cih Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Chce zrobić dobre WC Cel stawiany WC: - Athlon XP 2000+ AGOIA - MSI GeForce4 Ti200 64MB Jakie połącznie CPU i GPU: - szeregowe czy równoległe Jaki układ lepszy zamknięty czy otwarty? Oglądałem ostatnio bloki no proca i najbardziej podoba mi się ten z discotech B1 (Blok wodny) Wymiary: 50x50x30 mm + 20 mm rurki Wyjścia: dwie rurki 10/12 mm do góry Wnętrze: otwór 40 mm + przegrody Ale co do chłodzenia karty graficznej to zupełnie nie wiem co zastosować, no i jaka pompka słyszałem że Aquarium System MJ 1000 jest niezła tylko czy poradzi sobie z dwoma blokami bo Eheim 1048 troche szkoda mi kasy. No i chłodnica też jak na razie trudno mi zdecydować co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Budżet około 500 zł, choć szczerze mówiąc nie jestem pewien czy wystarczy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Zobacz ta pompke jak dla mnie bomba. http://www.conrad.pl/?art=537454&back=list Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Zobacz ta pompke jak dla mnie bomba. http://www.conrad.pl/?art=537454&back=list Pozdro Dexter Używasz tej pompki jak sie sprawuje i jak z hałesem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Zobacz ta pompke jak dla mnie bomba. http://www.conrad.pl/?art=537454&back=list Pozdro Dexter o qwa jaki wypas!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Zobacz ta pompke jak dla mnie bomba. http://www.conrad.pl/?art=537454&back=list Pozdro Dexter o qwa jaki wypas!!!!!!! Dabra dobra fajna pompka ale czy 1 bar (10 M) słup wody to nie za duże ciśnienie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Pompka jest na 12V wiec latwo mozna zrobic regulacje obrotow i zjechac z tego 1Bar. Nie mam tej pompki przyuwazylem tylko w katalogu. Jak na swoja cene to ma zaj...... parametry lepsze od EHEIM-a.W nowym WC zamierzam jej uzyc. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 A ja juz zbieram kase na tę pompe!! Za 100zł taka wydajnosc :) cacuś :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 A ja juz zbieram kase na tę pompe!! Za 100zł taka wydajnosc :) cacuś :) Ja ją kupisz napisz jak chodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 A ja juz zbieram kase na tę pompe!! Za 100zł taka wydajnosc :) cacuś :) Ja ją kupisz napisz jak chodzi :) Obawiam sie ze to moze potrwac... czeka mnie duzo wydatków (piwa, koncery itp) a ostatnio doszedł jeszcze jeden... dziewczyna ;) Ale nie ma sprawy jak tylko nazbieram to zamowie i zobaczymy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Tez ostanio mysle nad dolozeniem bloku do karty, ale za blok i zapinke musze dac pewnie ze 100. Zastanawiam sie czy nie zrobic sobie radiatorka z jakiegos od CPU mam jakies stare niepotrzebne. Wystarczy nawiercic 2 otwory i jakos to przymocowac. Napewno bedzie taniej niz z WC i wydajniej niz standardowe chłodznie. Co do pompki to z wlasnego doswiadczenia powiem ze układy bez zbiornika sa wygodniejsze. Mam Eheima 1048 i chodzi bez wylacznia juz chyba z pol roku, nie musze sprawdzac czy cos nie wyparowalo i takie tam .... :D Co prawda trudniej jest to odpowietrzyc układ ale wystarczy raz porzadnie i potem masz spokoj. Pozdrowienia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Tez ostanio mysle nad dolozeniem bloku do karty, ale za blok i zapinke musze dac pewnie ze 100. Zastanawiam sie czy nie zrobic sobie radiatorka z jakiegos od CPU mam jakies stare niepotrzebne. Wystarczy nawiercic 2 otwory i jakos to przymocowac. Napewno bedzie taniej niz z WC i wydajniej niz standardowe chłodznie. Co do pompki to z wlasnego doswiadczenia powiem ze układy bez zbiornika sa wygodniejsze. Mam Eheima 1048 i chodzi bez wylacznia juz chyba z pol roku, nie musze sprawdzac czy cos nie wyparowalo i takie tam .... :D Co prawda trudniej jest to odpowietrzyc układ ale wystarczy raz porzadnie i potem masz spokoj. Pozdrowienia :)Zapytaj tego gościa co na allegro sprzedaje WC 12 dB o blok wodny... on ma ich dosyć duzo do wyboru tylko musisz mu majla wysłać 8) a ceny niskie, nawet baaaaaaaardzo 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 12 V/2,8 A (maks. 3,2 A) * dł. przewodu 250 mm * max. wydajność 20 l/min * wysokość tłoczenia 10 m (1 bar) * dł. 125 mm, szer. 90 mm, wys. 60 mm * 50-biegunowy silnik o niezależnym kierunku obrotów * średnica łącza węża 10 mm * smarowanie ciągłe * uszczelka sucha * zastosowanie również jako dołączona pompa wzmacniająca * ciężar 270 g * czas włączenia 50% czasu pracy. a co znaczy ze czas wlaczenia 50% czasu pracy ?? a te ampery oznaczaja max pobor czy max natezenie jakie mozna na nia zapodac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Chce zrobić dobre WC Cel stawiany WC: - Athlon XP 2000+ AGOIA - MSI GeForce4 Ti200 64MB Jakie połącznie CPU i GPU: - szeregowe czy równoległe Jaki układ lepszy zamknięty czy otwarty? Oglądałem ostatnio bloki no proca i najbardziej podoba mi się ten z discotech B1 (Blok wodny) Wymiary: 50x50x30 mm + 20 mm rurki Wyjścia: dwie rurki 10/12 mm do góry Wnętrze: otwór 40 mm + przegrody Ale co do chłodzenia karty graficznej to zupełnie nie wiem co zastosować, no i jaka pompka słyszałem że Aquarium System MJ 1000 jest niezła tylko czy poradzi sobie z dwoma blokami bo Eheim 1048 troche szkoda mi kasy. No i chłodnica też jak na razie trudno mi zdecydować co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Budżet około 500 zł, choć szczerze mówiąc nie jestem pewien czy wystarczy ? 1. Jeśli chodzi o łączenie żrudeł ciepła ( procka i GPU) lepiej jest łączyć szeregowo, wtedy woda szybciej przepływa przez bloki. 2. Najlepszy byłby układ zamknięty, jednak z chermetycznym zbiorniczkiem wyroownawczym. Takie rozwiązanie łączy zalety obu rodzajów układów. Z zamkniętego beże się większą bezobsługowość (nie trza dolewać wody) i łatwość obsługi, a z otwartego większa pojemność i brak problemoow z bąbelkami powietrza. Całkiem dobre jest coś a'la te chermetyczne zbiorniczki Mate'a. Są dosyć (za) drogie, ale zawsze moożna se taki samemu zrobić 8O 3. Blok z Disco jest najgorszym blokiem jaki w życiu widziałem, moowie poważnie. Qrde, mam nadzieje że Andrzej tu nie zagląda :P Nie dość że cenowo przegrywa z Siliconowymi (od Mate'a) to w dodatku ma duuużo gorszą wydajność :!: 8O :? Poza tym taki blok moge Ci zrobic za 30zł :!: Jest to po prostu kawałek miedzi z wyfrezowaną dziurą. Jego powieżchnia oddawania ciepła to żałosne 40cm^ wobec 1200cm^ Mate'a :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Teraz decyze pozostawiam Tobie :wink: 4. Jeśli chodzi o pompki to szczeże polecam PowerHeady. Jeśli chcesz zrobić układ z dwama blokami, chyba optymalnym wyborem byłaby PH 802. Ma 1514L/h, 21W, i podnoszenie wody na 1.7m, kosztuje ok. 110zł. 5. Cłodnica- powtzażam kolejny raz- poczekaj aż Andrzej (z Disco) wrooci z urlopu, wtedy bendą nowe chłodnice u Matea. Szczegulnie ciekawie prezentje sie jedna- ma byc dokładnie taka jak ta doooża aluminiowa, tylko że cała z Alu, bez tych świecących ścianek z polerowanej stali 8O Reszta identyczna, oproocz ceny- ma być w okolicach 100zł :!: :!: :D Jeśli Ci się spieszy bierz nagrzewnice od Lublina :wink: 6. 500zł :!: Spox, stary- z taką kaską to ja bym jakieś wyje.. FC zrobił 8O :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Chce zrobić dobre WC Cel stawiany WC: - Athlon XP 2000+ AGOIA - MSI GeForce4 Ti200 64MB Jakie połącznie CPU i GPU: - szeregowe czy równoległe Jaki układ lepszy zamknięty czy otwarty? Oglądałem ostatnio bloki no proca i najbardziej podoba mi się ten z discotech B1 (Blok wodny) Wymiary: 50x50x30 mm + 20 mm rurki Wyjścia: dwie rurki 10/12 mm do góry Wnętrze: otwór 40 mm + przegrody Ale co do chłodzenia karty graficznej to zupełnie nie wiem co zastosować, no i jaka pompka słyszałem że Aquarium System MJ 1000 jest niezła tylko czy poradzi sobie z dwoma blokami bo Eheim 1048 troche szkoda mi kasy. No i chłodnica też jak na razie trudno mi zdecydować co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Budżet około 500 zł, choć szczerze mówiąc nie jestem pewien czy wystarczy ? 1. Jeśli chodzi o łączenie żrudeł ciepła ( procka i GPU) lepiej jest łączyć szeregowo, wtedy woda szybciej przepływa przez bloki. 2. Najlepszy byłby układ zamknięty, jednak z chermetycznym zbiorniczkiem wyroownawczym. Takie rozwiązanie łączy zalety obu rodzajów układów. Z zamkniętego beże się większą bezobsługowość (nie trza dolewać wody) i łatwość obsługi, a z otwartego większa pojemność i brak problemoow z bąbelkami powietrza. Całkiem dobre jest coś a'la te chermetyczne zbiorniczki Mate'a. Są dosyć (za) drogie, ale zawsze moożna se taki samemu zrobić 8O 3. Blok z Disco jest najgorszym blokiem jaki w życiu widziałem, moowie poważnie. Qrde, mam nadzieje że Andrzej tu nie zagląda :P Nie dość że cenowo przegrywa z Siliconowymi (od Mate'a) to w dodatku ma duuużo gorszą wydajność :!: 8O :? Poza tym taki blok moge Ci zrobic za 30zł :!: Jest to po prostu kawałek miedzi z wyfrezowaną dziurą. Jego powieżchnia oddawania ciepła to żałosne 40cm^ wobec 1200cm^ Mate'a :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Teraz decyze pozostawiam Tobie :wink: 4. Jeśli chodzi o pompki to szczeże polecam PowerHeady. Jeśli chcesz zrobić układ z dwama blokami, chyba optymalnym wyborem byłaby PH 802. Ma 1514L/h, 21W, i podnoszenie wody na 1.7m, kosztuje ok. 110zł. 5. Cłodnica- powtzażam kolejny raz- poczekaj aż Andrzej (z Disco) wrooci z urlopu, wtedy bendą nowe chłodnice u Matea. Szczegulnie ciekawie prezentje sie jedna- ma byc dokładnie taka jak ta doooża aluminiowa, tylko że cała z Alu, bez tych świecących ścianek z polerowanej stali 8O Reszta identyczna, oproocz ceny- ma być w okolicach 100zł :!: :!: :D Jeśli Ci się spieszy bierz nagrzewnice od Lublina :wink: 6. 500zł :!: Spox, stary- z taką kaską to ja bym jakieś wyje.. FC zrobił 8O :!: :!: Gdzie dostane blok Mate`s i za ile? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Tutaj dostaniesz bloki Mate'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 panowie a co znaczy ta drobna rzecz = czas włączenia 50% czasu pracy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Widocznie nie jest przystosowana do pracy ciagle (nie pamietam tego symbolu :( ) wynika z tego ze np 12h chodzi a 12h stoi , albo co druga godzina chodzi lub inne kombinacje rownolegle :?: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Tutaj dostaniesz bloki Mate'a Dzięki za adres kupiłem już tam kiedyś Copper Shim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Widocznie nie jest przystosowana do pracy ciagle (nie pamietam tego symbolu :( ) wynika z tego ze np 12h chodzi a 12h stoi , albo co druga godzina chodzi lub inne kombinacje rownolegle :?: 8O tylko nie wiadomo ile godzin ciągłęj prazy wytrzymuje pewnie niestety nie nada sie do WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 moj zestaw wyniosl ok.600zl (calosc gotowa do pracy), uklad mam tak: 2 rownolegle jeden na procka, drugi na grafike, za prockiem mam szergowo dolaczony blok do HDD. Wszystko cacy chodzi. A teraz bym to zrobil ok 150 zl taniej - poprostu zrobilbym sobie sam bloki wodne. p.s. juz robie pierwszy prototyp WB - wymiary 5.6cm x 5cm x 4.4cm i powierzchni oddawania ciepla 720 cm^2 (72 000mm^2), to bedzie rewelacja !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 a ja sie z kumplem zgadałem i on ma starego i profesjonalne frezarki itp :) i bede sobie wykonywał bloczek (ile chcem bloczkuf) na proca , grafike i HDD, no i moze chipset (jak nie bede mial co robic to na cdrw tez) i kupuje nowego kompa i bedzie fajnie. Bloczki przypuszczalnie na projekcie maxxpert (kwadratowy ślimak) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 moj zestaw wyniosl ok.600zl (calosc gotowa do pracy), uklad mam tak: 2 rownolegle jeden na procka, drugi na grafike, za prockiem mam szergowo dolaczony blok do HDD. Wszystko cacy chodzi. A teraz bym to zrobil ok 150 zl taniej - poprostu zrobilbym sobie sam bloki wodne. p.s. juz robie pierwszy prototyp WB - wymiary 5.6cm x 5cm x 4.4cm i powierzchni oddawania ciepla 720 cm^2 (72 000mm^2), to bedzie rewelacja !!! Mi też wychodzi podobna sumka :( nawet troche więcej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Widocznie nie jest przystosowana do pracy ciagle (nie pamietam tego symbolu :( ) wynika z tego ze np 12h chodzi a 12h stoi , albo co druga godzina chodzi lub inne kombinacje rownolegle :?: 8O tylko nie wiadomo ile godzin ciągłęj prazy wytrzymuje pewnie niestety nie nada sie do WC Mi sie wydaje ze to pompa do porządnego wodotrysku w funtanie i sika na 10m ale wyłancza sie ca 15 minut :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 4. Jeśli chodzi o pompki to szczeże polecam PowerHeady. Jeśli chcesz zrobić układ z dwama blokami, chyba optymalnym wyborem byłaby PH 802. Ma 1514L/h, 21W, i podnoszenie wody na 1.7m, kosztuje ok. 110zł.tomasir ma taniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 4. Jeśli chodzi o pompki to szczeże polecam PowerHeady. Jeśli chcesz zrobić układ z dwama blokami, chyba optymalnym wyborem byłaby PH 802. Ma 1514L/h, 21W, i podnoszenie wody na 1.7m, kosztuje ok. 110zł. tomasir ma taniej.A dla sprecyzowania pompka ma 20,5 W. A kiedyś pytałeś JuLku do czego jest ta druga dźwigienka przy powerheadzie, a jest ona do odwracania kierunku przepływu wody. A u mnie nawet z przesyłką przy pobraniu ona kosztuje mniej... A wynosi to: POmpka 97 pln + 6 pln przesyłka (waży ponad 1 kg) + 3,5 pobranie co daje razem 106,5. Choć ostanio miałem problem bo [po pierwsze nawalił pośrednik (ale od razu znalezłem następnego) a po drugie w dostawie do hurtowni nei przyszła ani jedna głowica 402 ani 802 :x Na szczęście dostawy są co tydzień więc nie będzie takich kłopotów w przyszłości (mam nadzieję :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 4. Jeśli chodzi o pompki to szczeże polecam PowerHeady. Jeśli chcesz zrobić układ z dwama blokami, chyba optymalnym wyborem byłaby PH 802. Ma 1514L/h, 21W, i podnoszenie wody na 1.7m, kosztuje ok. 110zł. tomasir ma taniej.A dla sprecyzowania pompka ma 20,5 W. To właśnie jest ciekawe- w roożnych miejścach piszą inaczej. Z tego co wiem, pompując powietrze ciągnie 21W a bez powietrza 20,5 :P A kiedyś pytałeś JuLku do czego jest ta druga dźwigienka przy powerheadzie, a jest ona do odwracania kierunku przepływu wody[...] Chodziło mi o drugą od góry, tą żółtą. Ta pierwsa jest także do regulacji przepływu. Ta druga wydaje mi się jakąś bezcelowa... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 A kiedyś pytałeś JuLku do czego jest ta druga dźwigienka przy powerheadzie, a jest ona do odwracania kierunku przepływu wody[...] Chodziło mi o drugą od góry, tą żółtą. Ta pierwsa jest także do regulacji przepływu. Ta druga wydaje mi się jakąś bezcelowa... :wink: No jeśli o tą żółtą to jest ona do regulacji wydajności pompki. W jednej pozycji po prostu "pompuje" ona silniej niż w drugiej (większe opory przepływu). Oczywiście w misce sprawdzałem :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Ja tą zółtą wyciągnełem w ogóle (wraz z całym dołem) i tak nie miałem zamiaru zmniejszać jej przepływu :). Pompka i tak jest w pojemniku więc nie było mi to potrzebne. A "wajcha" czerwono-zielona powoduje, że pompka zasysa wodę z boku (jest taka mała krateczka po przeciwnej stronie do dyszy), a pompuje do normalnej dyszy jak i zarówno w dół. Na pudełku jest to ładnie rozrysowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 A kiedyś pytałeś JuLku do czego jest ta druga dźwigienka przy powerheadzie, a jest ona do odwracania kierunku przepływu wody[...] Chodziło mi o drugą od góry, tą żółtą. Ta pierwsa jest także do regulacji przepływu. Ta druga wydaje mi się jakąś bezcelowa... :wink: No jeśli o tą żółtą to jest ona do regulacji wydajności pompki. W jednej pozycji po prostu "pompuje" ona silniej niż w drugiej (większe opory przepływu). Oczywiście w misce sprawdzałem :mrgreen: tomasir zapodaj wymiary PH 802 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 NIestety w tej chwili nie mam żadnej sztuki w domu. W czwartek jak tylko przyjdą do hurtowni to powinienem mieć zaróno 402 jak i 802. Od razu sprawdzę która jest lepsza przy mojej nagrzewnicy, i jeśli nie będzie dawać rady 402 to będę używał 802. A co do wymiarów to niech się Lubmich wypowie, bo ma 802 ode mnie. Krizz też powinien na dniach dostać 802. Jedyne co mogę stwierdzić napewno to że 802 waży ok. 1-1,1kg (mowa tu o samej głowicy). Ale tobie tobie o wielkość pewno chodzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...