Skocz do zawartości
Sarenka

Moja wymarzona plyta..

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio tak sobie lookalem za nastepca dla mojej KT3Ultra2... I kurde ni ma teraz nic godnego uwagi mej...

Ale moze od poczatku....

Siadlem sobie i napisalem na karteczce jak powinna wygladac moja nowa plytka marzen. I oto co mi wyszlo:

Chipset: KT880

MUSI MIEC

- socketA - nie mam kasy na proca :(

- minimum 4 uzywalne PCI (tak naprwde minimum 5, ale na to, to juz male szanse)

- 2 kanaly UATA

- 4 porty SATA

- ofkoz raid na pokladzie.. najlepiej FastTrack :)

- jakis dzwiek 5.1 (tymczasowo, bo nie moge nigdzie dostac Audigy 1 Platinum)

- 2xPS/2, min 1xCOM (preferowane 2), LPT, MIDI, min 6x USB 2.0

- 3porty DDR

- otwory wokol socketa

CO POWINNA MIEC

- FIreWire

- 4porty DDR z obsluga do 4GB

- mozliwosc wlaczenia kompa na haslo z klawiatury

CO MI JEST OBOJETNA (lub NAWET NIE WSKAZANE)

- LAN (mam swoja zajfajna sieciowke

- grafika

- WOL i WAN - i tak komp chodzi 24/7

- DualDDR

I nic takiego qrde nie ma.... Albo to ja jestem nie normalny i mam za duze wymagania.... Ale, gdy przejrzalem specyfikacje KT880, to to wszystko dalo by sie tam zmiescic... Lecz po prostu nikt tego nie robi :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A musisz mieć konkretnie KT880 przecież ona nie jest szczytem wydajności. A w ogóle KT880 jest przeznaczona do socketA, więc to już mogłeś sobie darować. Jak już tak bardzo chcesz to kup sobie ASUSA, bo jako jedyny zbliża się do twoich wymagań. A jak Ci brakuje czegoś to kup sobie karty rozszerzeń.

Powiem Ci prywatnie, że całkiem bez sensu POST napisałeś. Na co komu wiedzieć o twoich marzeniach :) chyba masz jakiś kompleks :lol: "Kocham moje MSI i mego QTeca i na nic ich nie zmienie!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Nessay - chodzi o to w skrocie, ze wsio, co napisalem, jest mozliwe do zrobienia.... A 10 slotow PCI zaden chip nieobsluguje, bo nie ma szans upchnac tego na pci (a szkoda:(

@grosik - jak mi pokazesz sensowna roznice w wydajnosci miedzykt880 a nforcem czy czyms innym, to chetni o czyms innym pomysle... A roznice rzedu 3% to roznice w granicach bledu pomiaru.

A tak poza tym - plyty o podobnych paramterach sa pod intela... Wiec czemu nie ma pod amd? Iczemu nie mam sie dzielic marzeniami? TOc gwiazdka sie zbliza ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi