Skocz do zawartości
boy

Jak sprawdzić jakie INF'y mam zainstalowane?

Rekomendowane odpowiedzi

eee... a co to INF'y? :|

Pliki tego typu przechowywane są w folderze WINDOWSINF. Większość z nich to pliki informacji o urządzeniach i elementach sieci. Zawierają one wszelkie informacje niezbędne do zainstalowania sterowników urządzenia lub sieci i stworzenia dlań konfiguracji -- łącznie z informacjami wyświetlanymi na ekranie użytkownikowi. Od każdego producenta urządzenia, dla którego Windows 9x nie posiada pliku INF i sterownika, oczekuje się dostarczenia dyskietki ze sterownikami i odpowiednim plikiem INF.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli masz procesor z HT, to bedzie ci go pokazywac x2 :) Generalnie powinna cie interesowac galaz "system devices" (urzadzenia systemowe), "ide ata/atapi controllers" (kontrolery ide/atapi), universal serial bus controllers (kontrolery usb) no i sterownik procesora jak sam zauwazyles. To chyba wszystkie beda. Angielskie nazwy wzielem stad, ze jedyny Windowsa jakiego mam w tym momencie to Windows 2000 w wersji angielsko jezycznej zainstalowany na VMWare pod Linuxem, ale mysle, ze bez wiekszego problemu znajdziesz te galezie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i część z tego dostarczył Intel, a część Microsoft...

Zrobię tak, zainstaluję jeszcze raz sterowniki Intela, zobaczę czy coś się zmieni. Chyba nic się nie stanie, jeżeli zainstalowałem to już wcześniej, a teraz zrobię to jeszcze raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i część z tego dostarczył Intel, a część Microsoft...

To jeszcze zalezy ktore dostarczyl Intel, ale podejrzewam, ze wszystko wskazuje na to, ze masz zainstlowane sterowniki dostarczane przez Intela, inaczej sterownik procesora bylby od M$ (tak mi sie zdaje).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi