Gość Niko123 Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Mam epox 8rda3i 512 twinmosna pamieciach twinmos dzialaja jako 2.5 -3-3-9 i na 390 mhz i wszystko ok dokupilem nastepna kosci taka sama tylko ze na pamieciach mtec i konflikt z plyta probowalem wszystkiego tamingi moja stara kosc wyjolem niepomoglo obie kosci byly na single bez duala gozej dzialaly niz z dualem bo na single znaczy w 64 bit nawet komp do wina niewszedl a na dual 128 bit wszedl ale byly inne problemy takie same kosci ale innne pamieci i juz zima to bez sensu !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Mam epox 8rda3i 512 twinmosna pamieciach twinmos dzialaja jako 2.5 -3-3-9 i na 390 mhz i wszystko ok dokupilem nastepna kosci taka sama tylko ze na pamieciach mtec i konflikt z plyta probowalem wszystkiego tamingi moja stara kosc wyjolem niepomoglo obie kosci byly na single bez duala gozej dzialaly niz z dualem bo na single znaczy w 64 bit nawet komp do wina niewszedl a na dual 128 bit wszedl ale byly inne problemy takie same kosci ale innne pamieci i juz zima to bez sensu !!!! No jak pamięci ci chodziły na 390 MHz to nic tylko pogratulować Największe kozaki chodzą na 300 MHz i wszyscy oczy wystawiają Zapewne pamięć TwinMOS na MTEcach się po prostu gryzie z Epoxem, wgraj inny BIOS może pomoże, często się takie rzeczy zdażają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Hitman Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Mialem taki sam problem, idz wymien tego m-tec'a na pamieci twinmosa tylko zeby pisalo na nich twinmos a nie m-tec. No i teraz mam 3k wiecej w 3d marku 2001 na dualu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Mialem taki sam problem, idz wymien tego m-tec'a na pamieci twinmosa tylko zeby pisalo na nich twinmos a nie m-tec. No i teraz mam 3k wiecej w 3d marku 2001 na dualu:) nie powiesz chyba ze tyle przyrostu dał ci niby-dual DDR na nforce2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Przepraszam za pomyłke nie 390 mhz tylko 195 mhz co daje 390 ddr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Przepraszam za pomyłke nie 390 mhz tylko 195 mhz co daje 390 ddr nie no spoko, ja się nie gniewam, jestem po prostu gorącym przeciwnikiem taktowania efektywnego i jak ktoś pisze, że jego pamięć jest taktowana 400 Mhz to mnie po prostu skręca :) mozna napsiać powiedzmy 195 MHz czyli DDR390 ale już nie "Mhz" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Hitman Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 No dokladnie tyle przyrostu dal mi dual ddr na nforce 2. troszke niejasno to napisalem. Mam plytke epoxa 8rda3+ i dokupilem koste ramu (512 twinmosa 400 mialem w kompie) tez twinmosa tyle ze zrobina przez m-tec'a i obie kostki pracowaly na fsb 200 pojedynczo w dualu tylko max fsb 195 system pracowal stabilnie nawet przy fsb 200 ale jaki kolwiek wysilek ze strony karty graficznej i zwis, nawet zasilacz wymienilem na chieftec'a. Ale w koncu poszedlem po rozum do glowy i odpalilem goldmemory no i w dualu sypalo bledami z pamieci az nie ladnie popatrzec wiec do sklepu z kostka ta nowa i wymienili na inne tylko poprosilem zeby byly z tej samej serii no i przychodze do domku ucieszony ze wszystko bedzie cacy a tu znowu zonk. Wkoncu sie naprawde zezloscilem mialem juz dosc kombinowania z timingami i napieciem ustawilem wszystko na agressive i cud sie stal wszystko chodzi zero bledow no i w 3d smarku zrobilo sie z 15k az 18k no zyc nie umierac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Mialem taki sam problem, idz wymien tego m-tec'a na pamieci twinmosa tylko zeby pisalo na nich twinmos a nie m-tec. No i teraz mam 3k wiecej w 3d marku 2001 na dualu:)a szFisztak siedzi i zawija ... jesli tyle dal Ci dual ( lub nawet dodatkowa kosc to ....NC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Mialem taki sam problem, idz wymien tego m-tec'a na pamieci twinmosa tylko zeby pisalo na nich twinmos a nie m-tec. No i teraz mam 3k wiecej w 3d marku 2001 na dualu:)a szFisztak siedzi i zawija ... jesli tyle dal Ci dual ( lub nawet dodatkowa kosc to ....NC) Dokładnie 3 tysiące to jest przyrost o 20% - w testach czysto pamięciowych wychodzi, ze Dual daje przyrost o około 5 do 6%. A 3D mark z pewnością nie jest testem czysto pamięciowym, wiec skad taka róznica. Po prostu masz więcej RAM'u i to pewnie dlatego, lub wcześniej miałeś dużo gorsze timingi albo coś w tym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...