radek131 Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 witam mam takie pytanie czy da rade podkrecic mego kompa do 500MHz?? oto dane, ktore znam: Intel Caleron-A, 466MHZ(7x67) Płyta głowna- LuckyTech P6VBX7 Mikrouklad- VIA VT82C693 Apollo pro plus Bios- Aware modular v 4.51PG posiadam 192MBsdram, 128MB(PC133), 64(PC100) Napiecie rdznia-2.0V Napiecie Welwy-3.3V magistrala FSB: typ-Intel GTL+ szerokosc- gr bity taktowanie-67MHZ przepustowosc-533MB/sek prosze o szybka odpowiedz i dokladna krok po kroku bo na podkrecaniu komputerow sie zupelnie nie znam jedyne co w nim zrobilem to podkrecilem stara poczciwa karte graficzna geforca2MMx4 i ma teraz 250/190 chyba dobrze??? prosze o odpowiedzo przeczytalem wiele tamtow odnosnie podkrecanie na poziomie biosu ja jednak nie potrafie tego dokonac (moze mam ta opcje zablokowana) albo stary bios nie wiem czy uaktualnienie zrobic? no weic wchodze do biosu Timingi mam ustawione na 10ns, sdramm na 3 dram clock na 66MHz oraz spread spectrum na disabled ;d no i nie weim co dalej jak pozmieniac w tym spreadzie spectrum mozna cos z procentami , np 0,5%[down] czy cos takiego nie mama pojeciea co to oznacza szukalem to w przeladarkach i nie znalazlem ;( prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Nie ten dział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 daj fsb na 71MHz to się przekonasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 A jaki teraz masz wentyl na CPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...