bLaSterD Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Chciałem napisac za ile mozna zrobić WC :) duuuuuuużo lepsze niż na allegro! Blok wodny (dysza jakiegos Venturiego, frezowane kanaliki wloty 12mm calosc miesz) 35zł Pompka Aquel600l/h 25zł Wąż ogrodowy 50gr/metr Wiadro duże z logo obi - darmowe na promocji Zaciski metalowe na węże 5szt/2,5zł (auchan) ========================== 64,50zł a teraz co z tym mam: Temperatura procka o 5-8* wyzsza od wody... (w full stresie of coz)... Jak bede miał zapinki to podłącze drugą pompke i chłodnice... Ale wsymie za 65zł takie cos to fajna sprawa :) Jakie jest wasze zdanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 rozwiązanie jak najbardziej spox. Tylko jak temperaturki w porównianiu do AC??BTW Ja dziś będę miał bloczek (by Mate ofkoz) i pompkę (Power Head 402) i nagrzewnicę (by VW Golf) :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Na AC w full stresie miałem 60*C :) a miałem jakiegos collorfula miedzianego i titane d5tb czy jakos tak (ten 80x80) jakies ponad 50*C... Teraz w full stresie na XP1800+@2100+ mam do 30 minut 30*C pozniej rosnie razem z temp. wody :) Na AC nie był podkręcany... zakładam ze AC chodzi o Air'a a nie o Azot'a ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 rozwiązanie jak najbardziej spox. Tylko jak temperaturki w porównianiu do AC??BTW Ja dziś będę miał bloczek (by Mate ofkoz) i pompkę (Power Head 402) i nagrzewnicę (by VW Golf) :mrgreen: na bloku od mate roznica miedzy woda a prockem bedzie 3-5*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 rozwiązanie jak najbardziej spox. Tylko jak temperaturki w porównianiu do AC??BTW Ja dziś będę miał bloczek (by Mate ofkoz) i pompkę (Power Head 402) i nagrzewnicę (by VW Golf) :mrgreen: na bloku od mate roznica miedzy woda a prockem bedzie 3-5*C No i ql :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 rozwiązanie jak najbardziej spox. Tylko jak temperaturki w porównianiu do AC??BTW Ja dziś będę miał bloczek (by Mate ofkoz) i pompkę (Power Head 402) i nagrzewnicę (by VW Golf) :mrgreen: na bloku od mate roznica miedzy woda a prockem bedzie 3-5*C Ale przy jakiej pompce? 600l/h? i jaka jest roznica ceny 35zł a 100zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Hej bLaSterD z czego zapinkę zmajstrowałeś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Od baaardzo starego coolera ktorego miałem na celku 400 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Mam pomysł: kto taniej złoży działające WC :) BTW bLaSterD: gratuluje wyniku, trza kombinować :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Mam pomysł: kto taniej złoży działające WC :) BTW bLaSterD: gratuluje wyniku, trza kombinować :D hmmm to ja mam pomysl... jak dorwe cos miedzi to sam zrobie blok co obnizy koszta ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 rozwiązanie jak najbardziej spox. Tylko jak temperaturki w porównianiu do AC??BTW Ja dziś będę miał bloczek (by Mate ofkoz) i pompkę (Power Head 402) i nagrzewnicę (by VW Golf) :mrgreen: na bloku od mate roznica miedzy woda a prockem bedzie 3-5*C wszystko zalezy od temp otoczenia, teraz np. mam 2*C roznicy , ale jak byly upaly to i 5*C bywalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Mam pomysł: kto taniej złoży działające WC :)To by nie za badzo wypaliło. Bo jeden może większość cześći mieć w warsztacie ojca i mu za friko wyjdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Tak sobie cały czas czytam o WC i dojdzie w końcu do tego, że też się zabiore za montaż.... Palnowałem kupić zestawik z Silicon Valey, ale jeszcze nie podjąłem decyzji. Powiedzcie mi jak głośna jest taka pompka 1200l/h ?? Czy coś takiego ja Barracuda IV czy dużo głośniejsza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Ja mam wolna pompke 300l/h 3.3 W w ciagu miesiaca non stop pracy zrzera kolo 1.10 zl :P Pompki nie slysze z odleglosci wiekszej niz 20 cm. Nie kumam tylko recenzentow dlaczego mowili ze Baracudy IV sa bezglosne. Przeciez jak sie kompa wyciszy to je slychac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 rozwiązanie jak najbardziej spox. Tylko jak temperaturki w porównianiu do AC??BTW Ja dziś będę miał bloczek (by Mate ofkoz) i pompkę (Power Head 402) i nagrzewnicę (by VW Golf) :mrgreen: na bloku od mate roznica miedzy woda a prockem bedzie 3-5*C A jaki proponujesz blok ? By był wydajniejszy, może zaproponuj jakis sklep internetowy lub cos takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 rozwiązanie jak najbardziej spox. Tylko jak temperaturki w porównianiu do AC??BTW Ja dziś będę miał bloczek (by Mate ofkoz) i pompkę (Power Head 402) i nagrzewnicę (by VW Golf) :mrgreen: na bloku od mate roznica miedzy woda a prockem bedzie 3-5*C A jaki proponujesz blok ? By był wydajniejszy, może zaproponuj jakis sklep internetowy lub cos takiego Kliknij fotke :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...