Skocz do zawartości
Crusio

VGA Silencer Rev 3.0 ZABIJA RADEONY !!

Czy majac VGA Silencera rev 3.0 padla wam karta ??  

420 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy majac VGA Silencera rev 3.0 padla wam karta ??

• Tak
      157
    • Nie
      284
    • Tak, ale przyczyna tkwila zupelnie gdzie indziej
      30

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie i badz tu madry:/... a sa wogole jakies osoby tutaj ktorym karta ponad rok chodzi i nic sie nie dzieje ??

1663654[/snapback]

wyobraz sobie ze sa :) ja mialem radka 9600Pro od Gigabyta zalozylem arctica i chodzil u mnie pol roku. Potem sprzedalem karte kumplowi i u niego chodzi juz z 9 miesiecy :) nie wiem moze to jakis wyjatek ale silencer nie pasowal idealnie do karty i wymagal malej przerobki moze dlatego jeszcze chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zobaczyłem ten temat musialem szybko pobiec a raczej "poleciec" do lazienki w celu szybkiego oddania moczu a to wszystlko ze SMIECHU!!!!!! Ludzie co wy pier****licie?? Że niby co ? że wydajny cooler zabija karte graficzna? czy wam sie nie pomieszało w główkach od tego o/c ? no chyba tak :twisted2: :rtfm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zobaczyłem ten temat musialem szybko pobiec a raczej "poleciec" do lazienki w celu szybkiego oddania moczu a to wszystlko ze SMIECHU!!!!!! Ludzie co wy pier****licie?? Że niby co ? że wydajny cooler zabija karte graficzna? czy wam sie nie pomieszało w główkach od tego o/c ? no chyba tak :twisted2:  :rtfm:

1668188[/snapback]

dopóki go nie miałem myślałem tak samo

teraz wnioski

używałem silencera 3,5 m-ca, wyszlifowany, pasta AC5, dokręcony z umiarem, bez uziemienia (były też próby z uziemieniem), niby kawałek aluminium, co może być nie tak??

pierwsze dwa tygodnie to bajka, rdzeń max 440Mhz, na codzień 300 w 2d i 410 w 3d, wszystko chodzi idealnie. no i pewnego dnia wszystko się rypło przy pasjansie, monitor zgasł, 2 godz. zabawy i komp ruszył. ale od tego czasu ciągle ten sam problem - regularne zwiechy we wszystkich grach (gaśnie monitor 4-5s VPU recover i gra chodzi dalej) , czasami po 5 min, czasem po godzinie, w farcry makabra. testowałem na odkręconym procku, 300/300Mhz w 3d, kupiłem nawet nowy zasilacz... i ciągle to samo.

po trzech miesiącach nie wytrzymałem i wypier.... silencera z kompa i od tego czasu mam spokój

niby zwykły kawał aluminium a coś się kurna smaży.....

dodam, że mam boczny nawiew i dodatkowe chłodzenie z drugiej strony rdzenia, silencer pracował na high.

Edytowane przez kocurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam dziwne problemy wszyscy mają - ja tam jade od stycznia chyba na tym silencerze na 9800pro na 440/370 - ustawiony na high i do tego boczny nawiew i jakoś nie narzekam...

Radki na stockowym chłodzeniu też padają tylko ludzie o tym nie piszą bo i po co :P

Niestety przy masowej produkcji jakiś "chochlik" może się wkraść i nic na to nie poradzimy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dopóki go nie miałem myślałem tak samo

teraz wnioski

używałem silencera 3,5 m-ca, wyszlifowany, pasta AC5, dokręcony z umiarem, bez uziemienia (były też próby z uziemieniem), niby kawałek aluminium, co może być nie tak??

pierwsze dwa tygodnie to bajka, rdzeń max 440Mhz,  na codzień 300 w 2d i 410 w 3d, wszystko chodzi idealnie. no i pewnego dnia wszystko się rypło przy pasjansie, monitor zgasł, 2 godz. zabawy i komp ruszył. ale od tego czasu ciągle ten sam problem - regularne zwiechy we wszystkich grach (gaśnie monitor 4-5s VPU recover i  gra chodzi dalej) , czasami po 5 min, czasem po godzinie, w farcry makabra. testowałem na odkręconym procku, 300/300Mhz w 3d, kupiłem nawet nowy zasilacz... i ciągle to samo.

po trzech miesiącach nie wytrzymałem i wypier.... silencera z kompa i od tego czasu mam spokój

niby zwykły kawał aluminium a coś się kurna smaży.....

dodam, że mam boczny nawiew i dodatkowe chłodzenie z drugiej strony rdzenia, silencer pracował na high.

1668818[/snapback]

Jezeli to VPU Recover to radze sie wposazyc w na prawde dobry zasilacz z rodziny FSP, TOPOWER itp. it.d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio sie bawilem karta troche... i te padania radkow to teraz moim zdanie m jest przez zwarcie... zaden z was chyba nie wzial pod uwage tych takich dzyndzli wystajacych kolo rdzenia karty... znajomy (ktory tutaj jest tez na forum) to poprostu odizolowal(jak tez i inne kondensatorki)) i karta pieknie chodzi na silencerze... nawet na stockowym chlodzeniu u gigabyte zauwazylem pod radiatorem odcisniete te male gowienka na tasmie 2 stonnej... i macie problem rozwiazany... pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam na to jedno tak zajebiscie proste wytlumaczenie ze po prostu heft SLUCHAJCIE MNIE BO SIE PYTALEM DOSWIADCZONEGO INFORMATYKA I POWIEDZIAL ZE SAM COOLER NIE ZABIJA TYLKO JESLI KTOS MA ZAMKNIETA BUDE ZERO WIATRAKOW I PRZYPOMINAM ZE SILENCER WYWIEWA Z TYLU OBUDOWY A JAK KTOS MA BIURKO Z TYLU TO ZABIJA JASNE OTO ODPOWIEDZ NA TO PYTANIE JEDNA SENSOWNA I LOGICZNA DZIEKUJE BARDZO ;] NIE ODPOWIEDNIEJ CYRKULACJI I POWIETRZE NIE MA GDZIE UCIEC

Edytowane przez paweldrake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam na to jedno tak zajebiscie proste wytlumaczenie ze po prostu heft SLUCHAJCIE MNIE BO SIE PYTALEM DOSWIADCZONEGO INFORMATYKA I POWIEDZIAL ZE SAM COOLER NIE ZABIJA TYLKO JESLI KTOS MA ZAMKNIETA BUDE ZERO WIATRAKOW I PRZYPOMINAM ZE SILENCER WYWIEWA Z TYLU OBUDOWY A JAK KTOS MA BIURKO Z TYLU TO ZABIJA JASNE OTO ODPOWIEDZ NA TO PYTANIE JEDNA SENSOWNA I LOGICZNA DZIEKUJE BARDZO ;] NIE ODPOWIEDNIEJ CYRKULACJI I POWIETRZE NIE MA GDZIE UCIEC

1675092[/snapback]

Witam.Ty tak na serio z tym informatykiem? :zonk:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no super, proponuje poczytać ten temat. Widać dokładnie, że brak cyrkulacji w obudowie został wykluczony już dawno temu bo tak się składa, że większość ludzi którzy mieli silencera mieli też wentylowane budy (bo jak się coś kręci i chce się to robić z głową to się bude wentyluje, albo ma się przynajmniej zdjętą boczną ściankę obudowy, a jak ktoś podkręca cokolwiek i nie dba o to, żeby chociaż zasilacz miał gdzie wydmuchiwać powietrze to sorki ale niech lepiej da sobie spokuj).

Pozdr

P.S. Coś po prostu nie jest do końca dobrze skonstrupowane w tym silencerze i tyle i pewnie przyczyn jest tyle ilu użytkowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie bylo takie przypadq,ze od chlodzenia na karcie padala na karta.Nie chcialbym byc nieuprzejmy,ale Ci co tak mowia to chyba mozgi im poodpadaly.Karta moze pasc tylko od ultra maxymalnego podkrecenia grubo ponad poziom ostrzezen,przez zasilacz,albo przez wyciagniecie karty w czasie pracy komputera (chyba az tak durny nikt ne jest).Innej opcji brak,chyba,ze bierzecie pod uwage odpalenie karty bez chlodzenia to wtedy dochodzi 4 powod,ale nigdy,powtarzam - nigdy nie przez chlodzenie na karcie !! Mam to chlodzenie i nic mi jakos nie pada a podkreca sie lepiej z dnia na dzien po roznych kombinacjach alpejskich :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie bylo takie przypadq,ze od  chlodzenia na karcie padala na karta.Nie chcialbym byc nieuprzejmy,ale Ci co tak mowia to chyba mozgi im poodpadaly.Karta moze pasc tylko od ultra maxymalnego podkrecenia grubo ponad poziom ostrzezen,przez zasilacz,albo przez wyciagniecie karty w czasie pracy komputera (chyba az tak durny nikt ne jest).Innej opcji brak,chyba,ze bierzecie pod uwage odpalenie karty bez chlodzenia to wtedy dochodzi 4 powod,ale nigdy,powtarzam - nigdy nie przez chlodzenie na karcie !! Mam to chlodzenie i nic mi jakos nie pada a podkreca sie lepiej z dnia na dzien po roznych kombinacjach alpejskich :)

1676784[/snapback]

Dla mnie jedyna logiczna mozliwosc to przegrzewajace sie inne elementy na karcie jak tranzystory, kontrolery napiecia.

Wystrczy spojzec na co niektóre luty (wytapiajaca sie kalafonia w skutek przegrzewania sie)

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na serio z informatykiem zreszta ja uwazam ze informatycy w sklepach o tak jak lekarze konowały ale uważam że to jest trafne rozwiązanie tej sprawy bo nic innego mi do łba nie przychodzi

1677854[/snapback]

to ze nic innego Ci do lba nie przychodzi to nie znaczy ze masz racje :mur:

a ja sam pogrzebalem swojego 9800 z takim silencerem (siedzial na nim ponad pol roku i nigdy nie bylo zadnych zwisow czy przegrzewania sie karty) a bude mam non stop otwarta z dodatkowym nawiewem...

trudno powiedziec czy to wina silencera czy bledy przy zakladaniu czy zupelnie cos innego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Wy to macie problemy... nie kupowac tego i juz, a jak ktos ma to niech wymienia na cos innego nawet jesli uwaza, ze nie padaja pod nim karty!

Pisal ktos maila do firmy arctic cooling w tej sprawie ? chcialbym sie skontaktowac i osobiscie porozmawiac z gosciem co zaprojektowal to chłodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Wy to macie problemy...  nie kupowac tego i juz,  a jak ktos ma to niech wymienia na cos innego nawet jesli uwaza, ze nie padaja pod nim karty!

Pisal ktos maila do firmy arctic cooling w tej sprawie ? chcialbym sie skontaktowac i osobiscie porozmawiac z gosciem co zaprojektowal to chłodzenie.

1678399[/snapback]

no wlasnie ja mam i chyba kupie jakiegos pentagrama bo tego boje sie juz zakladac, nie chce ryzykowac drugiej karty

mozesz byc pierwszym ktory napisze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ze nic innego Ci do lba nie przychodzi to nie znaczy ze masz racje :mur:

a ja sam pogrzebalem swojego 9800 z takim silencerem (siedzial na nim ponad pol roku i nigdy nie bylo zadnych zwisow czy przegrzewania sie karty) a bude mam non stop otwarta z dodatkowym nawiewem...

trudno powiedziec czy to wina silencera czy bledy przy zakladaniu czy zupelnie cos innego...

1678251[/snapback]

Wątpię żeby to mógłbyć błąd przy zakładaniu, bo wtedy grafa nie uciągnęłaby tak długo. To że grafy padają po jakimś czasie raczej wskazuje na zbyt duże podkręcanie (wątpliwe bo przy innych, nawet standardowych chłodzeniach, jakoś nie zdaża się to tak często), albo jakąś wadę konstrukcyjną....

Ale Wy to macie problemy...  nie kupowac tego i juz,  a jak ktos ma to niech wymienia na cos innego nawet jesli uwaza, ze nie padaja pod nim karty!

1678399[/snapback]

Popieram.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpię żeby to mógłbyć błąd przy zakładaniu, bo wtedy grafa nie uciągnęłaby tak długo. To że grafy padają po jakimś czasie raczej wskazuje na zbyt duże podkręcanie (wątpliwe bo przy innych, nawet standardowych chłodzeniach, jakoś nie zdaża się to tak często), albo jakąś wadę konstrukcyjną....

1678723[/snapback]

to sa tylko moje przypuszczenia, serwis nie dal mi odp co bylo zwalone, przyslali tylko kase, poza tym moj zwalony radzio nie byl nic a nic krecony...

ale mniejsza o to - tego silencera juz nie zaloze...

chce ktos kupic silencera rev.3? :lol: :lol: :lol: TANIO!!! :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi