Skocz do zawartości
Bull_Byk

Problem glosniki mt 5.1 Cantata + plyta gl Abit Nf7-s2

Rekomendowane odpowiedzi

Problem o ktorym juz wczesniej pisalem polega na tym ze glosniki jak sie je podlaczy do plyty glownej 1. Abit NF7-S2 to bucza jakby bylo przepiecie albo cos. Wymienilem glsoniki i widac lekka roznice bo graja wszystko glosniki a niektore wtedy charczaly ale buczenie jest dalej?? Czego moze byc przyczyna?? moze idzie z pltyty zbyt duze napiecie na porty dzwieku. A jak tak czy jest mozliwosc jakos to wyregulowac?? najlepsze jest to ze probowalem na innych glosnikach stereo tylko impedancji o 1 ohm wiekszej i nic sie nie dzieje. zero buczenia. Mozecie cos zasugerowac bo ja sie poddaje :/ Aha komputer jest uziemiony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no takiej gmatwanki to dawno nie widzialem ...

wymiana zasilacza ...

sprawdz glosniki z czyms innym jak wyzej czy zwory na mobo sa dobrze ustawione sprawdz jak to sie zachowuje ze sluchawkami podlacz dobrze cd-rom albo odlacz dodtakowy kabelek od audio ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MT to zło, miałem zestaw 5.1 Zambra, działały i po jakimś czasie zaczęly buczeć, po prostu uszkodził się "wzmak" w subie, obojętnie do czego podpięte to buczą, nie mówiąć że 2 potencjometry wymieniałem bo się nadpaliły-zaśniedziały, ten sprzęt to istna paranoja, zetknąłem sie z paroma rzeczami MT i wszystkie były wadliwe, być moze cała partia tych głośników jest uszkodzona, pokombinuj a jak nie to leć z gwarancją.

Ja zmieniłem na creativa i jestem w 100 % zadowolony, dodam jeszcze że dźwięk z MT i Creativa do duża przepaść :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...