blood Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 HI! Co jakis czas samoczynnie restartuje mi sie komputer... najczesciej podczas grania! Po uruchomieniu pojawia sie taki komunikat: http://utop.republika.pl/utp/Aukcje/fotki/blad.jpg Co jest nie tak?? moja konfiguracja: athlon 1,7XP 512mb ddr hdd 120gb + 30gb via kt266a zasilacz 300W GF FX 5200 128TDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 sprawdz temperatury: proca itp. Podaj napięcia czy coś było kręcone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 nic nie podkrecalem, temperatura w normie jak na taki sprzet... ale okolo 3 tygodni temu wymienilem zasilacz, dodam ze restarty nekaja mnie od okolo 7 dni :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 http://msdn.microsoft.com/library/default....2bc5501.xml.asp Tutaj znajdziesz informację o wyświetlanym błędzie.A te dalsze komunikaty to adresy gdzie system zrobił zrzut pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 podeslij mi na maila ten plik mini112601-01.dmp. moze uda mi sie wyczaic co powoduje konflikt. nynor@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Moim zdniem możesz mieć problem z temperaturami. Komputer najczęściej resetuje się gdy się przygrzawa i najczęściej podczas grania. Sam miałem podobny problem, ale polepszyłęm chłodzenie i jest ok ale nie miałem błędu w komuterze. Morze to być także problem z systemem operacyjnym. I jeszcze jak możesz podać temperatury komputera i sprzęt jakim dysponujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Nyny podeslal bym ale jak wpisuje nazwe tego pliczku w szukaj to nic nie znajduje... ps: moja konfiguracja jest wyzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 A moze pokaz cale zdjecie bledu (cale okno), bo powyzej sygnatury cos pisze.. nawet moge sie zalozyc, iz pisze cos w stylu 'progrm nie byl w stanie ukonczyc operacji rysowania'.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 na tym zdjeciu co pokazales masz nazwe tego pliku oraz jego lokalizacje: c:/windows/minidump/ tam on jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Ullisses - na samyn szczycie (ten sciety pasek) widnieje napis "System odzyskał sprawność po poważnym błędzie" Nyny - wyslalem Ci ten pliczek! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Hmmm.. jesli w dump nie bedzie nic ciekawego, to powinno cos byc w dzienniku: Panel sterowania-> Narzedzia administracyjne-> Zarzadzanie komputerem-> drzewko Przeglad zdarzen-> 2 galazki: Aplikacje, System Sczegolnie na System. Sprawdz dokladny czas, w ktorym zrobiles screena i poszukaj jakiegos wpisu z tym samym/zblizonym czasem w dzienniku... Edit: A tak wogole, to: Panel sterowania-> System-> Zaawansowane-> 3 przycisk od gory (Ustawienia czy jakos tak)-> ODZNACZ: Automatyczny rozruch Moze jakis ladny BSODzik sie ukaze albo raporcik bardziej szczegolowy od tego obecnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 ok juz wiem co ci dolega. dump prawde ci powie: BugCheck 10000050, {b3d53d6c, 0, 80608c73, 0} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. Unable to load image nv4_mini.sys, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for nv4_mini.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nv4_mini.sys Probably caused by : nv4_mini.sys ( nv4_mini+31cc2 ) A mianowicie masz prawdopodobnie problem z plikiem nv4_mini.sys. Domyslam sie ze plik ten jest od sterowników do grafy a roziwiazanie jakie proponuje to: 1. podmiana pliku na nowy (twój moze byc zepsuty wiec moge ci wyslac swój plik podmienisz go i zobaczymy) 2. masz jakies zwalone sterowniki wiec radzilbym usunac wszystko z systemu i zainstalowac od nowa detonatory 3. calkiem mozliwe ze blad powoduje zwalona karta graficzna wiec dlatego nalezaloby to sprawdzic. zrob tak jak napisalem a jesli to nie pomoze pozyczylbym krafe od jakiegos kolegi albo cus i sprobowal na innej :) P.s. jesli chcesz ten pliczek moge ci go podeslac, u siebie znalazlem go w takich lokalizacjach: c:/windows/system32/drivers c:windows.servicepackfiles/i386 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 to chodzi raczej o ten z system32 bo ten katalog servicepackfiles to ja kasuje po instalce i jakos problemow nie ma zadnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 no wiadomo ten katalog servicepackfiles to chyba backup starego windowsa... gdyby cos sie zwalilo z sp2 to na podstawie tego mozna to przywrocic. tak mi sie wydaje a jesli nie to niech mnie ktos poprawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 dzieki za zainteresowanie :) mam nadzieje ze teraz bedzie OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...