btn Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Jest taki problem, mianowicie tuner Fly Video 2000 słabo działa pod XP. Sterowniki, które pobrałem ze strony producenta są w porządku, jednak oprogramowanie załączone do nich nie współpracuje z moim systemem (Windows XP Prof SP1). Najciekawsze jest to iż pod prościutkim programem Jaak TV odbieram normalny obraz+ dźwięk - wszystko działa bez zarzutu. Pod jakimkolwiek innym programem z funkcją nagrywania jest gorzej. Kanały co prawda są wykrywane w tym sofcie, lecz są one zaśnieżone, bez koloru i dźwięku. Jedynie pod iUVCR obraz był w porządku jednak w żaden sposób dźwięku nie możnabyło wydobyć. Pod Windows 98 problem zanika. Hm. Podsumowując chciałbym wiedzieć (i uzyskać jakieś fachowe porady) dlaczego w zwykłym, prostym programiku (JTV) sygnał z tunera jest odbierany poprawnie, a z zaawansowanych aplikacji (z funkcją nagrywania) obrazu (i dźwięku) nie mogę dostroić? Jakie kroki mam poczynić, ewentualnie co poinstalować żeby mieć pełen komfort przy korzystaniu z tego tunera. To próbowałem: DScaler (podobno na kłopoty DScaler, ale tutaj problem podobny jak przy innych programach VCR) Sprzęt+soft: Fly Video 2000, WinXP prof SP1, WDM driver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Sprobuj iuVCR z ichniejszym zmodyfikowanym sterownikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btn Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 ni ma szans :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kHAMeleon Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 ja polaczylem sterowniki dla karty FlyVideoII ze sterownikami WDM chyba innej karty sciagniete z sieci i po zainstalowaniu odpalilem wiekaszosc popularnych programow jak BorgTVPRO, moreTV, iuVCR, JTV itp wszystko pod XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 może ten program ruszy z tą kartą [http://auzol.narod.ru/index_e.html] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...