libero Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 A co kolega Pitur sadzi o tej karcie ? Hercules Fortissimo III 7.1 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4465&sid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 A co kolega Pitur sadzi o tej karcie ? Hercules Fortissimo III 7.1 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4465&sid=1 Ekhm.. Logo "szatanskie", i "kolega".. :-). Ta Fort. III jest swietna karta, nie musze sie wypowiadac o czyms, o czym pisali juz wiele razy fachowcy, same pozytywy. Ale, Libero, w ilu miejscach, poza internetowym Siriusem, kupisz ta karte? Czy ma ja ktorys ze sklepow w Twoim miescie? Ile typow, innych niz CL, dzwiekowek widzisz "na polkach"? Gdzie tkwi przyczyna takiego stanu rzeczy? Czy pogodzilbys sie z sytuacja typu: "dowolny dysk twardy, pod warunkiem, ze Seagate"? A tak jest teraz w Polsce.. Czy nie powinnismy ZMUSIC handlarzy do zmiany tego stanu rzeczy?.. Wiem, za tym stoja ogromne pieniadze, nielegalne umowy, mafijne uklady. Ale - jako klient - walcze, i bede walczyl nadal o mozliwosc pelnego wyboru dzwiekowek. Interesy oszustow nie sa moimi interesami.. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 (wyobrażasz sobie winampa nez skórek? ja nie - zręsztą i tak go nie używam)Oczywiscie, ze sobie wyobrazam. Ba, nigdy nie uzywalem i nie bede uzywal skinow do Winampa, a to z bardzo prostego powodu: on mi sluzy do sluchania muzyki a nie do ogladania!!! W ogole rzadko go widuje u siebie na ekranie... mam hotkey'e do odpalania i sterowania jego podstawowymi funkcjami i mam go nonstop ukrytego, bo po co mam go ogladac niby? ja go od jakiegoś 1,5 miecha wogule nie widze, wywaliłem nawet instalke z dysku), przerzuciłem sie na MusicMatch Jukebox 7.2, bo mnie winamp3 wnerwił :) Czy nie powinnismy ZMUSIC handlarzy do zmiany?.. powodzenia... nie cofniesz kijem wisły. ale jestem ZA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Ekhm.. Logo "szatanskie", i "kolega".. :-). Ta Fort. III jest swietna karta, nie musze sie wypowiadac o czyms, o czym pisali juz wiele razy fachowcy, same pozytywy. Ale, Libero, w ilu miejscach, poza internetowym Siriusem, kupisz ta karte? Czy ma ja ktorys ze sklepow w Twoim miescie? Ile typow, innych niz CL, dzwiekowek widzisz "na polkach"? Gdzie tkwi przyczyna takiego stanu rzeczy? Czy pogodzilbys sie z sytuacja typu: "dowolny dysk twardy, pod warunkiem, ze Seagate"? A tak jest teraz w Polsce.. Czy nie powinnismy ZMUSIC handlarzy do zmiany?.. -- Pozdrawiam Pitur mi tlumaczyc nie musisz :) Na temat cl mam takie same zdanie jak Ty :) I dlatego nigdy nic nie kupilem cl ! I nie kupie ! A pytam sie o ta karte bo tak sobie mysle czy jej nie zakupic :) co do obecnosci jej w sklepach w moim miescie to nie mam pojecia ale na chlopski rozum moge stwierdzic ze nigdzie jej nie ma :( Tylko szumblastery :( I to mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Pitur mi tlumaczyc nie musisz :) Na temat cl mam takie same zdanie jak Ty :) I dlatego nigdy nic nie kupilem cl ! I nie kupie ! A pytam sie o ta karte bo tak sobie mysle czy jej nie zakupic :) co do obecnosci jej w sklepach w moim miescie to nie mam pojecia ale na chlopski rozum moge stwierdzic ze nigdzie jej nie ma :( Tylko szumblastery :( I to mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia :( Uczciwie Ci odpowiadam: - nie znam tej karty. Znam jedynie Maye 7.1, bo ja mam. Zas pisze tyle o kartach sound w jednym, w zasadzie, celu - aby zwrocic Wasza (Twoja, Czytelnikow) uwage, ze JEST PROBLEM. Jednostka tu nic nie zmieni, ale jesli setki, ba, tysiace klientow zaczna sie pytac o inne niz CL karty, i zadac ich w sklepach - wygramy. Wtedy, obiecuje, zamilkne. Zaczniemy sobie na Forum np. cytowac kawaly :-) -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Po co kombinować skoro SB Live 5.1 bije na głowe wszystkie wymienione modele !! (cena 160zł więc też nie kosmicznie drogo, a masz dekoder AC3/DolbyDigital 5.1) Dekoder AC3 w wykonaniu CL to żadne halo, jest softwareowy driver (widoczny w menedżerze urządzeń). Sporo softplayerów DVD ma własne dekodery AC3 i obsługują dowolne karty 5.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Czy do niektorych z Was nigdy NIE DOTRZE, ze w Polsce CL ustanowila sobie (korupcja i szantaze) MONOPOL? Mi nie przeszkadzaloby, jesli karty CL lezalyby na polkach posrod innych, do wyboru, jak to jest na calym, poza Polska, swiecie. Ale one leza jako JEDYNE. Innych "nie ma i nie bedzie" (slowa sprzedawcy). Czy tak trudno pojac, ze robia z nas, klientow - walow?.. PS. Tom.O. - z calym szacunkiem - zerknij sobie na 3dsourge (link wyzej). Ole minut zajmie Ci znalezienie slowa "SB"? Czuje, ze sporo. Sa tysiace marek kart, przy ktorych ten chinsko-irlandzki producent to ZERO. Niestety - jeszcze nie w Polsce :-( Co do pierwszej czesci postu. Widze ze kolega jest o tym (korupcji, szantazu) gleboko przekonany i zapewne posiada na to niezbite dowody. Zapraszam wiec do prokuratury, czy innych pokrewnych instytucji. A co do znalezienia slowa "SB". Coz za przypadek :P zajelo mi to kilka sekund na pierwszej stronie :): http://www.3dsoundsurge.com/reviews/Audigy...yEI/Audigy.html To tyle moich uwag na temat robienia ludziom wody z muzgow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Co do pierwszej czesci postu. Widze ze kolega jest o tym (korupcji, szantazu) gleboko przekonany i zapewne posiada na to niezbite dowody. Zapraszam wiec do prokuratury, czy innych pokrewnych instytucji. A co do znalezienia slowa "SB". Coz za przypadek :P zajelo mi to kilka sekund na pierwszej stronie :): http://www.3dsoundsurge.com/reviews/Audigy...yEI/Audigy.html To tyle moich uwag na temat robienia ludziom wody z muzgow. Coz.. Gdybym byl mlodszy, zajalbym sie bandytami. A tak - jedynie zlodziejstwo naglasniam. A czy widzial Kolega na tej stronie karty, ktorych w Polsce.. nie ma? Ile to bylo marek? Setki.. Dlaczego nie u nas? Zas monopol ZlomTrzaskerow to efekt zlodziejskiej zmowy, niestety :-( Gdyby w Polsce sprzedawano jeden typ dyskow, CD-kow, lub CPU - bylby krzyk. Jedna nedzna i potwornie droga (czy to o to chodzi?) karcina w kilku odmianach w kazdym sklepie, to, zdaniem Kolegi "robienie wody z mozgow". Gratuluje.. demagogii :-( PS. Zreszta - pozwalbym CL-Polska przed oblicze Sadu. I wygral bez trudu. Ale - zalezy mi na WYBORZE, a nie na eliminacji kretaczy.. PPS. Fajny dowcip z tym linkiem do przedostatniej (tak!) karty w rankingu na 3dsoundsource.. A czemu nie podal juz Kolega linkow do tych.. wyzej? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Co do pierwszej czesci postu. Widze ze kolega jest o tym (korupcji, szantazu) gleboko przekonany i zapewne posiada na to niezbite dowody. Zapraszam wiec do prokuratury, czy innych pokrewnych instytucji. A co do znalezienia slowa "SB". Coz za przypadek :P zajelo mi to kilka sekund na pierwszej stronie :): http://www.3dsoundsurge.com/reviews/Audigy...yEI/Audigy.html To tyle moich uwag na temat robienia ludziom wody z muzgow. Coz.. Gdybym byl mlodszy, zajalbym sie bandytami. A tak - jedynie zlodziejstwo naglasniam. A czy widzial Kolega na tej stronie karty, ktorych w Polsce.. nie ma? Ile to bylo marek? Setki.. Dlaczego nie u nas? Zas monopol ZlomTrzaskerow to efekt zlodziejskiej zmowy, niestety :-( Gdyby w Polsce sprzedawano jeden typ dyskow, CD-kow, lub CPU - bylby krzyk. Jedna nedzna i potwornie droga (czy to o to chodzi?) karcina w kilku odmianach w kazdym sklepie, to, zdaniem Kolegi "robienie wody z mozgow". Gratuluje.. demagogii :-( PS. Zreszta - pozwalbym CL-Polska przed oblicze Sadu. I wygral bez trudu. Ale - zalezy mi na WYBORZE, a nie na eliminacji kretaczy.. PPS. Fajny dowcip z tym linkiem do przedostatniej (tak!) karty w rankingu na 3dsoundsource.. A czemu nie podal juz Kolega linkow do tych.. wyzej? :-) Taki sposob "naglasniania zlodziejstwa" jest okreslane slowem pomowienie. . I mozna to latwo zaskarzyc w sadzie. Jesli ma sie dowody na zlodziejstwo nalezy je przedstawic odpowiednim organom. Jesli sie tego nie robi daje sie przyzwolenie na takie praktyki a tym samym traci prawo do nazekania ze cos takiego ma miejsce. Jesli chodzi o "fajny dowcip" to mial on tylko pokazac na ile mozna zaufac w slowa kolegi, a nie wykazywac ktore miejsce zajmuje jakakolwiek karta w takim czy innym ranikngu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 chyba niedługo powstanie pożądny sklep komputerowy prowadzony przez Pitura z dużym wyborem kart dzwiękowych :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Taki sposob "naglasniania zlodziejstwa" jest okreslane slowem pomowienie. . I mozna to latwo zaskarzyc w sadzie. Jesli ma sie dowody na zlodziejstwo nalezy je przedstawic odpowiednim organom. Jesli sie tego nie robi daje sie przyzwolenie na takie praktyki a tym samym traci prawo do nazekania ze cos takiego ma miejsce. Jesli chodzi o "fajny dowcip" to mial on tylko pokazac na ile mozna zaufac w slowa kolegi, a nie wykazywac ktore miejsce zajmuje jakakolwiek karta w takim czy innym ranikngu. Alez ja sie oskarzenia wcale nie obawiam. Sluze wtedy danymi. I wiem, ze.. przegraja. Znam ceny hurtowe, znam sumy, od jakich odprowadzaja podatek. Sa to sumy rozne.. Ale watpie, zeby sie odwazyli. Po co maja ryzykowac, skoro na razie tylko "wolac na puszczy" moge? A tak - mialbym satysfakcje z latwo wygranej sprawy.. Co zas do "linku" i "fajnego dowcipu" - ja nigdzie nie pisalem, ze CL tam nie ma - prosze sprawdzic - napisalem jedynie, ze trzeba jej dlugo szukac, bo "ginie w tlumie" kart ZUPELNIE w Polsce niedostepnych. Czyli, to byl raczej probierz nie mojej bezstronnosci :-( .. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Co zas do "linku" i "fajnego dowcipu" - ja nigdzie nie pisalem, ze CL tam nie ma - prosze sprawdzic - napisalem jedynie, ze trzeba jej dlugo szukac, bo "ginie w tlumie" kart ZUPELNIE w Polsce niedostepnych. Czyli, to byl raczej probierz nie mojej bezstronnosci :-( .. -- Pozdrawiam Zgadza sie. Pisales ze trzeba jej dlugo szukac co mialo pokazac ze jest to tak kiepski sprzet ze taka strona jak: ... (tu wpisac adres) wspomina o nim "gdzies na ostatniej stronie". Tymczasem w prosty sposob wykazalem ze szukanie zajelo doslownie kilka sekund potrzebnych na przewiniecie pierwszej strony. Z mojej strony to EOD bo widze ze moje slowa i tak trafiaja w proznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 chyba niedługo powstanie pożądny sklep komputerowy prowadzony przez Pitura z dużym wyborem kart dzwiękowych :)Napisze Ci szerze: chcialbym, ale za dobrze znam uklady w polskim hurcie, tu "reka reke myje" i "obcym wstep wzbroniony", a spektakularne bankructwo mi sie nie usmiecha. Lamanie polskiej korupcji, oszustw (partie z odrzutow - dyski twarde, CD - sprzedawane, choc przewiezione przez granice jako.. zlom) znam swietnie. Zyje tym, choc nie z tego. Pochodzenie kazdego podzespolu musze znac dokladnie - jeszcze zanim go uzyje. A to nie obniza kosztow.. Fiskusa nie oszukuje, czyli na "odpuszczenie" - jak wielu zlodziei liczyc nie moge. Nawet nie wiesz, jaka dzungla jest teraz polska gospodarka.. Moze to i dobrze?.. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 ja 4 lata temu mialem starego SB jeszcze byl na isa i gral niezle :) a teraz mam na plycie jakiegos AC3 i tez nie mam powodu na marudzenie (chyba nie jestem jakims melomanem i mi slon na ucho .....) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 ja 4 lata temu mialem starego SB jeszcze byl na isa i gral niezle :) a teraz mam na plycie jakiegos AC3 i tez nie mam powodu na marudzenie (chyba nie jestem jakims melomanem i mi slon na ucho .....) :)Witam Alez ciagle sie nie rozumiemy :-( (SB16 pamietam, mialem, to byl szal - jedyna udana karta w historii CL, choc droga, ale warta wtedy kazdej wydanej zlotowki..). Pomysl - wchodzisz do sklepu, a tu na polce TYLKO dyski Samsung. Pytasz o inne. Odpowiedz sprzedawcy: -nie ma innych i nie bedzie. Idziesz do drugiego sklepu - to samo. Obchodzisz miasto, wojewodztwo, kraj. Nie ma nic, tylko dyski Samsunga. A tak DOKLADNIE wyglada teraz sytuacja na rynku kart sound :-( -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Co do pierwszej czesci postu. Widze ze kolega jest o tym (korupcji, szantazu) gleboko przekonany i zapewne posiada na to niezbite dowody. Zapraszam wiec do prokuratury, czy innych pokrewnych instytucji. A co do znalezienia slowa "SB". Coz za przypadek :P zajelo mi to kilka sekund na pierwszej stronie :): http://www.3dsoundsurge.com/reviews/Audigy...yEI/Audigy.html To tyle moich uwag na temat robienia ludziom wody z muzgow. Co do robienia wody z mózgów i i znalezienia karty w kilku sekund to czy byłbyś taki miły i podał adres sklepu w Polsce (może byc online) gdzie by mi sprzedali karte muzyczną TurtleBeach, Philips Acoustic Edge, Audiotrak maya? Bo w Lublinie kilka dni sukałem i tylko SoundBlastery mają może to zbiego okoliczności albo ja nie umiemm szukać :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Pitur trochę przesadzasz ale tak w 90% masz rację, ja też wolałbym swojego MUSEXL kupić jak pan bóg przykazał w sklepie a nie na Allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 adam -> www.kartydzwiekowe.com.pl zajebisty wybor i zadnego szumblastera (btw - WTG dla osoby ktora to wymyslila hehe) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Co do robienia wody z mózgów i i znalezienia karty w kilku sekund to czy byłbyś taki miły i podał adres sklepu w Polsce (może byc online) gdzie by mi sprzedali karte muzyczną TurtleBeach, Philips Acoustic Edge, Audiotrak maya? Bo w Lublinie kilka dni sukałem i tylko SoundBlastery mają może to zbiego okoliczności albo ja nie umiemm szukać :wink: Prosze bardzo :) Oprocz linku podanego przez jednego z kolegow, mozesz tez poszukac tutaj: http://www.audiofactory.pl/ Wsrod adresow sprzedawcow znalazlem tez cos takiego: Audio Video Music Computers prowadzony przez Fundację Rozwoju Kultury Muzycznej ul. Legionowa 15 20-053 Lublin tel: (81) 5341549 Zdaje sie ze prowadza tez sprzedaz wysylkowa, ale nie jestem tego pewien bo ich strona laduje mi sie strasznie wolno a czas na sieci kosztuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 a teraz cennik ze sklepu w mojej wiosce: 7x SB 2X Mint i jeden jedyny Philips psc703/00 za 232zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 a teraz cennik ze sklepu w mojej wiosce: 7x SB 2X Mint i jeden jedyny Philips psc703/00 za 232zeta Hmm ja w tym cenniku widze tylko 6x SB :))) Ale moze masz bardziej aktualny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Prosze bardzo :) Oprocz linku podanego przez jednego z kolegow, mozesz tez poszukac tutaj: http://www.audiofactory.pl/ Wsrod adresow sprzedawcow znalazlem tez cos takiego: Audio Video Music Computers prowadzony przez Fundację Rozwoju Kultury Muzycznej ul. Legionowa 15 20-053 Lublin tel: (81) 5341549 Zdaje sie ze prowadza tez sprzedaz wysylkowa, ale nie jestem tego pewien bo ich strona laduje mi sie strasznie wolno a czas na sieci kosztuje. Dzięki. Ale i tak szkoda, że trzeba szukać w "specjalnych" miejsczch (Fundację Rozwoju Kultury Muzycznej) a nie w sklepach komputerowych od rędki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...