cocroack Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 (edytowane) mam problem, otoz chcialem zmienic ustawienia mnoznika, w tej chwili mam ustawione 12.5, kiedy ustawilem fsb standardowo na 166, po obciazeniu procka, nie robilem testow, wlaczylem sof2, po kilku minutach, zamorzilo mi ekran, jedynym rozwiazaniem byl restart komputera, podwyzszylem napiecie, ale to nic nie pomoglo, wobec tego chce zmniejszyc mnoznik i zwiekszyc fsb. mam instrkcje do plytki i zmienilem zworke mnoznika na 10.5, jednak po ponownym uruchomieniu komputera, nie wlaczyl sie nawet monitor??!! probowalem inne ustawienia mnoznika ale problem sie pojawial, dopiero przy ustawieniu mnoznika na 12.5 znowu mozna laczyc komputer. http://telewizor.serwis-tv.com/?lcd,23 W czym tkwi problem. czy po zmianie mnoznika wyczyszczenie CMOS cos pomoze?? nie chce zbytnio kombinowac wiec wole sie zapytac bardziej doswiadczonych forumowisczow Edytowane 5 Lutego 2019 przez cocroack Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 a jaki masz proc? z którego tygodnia? może masz mnożnik zablokowany? więcej szczegółów konfigu prosimy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocroack Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 procesor Athlon XP 2000+, pl glowna ecs l7s7a2 bios chb 127, zasilacz chifteca 360W, chlodzenie procka Spire Whisper IV, probowalem dzisiaj cos sie pobawic, ale znow sie nie udalo/ zwisy, zamrazanie ekranu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocroack Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 teraz mnoznika mam 12.5, fsb 150 i przy takim ustawieniu nic sie nie chrzani, ahaa pamiec to Twinmos 256Mb/400, ustawiona synchro z cpu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...