Sarenka Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Ostatnio tak sobie lookalem za nastepca dla mojej KT3Ultra2... I kurde ni ma teraz nic godnego uwagi mej... Ale moze od poczatku.... Siadlem sobie i napisalem na karteczce jak powinna wygladac moja nowa plytka marzen. I oto co mi wyszlo: Chipset: KT880 MUSI MIEC - socketA - nie mam kasy na proca :( - minimum 4 uzywalne PCI (tak naprwde minimum 5, ale na to, to juz male szanse) - 2 kanaly UATA - 4 porty SATA - ofkoz raid na pokladzie.. najlepiej FastTrack :) - jakis dzwiek 5.1 (tymczasowo, bo nie moge nigdzie dostac Audigy 1 Platinum) - 2xPS/2, min 1xCOM (preferowane 2), LPT, MIDI, min 6x USB 2.0 - 3porty DDR - otwory wokol socketa CO POWINNA MIEC - FIreWire - 4porty DDR z obsluga do 4GB - mozliwosc wlaczenia kompa na haslo z klawiatury CO MI JEST OBOJETNA (lub NAWET NIE WSKAZANE) - LAN (mam swoja zajfajna sieciowke - grafika - WOL i WAN - i tak komp chodzi 24/7 - DualDDR I nic takiego qrde nie ma.... Albo to ja jestem nie normalny i mam za duze wymagania.... Ale, gdy przejrzalem specyfikacje KT880, to to wszystko dalo by sie tam zmiescic... Lecz po prostu nikt tego nie robi :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 A musisz mieć konkretnie KT880 przecież ona nie jest szczytem wydajności. A w ogóle KT880 jest przeznaczona do socketA, więc to już mogłeś sobie darować. Jak już tak bardzo chcesz to kup sobie ASUSA, bo jako jedyny zbliża się do twoich wymagań. A jak Ci brakuje czegoś to kup sobie karty rozszerzeń. Powiem Ci prywatnie, że całkiem bez sensu POST napisałeś. Na co komu wiedzieć o twoich marzeniach :) chyba masz jakiś kompleks :lol: "Kocham moje MSI i mego QTeca i na nic ich nie zmienie!" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 a ja bym chcial miec plyte w dual processor systems, azot cooling i 10 slotow pci.... jaki post taka odpowiedz :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 @Nessay - chodzi o to w skrocie, ze wsio, co napisalem, jest mozliwe do zrobienia.... A 10 slotow PCI zaden chip nieobsluguje, bo nie ma szans upchnac tego na pci (a szkoda:( @grosik - jak mi pokazesz sensowna roznice w wydajnosci miedzykt880 a nforcem czy czyms innym, to chetni o czyms innym pomysle... A roznice rzedu 3% to roznice w granicach bledu pomiaru. A tak poza tym - plyty o podobnych paramterach sa pod intela... Wiec czemu nie ma pod amd? Iczemu nie mam sie dzielic marzeniami? TOc gwiazdka sie zbliza ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 marzeniami mozna sie dzielic ale nie ma rzeczy idealnych tak samo jak nie ma dziewczyn idealnych :P mi brakuje w plytach glownych irdy/bluetooth. na plytach intela sa takie rarytasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...