Skocz do zawartości
bart

MAYA 7.1 - szukalem a nie znalazlem odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

grrrrrr wrzuć google i szukaj ;p

z tego co widziałem stronie producenta nie ma o tym mowy więc raczej nie obsługuje. Z ciekawszych kart która to potrafi polecałbym Herculesa Fortissmo III :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Slabo szukales.. Wspiera. URL: http://www.chip.pl/arts/kth/kth_42513.html i http://topten.chip.pl/topten_7926.html?tt_..._p=40184&tt_v=2 Jeslli zas o parametry chodzi, to rozne "audigy" (w tym to "audigy2") to przy niej zaledwie.. podklasowe zabawki. Niestety, zakup May`i w Polsce nadal nie jest prosty. Kreatura ze swoimi piorunsko drogimi i nedznymi wynalazkami, rzadzi nadal.. :-(

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"..Obsługiwane standardy: Dolby Digital 5.1, DTS, DirectSound, ASIO 2.0, GSIF..". Wyjasniam - nie wiem nawet, po co to ten "EAX" - nie mam (poza Saperem, itd., oraz kilkoma typu Tetris pod API Linuxa) zadnych gier. Nie ten wiek.. Zreszta, gdybym byl "grybus" - kupilbym sobie konsole - lepsza niz kazdy PC. Ale za to wiem, co to sa: THD (Maya ma je ponad 10 razy mniejsze niz Audigy2..), czy S/N - tu na wyjsciu -112dB (mierzone) na Glass-linku do Digital Amplifier (Yamahy zreszta). Zadna z CL mi takich parametrow nie da. Szumia i trzeszcza :-(..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche poszukalem i teraz jestem pewien ze EAX wspieraja tylko karty naszego monopolisty... bo to jego technologia wykorzystywana w grach :// takze sam nie wiem, audigy czy maya... wolalbym maye... z 2 powodow - idealistycznych i praktycznych... ale brak eax przemawia na korzysc audigy:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha.. Wpiszcie sobie "EAX" do wyszukiwarki (np. http://www.alltheweb.com). Co wynika z pobieznej lektury wynikow? "Stary standard m.in. engine`u Quake`a, juz nie rozwijany. Ostatnia edycja "EAX3" wspierana przez karty Yamahy".. Itd. To juz przezytek, zawarty w okresleniu "DirectSound supported". Zaden producent mie "chwali" sie tym osobno, poza dziadowskimi mamufakturami typu C-szlabs..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Zreszta, gdybym byl "grybus" - kupilbym sobie konsole - lepsza niz kazdy PC. 

:lol: :lol:

A swistak ......

Szczegolnie dla strategow i graczy w MMO Games...

Fajnie, gram na konsoli w Warcrafta III na padzie, i robie 20x 5MB save na memorce :lol: bo HaDeka nie ma i niebedzie w PL. A granie w sieciowki?? tez najlepsza konsola? Pogram tam w Anarchy Online? Asherons Call 2? Mimesis Online? Dark Age of Camelot? UT 2k3? etc.

Konsola najlepsza, ale do gier arcade (+symulacje samoch.), nawalanek.. i koniec. Nic powazniejszego do grania ni ma, a juz napewno nie na moje gusta.

A tak poza tym, to kogo stac na pozadny TV 100Hz co by grajac nie niszczyc wzroku?? Jakos nie spieszy mi sie do szkielek..

Mam jeszcze wiele powodow, dlaczego konsole sa dobre tylko w pewnym kierunku gier, a nie ogolnie, ale nie bede sie rozpisywal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

MAYA 7.1

czy ona ma wsparcie do EAX i EAX 2.0? (2.0? tak to sie nazywa to w audigy?)

bardzo prosze o odpowiedz, jestem na etapie zakupywania dosc powaznych sluchawek i potrzebuje zajebistej karty muzycznej

ta karta nie ma zadnego wsparcia

jak chcesz cos zajebstego do sluchawek to vortex 2 bylby najlepszy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa konsol.. Sila rzeczy (wiek) mam info "z drugiej reki". Skoro wiec tak sobie te X-boxy zachwalaja na roznych zachodnich forums (czytam mimo woli, szukajac innych threads), przyjalem, ze sa dobre. Btw. tv 100Hz jest juz w Polsce powszechny. Sabe (32 cale) 100Hz, cztery Digital Inp (z tym jeden z przodu) mam juz ponad 10-siec lat. (mysle o zmianie na cos nowszego). O ile wiem, moi sasiedzi maja podobne..

Sprawa EAX. Nie wierze, zeby tylko jedno CL je obslugiwalo. To mala, biedna irlandzka firemka z kilkoma wynajetymi fab-ami w Chinach. Nie oni tworza standardy :-(. O ile pomne, EAX jest dzielem.. Yamahy. Ale to nie Yamaha kupila sobie w Polsce monopol..

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Sprawa konsol..

Konsole, PeCety - inne gry, ine swiaty

Cytat

Skoro wiec tak sobie te X-boxy zachwalaja na roznych zachodnich forums (czytam mimo woli, szukajac innych threads), przyjalem, ze sa dobre

W swojej dzialce gatunkowej gier, oczywiscie, ale nie ogolnie.

Cytat

Btw. tv 100Hz jest juz w Polsce powszechny. Sabe (32 cale) 100Hz, cztery Digital Inp (z tym jeden z przodu) mam juz ponad 10-siec lat. (mysle o zmianie na cos nowszego). O ile wiem, moi sasiedzi maja podobne..

Ja nie znam zadnego posiadacza 100Hz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

myslicie ze Vortex 1 (jeden a nie tak jak sugeruje berkut 2) da rade? bez szumow? z dobra jakoscia?

Co to za słuchawki? Bo na moich Sennheiserach 570 to wszystkie wymienione tutaj karty i te na watku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=10145 są za cienkie (Yamaha WaveForce 192Digital nie znam, więc nic o niej nie mogę powiedzić). Terratec 512 co mam go w configu poniżej tez jest za słaby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ta karta nie ma zadnego wsparcia(..)

Ale Maya jest o kilka klas lepsza od roznych "audigy" (10 razy mniejsze THD, szumy wazone -112dB na Optical Out, ktorego zadna zlom-zaraza nie ma). Czyli do sluchania muzy jest jednak najlepsza. Wszelkie "audigy" to jedynie soft-music (i soft-AC3) do winampow (bardzo nedzne i drogie - jak na swe parametry). Ogromne przebicie - w hurcie to ok. 40zl za sztuke "audigy1" - a w detalu.. kazdy wie. Kiedy wiec bandyci-hurtownicy wreszcie (zasluzenie: korupcja i oszustwo podatkowe) pojda siedziec?..

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

ta karta nie ma zadnego wsparcia(..)

Ale Maya jest o kilka klas lepsza od roznych "audigy" (10 razy mniejsze THD, szumy wazone -112dB na Optical Out, ktorego zadna zlom-zaraza nie ma). Czyli do sluchania muzy jest jednak najlepsza. Wszelkie "audigy" to jedynie soft-music (i soft-AC3) do winampow (bardzo nedzne i drogie - jak na swe parametry). Ogromne przebicie - w hurcie to ok. 40zl za sztuke "audigy1" - a w detalu.. kazdy wie. Kiedy wiec bandyci-hurtownicy wreszcie (zasluzenie: korupcja i oszustwo podatkowe) pojda siedziec?..

--

Pozdrawiam

Tak ale te 112 dB to tylko teoretczny parametr sygnału cyfrowego, i żeby cokolwiek usłyszeć trzeba jeszcze podłączyć DAC-a :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Tak ale te 112 dB to tylko teoretczny parametr sygnału cyfrowego, i żeby cokolwiek usłyszeć trzeba jeszcze podłączyć DAC-a :wink:

Adamie, i praktycznie.. Na Maye napalilem sie, gdy zauwazylem, ze jej fiberout jest idealnie (wtyki, poziomy) zgodny z moja wieza Yamaha ktora ma takie same parametry szumowe Inp. Czyli nie ma strat - co zreszta slychac (a raczej nie slychac, gdy "na pauzie" wsadzisz glowe w 250Watowy glosnik.. :-))

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...