Gość aruś Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Na ile partycji i w jakim stosunku należało by podzielić dysk 160GB? Z góry dziękuję za sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Hmm. Mysle ze systemowa nie wiecej niz 10 GB ,ale to i tak dla mnie sporo; choc z pewnoscia ktos sie zemna niezgodzi :wink: Reszta 3 razy po 50 GB np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 generalnie zbyt dużo partycji nieznacznie pogarsza szybkość pracy dysku,trzy-cztery to akurat,systemowa mniejsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 gdzies czytalem ze warto jest zrobic oddzielna partycje na systemowy plik wymiany taka kolo 1gb. Ja bym podzielil tak systemowa 15GB max, a reszte na 3 partycje po 45-50 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Przecież to zależy tylko od Ciebie. Byle byś miał osobną partycję na system, tak jak piszą wyżej, 10-15GB. Dalej robisz jak Ci wygodnie. Ja mam jedną na system 15GB, drugą na programy 20GB i trzecią ile zostało, reszta, na filmy, muzę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Na ile partycji i w jakim stosunku należało by podzielić dysk 160GB? Z góry dziękuję za sugestie. Np tak pierwsza partycja (primary): 1 GB, system FAT16 na plik wymiany druga partycja (primary): 15 GB - system + program files trzecia partycja (primary): polowa reszty - moje dokumenty i wazne inne dane czwarta partycja - (do wyboru primary lub extended <--- tutaj trzeba logiczne dyski) reszta miejsca: śmieci i mało ważne rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 a wlasciwie to po co az tak sie rozdrabniac? ja sobie zawsze robie 2 partycje jedna na system (zeby moc gohsta zrobic nie tracac danych) a 2 partycja na reszte. nie widze zadnego sensu w robieniu 100 partycji osobno na pirackie filmy, piracka muzyke, na reszte pirackich rzeczy ktore udostepniamy na p2p, i na moje dokumenty. nie odnosze sie do tego pomyslu z parycja na plik wymiany bo to moze byc dobre musze sam sprawdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...