Dagorlad Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 pomocy! mam 120gb seagate baracuda SATA, a potrzebuje podlaczyc takze 40gb baracuda IDE, zeby zrobic transfer danych. kiedy tylko podlaczam dysk IDE do kompa, niezaleznie od ustawieni w bios, system startuje z 40GB dysku i nie widzi tego 120 gb. co zrobic, zeby system odpala sie z dysku SATA i widzial jednoczesnie IDE. oczywisice ustawienia master/slave sa odpowiednie. pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Botowanie z scsi/raid/czy sata czy jak to się tam nazywa ....chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Dołączam się do pytania. Jeśli na dysku IDE postawiony jest system, to niezależnie od ustawienia s-ata jako first boot device, system na siłę startuje właśnie z dysku IDE, olewając s-ata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 a gdyby tak wyłączyć opcję boot other device?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 hmmm ja ustawialem zeby botowal z scsi itd i wsio dziala ok (mam 2 dyski) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salceson Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 boot scsi, lub raid (zależy jak stoi w biosie), reszta boot disable, też tak miałem i tylko to pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagorlad Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 racja:) dzieki Wam za pomoc, SCSI did the trick:). smiga jak marzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...