bezek Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 WITAM MAM TAKI PROBLEM MAM PROCESOR P4 3GHZ PRESCOTT I NIE DAWNO ZMIENIŁEM WIATRAK NA PROCESORZE NA PENTAGRAM FREEZONE QC-80 CU . CHODZI MI O TO ZE TERAZ MAM DUZO WYZSZA TEMPERATURE W SPOCZYNKU 40 STOPNI A PRZY PEŁNYM OBCIAZENIU 68 STOPNI.NA ORGINALNYM WENTYLATORZE INTELA MIAŁEM W SPOCZYNKU 39 STOPNI A PRZY PEŁNYM OBCIAZENIU 59STOPNI CZY NIE JEST TO TEMPERATURA ZA WYSOKA? java script:emoticon(':?') :? PROSZE O RADE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viruspl Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Po 1-sze Popraw temat... Po 2-gie Nie krzycz... Po 3-cie Czytaj regulamin Jest wiele możliwości wysokiej temperatury: -źle zamontowany radiator -zła pasta termoprzewodząca -źle rozprowadzona pasta -nieodtłuszczony radiator lub procesor I można tak w nieskończoność... Napisz więcej o sprzęcie i zrób testa prime95 i wtedy po nim podaj temperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitekk Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Więc tak: QC ma kontroler prędkości wentyla, więc jeśli masz go skręconego na minimum to nie dziw się że masz gorąco, masz za to względną ciszę, boxowy cooler to wariat ma mniejsze tempki (minimalnie) ale za to ryczy nie miłosiernie. Jak chcesz zimniejszego proca to podkręc prędkość wentylka na kontrolerze i będzie git. Ja już dzisiaj dwa pentagramy przewaliłem 80Cu był fajny ale zapodałem QVC100Cu i jest miodzio. Procek Celeron D320 (presccot) 2,4 ghz @ 3.0 ghz Przy minimalnych obrotach (nie słyszalny) IDLE 45*C STRES 60*C reszta pomiarów w toku:D jak skończę to dopiszę:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...