Skocz do zawartości
btn

tuner tv i odbiór - problem pod XP

Rekomendowane odpowiedzi

Jest taki problem, mianowicie tuner Fly Video 2000 słabo działa pod XP. Sterowniki, które pobrałem ze strony producenta są w porządku, jednak oprogramowanie załączone do nich nie współpracuje z moim systemem (Windows XP Prof SP1). Najciekawsze jest to iż pod prościutkim programem Jaak TV odbieram normalny obraz+ dźwięk - wszystko działa bez zarzutu. Pod jakimkolwiek innym programem z funkcją nagrywania jest gorzej. Kanały co prawda są wykrywane w tym sofcie, lecz są one zaśnieżone, bez koloru i dźwięku. Jedynie pod iUVCR obraz był w porządku jednak w żaden sposób dźwięku nie możnabyło wydobyć.

Pod Windows 98 problem zanika. Hm.

Podsumowując chciałbym wiedzieć (i uzyskać jakieś fachowe porady) dlaczego w zwykłym, prostym programiku (JTV) sygnał z tunera jest odbierany poprawnie, a z zaawansowanych aplikacji (z funkcją nagrywania) obrazu (i dźwięku) nie mogę dostroić? Jakie kroki mam poczynić, ewentualnie co poinstalować żeby mieć pełen komfort przy korzystaniu z tego tunera.

To próbowałem:

DScaler (podobno na kłopoty DScaler, ale tutaj problem podobny jak przy innych programach VCR)

Sprzęt+soft:

Fly Video 2000, WinXP prof SP1, WDM driver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi