Skocz do zawartości
postal1

gry z japonii ? jakie ?

Rekomendowane odpowiedzi

jakie poleciacie (graliscie) gry zrobione przez japończyków ? Niekoniecznie chodzi o FF serie, od jakiegos czasu zainteresowała mnie kultura japonii oraz ich sztuka - i szukam tak czegoś żeby pograć w gry zrobione przez nich. Tak jak podoba mi sie anime robione przez nich, głównie dlatego, że jest inne niż całe badziewie z zachodu, tak też szukam gier jakie oni wydali - widząc zachwyt ludzi nad całą serią FF zastanawiam sie czy jest jeszcze coś zrobionego przez nich w co można by pograć ..

Jak ktoś grał w coś tego typu to prosiłbym o tytuły może jakies screeny i troche opisu co i jak :]

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sportówki nie keke mi  bardziej mi o fps, rpg, adventure chodzi

mam pc a emulatornia mi jakos nie wchodzi - zapomnialem dodac

Niestety, wiekszosc RTS i strategii jest na emulatorach. Polecic moge: Saga Frontier (PSX), Romancing SaGa3 (SNES), Ogre Battle (SNES i inne), Front Mission.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Metal Gear Solid 1 i 2,Seria Resident Evil,Silent Hill,Onimusha ,Dream Master,Oni,seria Final Fantasy,Chaos Legion,Grandia 2,Virtua Fighter 2,Last Bronx <----- to wszystko japonskie gry,ktore sa na peceta (zadne emulatory)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za info chłopaki :D

potestuje i dam znać.

Ideałem byłaby rpg na bazie ghost in the shell - po obejrzeniu 2 pełnometrażówek a potem Stand Alone Complex 1gig (teraz jestem w trakcie 2nd gig ale polskie literki pojawiają sie dosyć wolno) jestem ogromnie zadowolony, że poświeciłem na to swój czas.

tak OT - ale szczerze wam powiem, że jak nie oglądaliście to spróbujcie - wiadomo, że to zależy od gustu ale jak na razie tylko nad 3 serialami spędziłem tyle czasu : Kompania Braci, gits sac oraz 2ng gig. Z czego kompanie oglądałem na dwie raty ;) a gits sac na raz - 11h pełnego wkrętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi