod zlym katem. Ale to chlodzenie naprawde nie jest zle. Jest tanie i wydajne a do tego jeszcze praktycznie nieslyszalne (zalezy jaki wiatrak jest zamontowany). Zrezygnowalem ze standardowego wiatraka dolaczonego do CoolVivy, bo jak dla mnie za glosno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanko.

W jaki sposob silenter moze zabic karte??

Rozumiem grudy zamiast podstawki, za mocne dokrecenia. Ale przeciez to jest kawalek aluminium, ktory ma w miare plaska "podstawke".

Nie widze sposobu aby silenter sam z siebie zabjał karty......

Wszystko trzeba robic z umiarem

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz, jest juz tyle postow i jeszcze nikt nie doszedl do przyczyny, dlaczego karty padaja po zainstalowaniu Silencera rev 3. Po prostu na niektorych kartach sie tak dzieje, a mi sie wydaje, ze po prostu jest jakas wada niektorych sztuk tego chlodzenia. Sposob motazu wykluczam, gdyz karty padaly np. u mnie po roznym czasie od montazu Silencera (2 tygodnie, 2 miesiace, czyli zbyt duza rozbieznosc czasowa), a chlodzenie nie bylo w tym okresie w ogole ruszane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jaka wada fabryczna?? przeciez to jest kawalek wmiare paskiego aluminium.

Tak na zdrowy rozum ( wiem ze bylo troche postow ze padaly karty ) zdejmujesz stary cooler, wycierasz rdzen, nakladasz nowa paste ( z umiarem i dokladnie ) przykrecasz silentera ( z umiarem ) i koniec.

Wkladasz do kompa i nie ruszasz chlodzenia. Wszystko powinno chodzic.... ja swojego silentera zdejmowalem juz nie wiem nawet ile razy, zmienialem pod nim paste, szlifowalem i jakos karta dziala- a silenter jest na niej juz 4-5 miesiecy.

NIe rozumiem tego jak moze padac karta przez kawalem aluminim ( moze ze zlego montarzu ), nie jest to wina zwarc, bo na roznych pastach padaly....

Moze akurat to byly takie "slabe" karty ktore po prostu padaly <_<

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zayonnc - musi pasować, nie ma mowy żeby było inaczej - walcz :)

@Crusio - może i weszły, ale nie wiem czy widzisz że u mnie nie wejdzie na pamięci NIC, większe czy mniejsze - nie ma znaczenia. W dalszym ciągu nie wiem jak można założyć ten blok pod kątem. Poza tym widać że heatpipe nie styka się dokładnie z radiatorem i podjerzewam również że nie styka się dobrze z blokiem.

Wiem że w przypadku braku chłodzenia na choćby jednej kostce o/c pamięci nie wchodzi w grę, ale przecież z tego powodu nie będę szarpał się i zdejmował wszystkich radiatorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Cool Viva]Viva jest srednim wynalazkiem...

Po za tym Silencer jest tanszy.

A ja dalej nie rozumiem jak to jest ze ten blok Vivy "lezy" skosem na radku u Crusia...

crusio.webpark.pl/1.jpg

crusio.webpark.pl/2.jpg

crusio.webpark.pl/3.jpg

I czy az tak sie grzeją te pamieci ,ze takie wielkie "radia" trzeba?

Moj jest zmodowany i lata nalezycie , bez zadnych radiatorow..

Moze zaloze jakies ale jedno mi sie nie widzi u Crusia:

Te radiarory dobrze łapia ciepło ale go rownie dobrze nie odprowadzaja. :huh:

Dlaczego?

Moim zdaniem ich konstrukcja w tym troche przeszkadza;

za gruba podstawa- o ile wiem CU szybko wyciaga ciepło

ale oddaje wolniej niz ALU.

A do chlodzenia poecam jeszcze jedem wynalazek :blink: :lol: :

Thermaltake®

Edytowane przez Palacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zayonnc - musi pasować, nie ma mowy żeby było inaczej - walcz :)

1388387[/snapback]

Będę walczył,będę, tylko muszę znaleźć czas. teraz zalman na grafie ma naprawdę sens bo mam nową budę (w podpise jest) i jest wiatrak z boku (wiem,wiem wiatrak z boku mogłem mieć już wcześniej ale nie miałem czasu na wiercenie obudowy, po moich posatch widać o której wracam do domu, i myślę,że sąsiedzi nie byliby zbyt szczęśliwi gdybym w nocy brał się za wiertarkę). Poza tym zawsze warto próbować, ale co fakt to fakt zakładanie zalmana i innych "kanapek" jest cholernie niewygodne, szczególnie gdy nie ma się nikogo kto by podał czasem pomocną dłoń (a w dodatku rdzeń na 9550 jest strasznie delikatny i bez shima).

pozdr

P.S.

ale jaka wada fabryczna?? przeciez to jest kawalek wmiare paskiego aluminium.

Tak na zdrowy rozum ( wiem ze bylo troche postow ze padaly karty ) zdejmujesz stary cooler, wycierasz rdzen, nakladasz nowa paste ( z umiarem i dokladnie ) przykrecasz silentera ( z umiarem ) i koniec.

Następny....

qrwa ludzie przestańcie się przypieprzać i sugerować,że ktoś silencera źle założył i dlatego mu padła grafa...To jest już wqurwiające, ile można tego słuchać. Buu przeczytaj z łaski swojej cały wątek a zobaczysz,że ludziom niezależnie od pasty, montarzu i innychdupereli padały radki.

Moze akurat to byly takie "slabe" karty ktore po prostu padaly

Ciesz się ciesz swoją grafą puki możesz, bo niektórym chodziły ok z silencerem przez kilka miesięcy aż tu nagle komp po prostu nie wstał. I proszę Ci nie odpisz na to,że może akurat trafiły się wadliwe egzemplarze kart bo jakoś zbyt dużo takich "wadliwych" graf padło akurat z tym biednym silencerem...Taki dziwny zbieg okoliczności.

Aha jeszcze jedno bo nie wiem czy ktoś zauważył ale już to pisałem i powtórzę: nawet jeżeli to wina montarzu to i tak źle świadczy o tym chłodzeniu, bo skoro dobrze odprowadza ciepło to powinno znaczyć,że jest ok a tu nagle grafa pada. Poza tym chłodzenie które sprawia takie problemy przy montarzu jest do [gluteus maximus] i producenty też jest do [gluteus maximus], bo jeżeli wykryli jakąś wadę i problem przy montarzu to mogliby jakoś zaznaczyć w instrukcji co robić żeby się zabezpieczyć przed tym problemem.

Edytowane przez zayonnc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następny....

qrwa ludzie przestańcie się przypieprzać i sugerować,że ktoś silencera źle założył i dlatego mu padła grafa...To jest już wqurwiające, ile można tego słuchać. 

Co się tak denerwujesz?? Nie potrafisz tego napisać subtelniej?? Od razu z taka "pyskowka " ?? I to się mówi ze nowi są "wulgarni"...... i czepiaja sie wszystkiego...

Buu przeczytaj z łaski swojej cały wątek a zobaczysz,że ludziom niezależnie od pasty, montarzu i innychdupereli padały radki.

Ty tez czytaj uwaznie bo sam to napisalem wczsniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee, chyba źle kombinujesz. Przejrzałem ten temat, padły karty następujących firm:

Sapphire, Gecube, HIS, Gigabyte, XpertVision, FIC, Hercules.

Czyli prawie wszystkie dostęne na rynku.

Co do zmiany chłodzenia u mnie zauważyłem od przedwczoraj jeszcze jedną rzecz: na silencerze zdarzało się że obraz na monitorze zaczynał falować (przez kilka-kilkanaście sekund) w jednym miejscu (coś jak zakłócenia elektromagnetyczne - głośnik, komórka itp.). Na CoolVivie od przedwczoraj tego nie ma. Być może to zbieg okoliczności, ale zobaczymy - jak pojawi się to dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się tak denerwujesz?? Nie potrafisz tego napisać subtelniej?? Od razu  z taka "pyskowka "  ?? I to się mówi ze nowi są "wulgarni"...... i czepiaja sie wszystkiego...

Ty tez czytaj uwaznie bo sam to napisalem wczsniej.

1390227[/snapback]

Sory ale już mnie krew zalewa jak czytam takie sugestie ciągle,że ktoś źle założył silencera i dlatego mu padła grafa, nagle się tak zdażyło,że kilkadziesiąt osób które już pewnie w życiu zakładały bardziej skomplikowane konstrukcjie niż silencer nie umiały przesmarować rdzenia i przykręcić dwóch śrubek...

Przecież są o wiele trudniejsze w montarzu systemy chłodzenia i jakoś z nimi nie ma problemu. A tak w ogóle to uważam,że silencer jest wykonany badziewnie i tyle, bo jak to jest,że Arctic Cooling podają,że na jakąś grafę pasuje a potem się okazuje,że nie pasuje bo np. zachacza o jakieś kondensatorki lub jest przekrzywiony przez TV-out albo wejście VGA. mogliby chociaż się wysilić i podać modele na które pasuje (bez przeróbek) a na które nie to by chociaż roboty oszczędziło ale jak widać jest to firma która leje na ludzi...

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi