Skocz do zawartości
bLaSterD

Dooobre i tanie WC :)

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem napisac za ile mozna zrobić WC :) duuuuuuużo lepsze niż na allegro!

Blok wodny (dysza jakiegos Venturiego, frezowane kanaliki wloty 12mm

calosc miesz) 35zł

Pompka Aquel600l/h 25zł

Wąż ogrodowy 50gr/metr

Wiadro duże z logo obi - darmowe na promocji

Zaciski metalowe na węże 5szt/2,5zł (auchan)

==========================

64,50zł

a teraz co z tym mam:

Temperatura procka o 5-8* wyzsza od wody... (w full stresie of coz)...

Jak bede miał zapinki to podłącze drugą pompke i chłodnice... Ale wsymie za 65zł takie cos to fajna sprawa :) Jakie jest wasze zdanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na AC w full stresie miałem 60*C :) a miałem jakiegos collorfula miedzianego i titane d5tb czy jakos tak (ten 80x80) jakies ponad 50*C...

Teraz w full stresie na XP1800+@2100+ mam do 30 minut 30*C pozniej rosnie razem z temp. wody :) Na AC nie był podkręcany... zakładam ze AC chodzi o Air'a a nie o Azot'a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwiązanie jak najbardziej spox. Tylko jak temperaturki w porównianiu do AC??BTW Ja dziś będę miał bloczek (by Mate ofkoz) i pompkę (Power Head 402) i nagrzewnicę (by VW Golf)  :mrgreen:

na bloku od mate roznica miedzy woda a prockem bedzie 3-5*C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwiązanie jak najbardziej spox. Tylko jak temperaturki w porównianiu do AC??BTW Ja dziś będę miał bloczek (by Mate ofkoz) i pompkę (Power Head 402) i nagrzewnicę (by VW Golf)  :mrgreen:

No i ql :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przy jakiej pompce? 600l/h? i jaka jest roznica ceny 35zł a 100zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko zalezy od temp otoczenia, teraz np. mam 2*C roznicy , ale jak byly upaly to i 5*C bywalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie cały czas czytam o WC i dojdzie w końcu do tego, że też się zabiore za montaż.... Palnowałem kupić zestawik z Silicon Valey, ale jeszcze nie podjąłem decyzji. Powiedzcie mi jak głośna jest taka pompka 1200l/h ?? Czy coś takiego ja Barracuda IV czy dużo głośniejsza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wolna pompke 300l/h 3.3 W w ciagu miesiaca non stop pracy zrzera kolo 1.10 zl :P

Pompki nie slysze z odleglosci wiekszej niz 20 cm. Nie kumam tylko recenzentow dlaczego mowili ze Baracudy IV sa bezglosne. Przeciez jak sie kompa wyciszy to je slychac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki proponujesz blok ? By był wydajniejszy, może zaproponuj jakis sklep internetowy lub cos takiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki proponujesz blok ? By był wydajniejszy, może zaproponuj jakis sklep internetowy lub cos takiego

Dołączona grafika Kliknij fotke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...