Skocz do zawartości
DarekSlim

Kilka pytań o Semprona 2400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam nowego Semprona 2400 na płyvie głównej Mercury Kt600 ustawionego na 166 MHz. Czyli taktowany jest z częstotliwością 1667 MHZ. Moje pytanie brzmi czy mogę go jakoś delkiatnie podkrećić chociaż do 1,8 GHz bez zmian napięcia i wiatraka. Nie bardzo znam się na tym. Ale ustawione miałem kiedyś na płycie FSB200 i włączył się bez problemu. Czy nie po podciągnięciu nie spali mi zasilacza i całego kompa. Zasilacz mam 300W Mode Com. Jeżeli już go poddkreęce to jak ustawić Ram - mam DDRy 512 Mb 400 MHz. Bios mam AMI i tam moge ustawić Ram jako CPU, CPU+33, CPU+0 itp. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potem pobawimy sie dalej :>

w strazaka :D

PS: zaczynam sie interesowac tymi sempronami ale z jednego powodu: podkrecalnosc:)

ktore modele najlepiej sie kreca?

kiedys lepiej bylo np kupic celerona 1200 niz 1300, krecily sie lepiej a byly tansze, jak jest z sempronami?

ktory najekonomiczniej wychodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zdrutowałem swojego semprona na 9x200 fsbi działa bez podnoszenia napięcia. Mam płytę na Gigabyte KT 880 i pamięci 333. Teraz puszczam go na 9x237 fsb asynchro i ładnie idzie :twisted: Tylko jak podniosłem napięcie powyżej 1,8 v to płyta mi padała od przegrzania na szczęsie wymienili mi na nową, drygi raz taki numer nie przejdzie.He He.

Nie drutowałem mnożnika bo się cykam może ktoś pomoże :( . Mam zwarte mostki L1 ale nie mogę zmienić mnoznika, czy jest sposóbaby odblokować mnożnik i może dodatkową pamięć. Mój sempron jest pomarańczowy i na mostkach to nie da się zbytnio działać bo są zabezpieczone lakierem i takie tam POMOCY CO ZROBIĆ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HELP

A wyobraż sobie że jak puścisz proca na 200 i pamięci ustawisz w biosie na 133 to jak podkręcisz magistralę do 237 a co za tym idzie pamięci chodzą wtedy (133+37)=170 -340 :D i w izi tiunie trza ustawić aby zgrał częstotliwości to wszystko gra :D. Proc idzie na maxa i pamięcia na maxa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...