Pudi Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Czesc, mam maly problemik na czysty system zainstalowalem paczke kodekow K-lite full, i bylo ok ale jakies 10% filmow nie bylo odtwarzane poprawnie tzn za wyrazne jaskrawe kolory jak by saturation bylo na 130% no i lipa w zaden sposob nie moglem tego zlikwidowac, wiec zaczelo sie instalowanie innych kodekow K-Lite Mega, nie pomoglo, odinstalowywanie wszystkiego, zainstalowanie samego DivxPro, odinstalowanie i dalej sprawdzanie wszystkiego od codekow wmp9.0 po ffdshow20041012, nic to samo, wczesniej filmy dzialaly spoko, a teraz to juz totalna tragedia wszystkie filmy wyswietlane sa tak samo czyli troszke przyciemnione i z tymi zapyzialymi jaskrawymi kolorami ;/ Update. Probowalem tez sposobu Z menadzera tam gdzie sa kontrolery dźwięku, video, gier, potem kodery-dekodery video i we właściwościach usunolem wszystko oprócz: iccvid ir32_32 iyuv_32 msh261 msh263 msrle32 msvidc32 msyuv tsbyuv a w koderach dekoderach audio wszystko oprócz: imaadp32 msadp msg711 msgsm32 tssoft32 msg723 Windows Media Audio Codec Spiro Lab Telecom Audio Codec Fraunhofer IIS MPEG Layer 3 codec Microsoft PCM converter Dodatkowo w trybie awaryjnym wszystkie pliki z rozszerzeniem ax z windows/system 32. Po tej operacji zainstalowalem na nowo ffdShowa najnowszego i lipa! to samo we wszystkich filmach teraz mam te super jaskrawe kolory i lekka szarosc ;/ a na ym kompie nie moge reinstalki zrobic ;/ no i moje pytanie dotyczy sie tego czy istnieje jakis codec cleaner, by tego wszystkiego sie pozbyc i ogladac te filmy normalnie (jak oczywiscie znajde poprawne codeki) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Czesc, mam maly problemik na czysty system zainstalowalem paczke kodekow K-lite full, i bylo ok ale jakies 10% filmow nie bylo odtwarzane poprawnie tzn za wyrazne jaskrawe kolory jak by saturation bylo na 130% no i lipa w zaden sposob nie moglem tego zlikwidowac, wiec zaczelo sie instalowanie innych kodekow K-Lite Mega, nie pomoglo, odinstalowywanie wszystkiego, zainstalowanie samego DivxPro, odinstalowanie i dalej sprawdzanie wszystkiego od codekow wmp9.0 po ffdshow20041012, nic to samo, wczesniej filmy dzialaly spoko, a teraz to juz totalna tragedia wszystkie filmy wyswietlane sa tak samo czyli troszke przyciemnione i z tymi zapyzialymi jaskrawymi kolorami ;/ Update. Probowalem tez sposobu Z menadzera tam gdzie sa kontrolery dźwięku, video, gier, potem kodery-dekodery video i we właściwościach usunolem wszystko oprócz: iccvid ir32_32 iyuv_32 msh261 msh263 msrle32 msvidc32 msyuv tsbyuv a w koderach dekoderach audio wszystko oprócz: imaadp32 msadp msg711 msgsm32 tssoft32 msg723 Windows Media Audio Codec Spiro Lab Telecom Audio Codec Fraunhofer IIS MPEG Layer 3 codec Microsoft PCM converter Dodatkowo w trybie awaryjnym wszystkie pliki z rozszerzeniem ax z windows/system 32. Po tej operacji zainstalowalem na nowo ffdShowa najnowszego i lipa! to samo we wszystkich filmach teraz mam te super jaskrawe kolory i lekka szarosc ;/ a na ym kompie nie moge reinstalki zrobic ;/ no i moje pytanie dotyczy sie tego czy istnieje jakis codec cleaner, by tego wszystkiego sie pozbyc i ogladac te filmy normalnie (jak oczywiscie znajde poprawne codeki) ;] odinstaluj k-lite syfy, ffdshowy i inne shity wszystko czego ci potrzeba to: DivX Pro (najnowszy) Xvid Ac-3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pudi Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 odinstalowalem wszystko, wyczyscilem zbedne wpisy w rejestrze, zainstalowalem na nowo divxa pro, Xvida i mam to samo no przeciez idzie sie zalamac ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 odinstalowalem wszystko, wyczyscilem zbedne wpisy w rejestrze, zainstalowalem na nowo divxa pro, Xvida i mam to samo no przeciez idzie sie zalamac ;/ to może nie jest to problem kodeków, a np problem ze sterownikiem grafiki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Ja też myślę, że chodzi o stery do grafiki. Nie instaluj żadnych kLite , Divx itp. - wystarczy Ci ffdshow + AC3 + DivxAudio, czasami jeszcze ogg. wszystko czego ci potrzeba to: DivX Pro (najnowszy) ... Wersja Pro dalej ma spyware - Gator'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Ja też myślę, że chodzi o stery do grafiki. Nie instaluj żadnych kLite , Divx itp. - wystarczy Ci ffdshow + AC3 + DivxAudio, czasami jeszcze ogg. wszystko czego ci potrzeba to: DivX Pro (najnowszy) ... Wersja Pro dalej ma spyware - Gator'a ?Dobry wybor (aczkolwiek mam jeszcze zainstalowanego xvid'a poniewaz ffdshow nie radzil sobie z niektorymi filmami - wtedy wylaczam ffdshow i przejmuje taki film xvid). Co do Gatora to niestety dalej jest obecny... (ale od czego jest msconfig :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 I znowu się zaczyna :( U mnie (Windows XP) wystarczy ffdshow i ac3 filters. Dotychczas wszystkie filmy chodziły bez problemu. Wystarczy tylko oprogramowanie uaktualniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 odinstaluj k-lite syfy, ffdshowy i inne shity FF dsdow to shit ? błaahahaha:!: używałem oddzielnych.ale ten oferuje największe możliwości konf. problemy z saturacją do tego są opcje i kein Problem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Wojwar - ale plama :) BTW: FFDShow można ustawić tak żeby przy odtwarzaniu Xvid'ów z którymi ma (a raczej miał kiedyś) problemy korzystał z zainstalowenego oddzielnie Xvida (np. Koepi's build), możliwości zmian w obrazie (postprocessing, gamma, luminance itp.) pozostają nadal. Tak na marginesie Xvid jako taki może dekodować Divxa 4 i 5 (trójka praktycznie wypadła z obiegu), także nie wiem po co chcesz instalować DivxPro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Nowe wersje FFdshow , sa swietne ( i sa to aktualnie najlepsze filtry do filmow ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...