pako_kinG Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Witam! Mam problem, otóż nie mogę podlączyć do drugiego komputera (celeron 433Mhz I440BX 192MB) dysku twardego o pojemnoości 120GB(WD Caviar) Znany jest mi problem z wykrywaniem dysków o pojemności większej niż 80GB, przez starsze płyty. Ale nie wiem jak ten problem rozwiązać, nie mogę także znaleźć biosu do wyżej wyminionej płyty. Proszę o pomoc, ponieważ na większym dysku znajduje się wiele dla mnie ważnych danych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Bez nowego BIOS tego nie przeskoczysz. Podaj model płyty. Jak Ci zależy na danych to zgraj u kolegi na DVD :) Sory za te brutalne rady... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Wydaje mi się, że nikt Ci nie pomoże jeśli nie podasz dokładnego modelu płyty. Bo tutaj jedynym rozwiązniem (chociaż nie gwarantującym niczego) jest update biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako_kinG Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Procomp B785 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 http://www.treiberupdate.de/treiber-downlo....php?load=23817 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako_kinG Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Zdaje mi się, że to nic nie pomoże bo mam tą samą wersję;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 to nowy kontroler IDE będzie potrzebny za około 80 zet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 www.rom.by Poczytaj o bios patcherze. Zpatchuj Twój bios i wgraj go - powinno pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 A czy tutaj ktoś słyszał o takim sposobie :>?? idziesz do kolegi lub kogoś kto ma nowszą płytę gł która obsłuży twój dysk. Tam dzielisz na partycje jakie chcesz potem u siebie normalnie instalujesz winde i urzywasz kompa normalnie ........... takim sposobem kolega z p 166 mmx płyta maks 4 gb obłsuguje a hulała u niego 24 gb.A zapomniał bym najważniejsze takiego dysku nie dziel u siebie !! na partycje !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 jest nha to jedna rada jak na tym kompie maz winde postawiona na miejszym a chcesz tylko przegrac dane z wiekszego to podlacz go ale wylacz wykrywanie dysku na tym kontrolerze po czym odpal winde ktora powinna go zobaczyc Mi sie udawalo w 99% przypadkow Co do plyty procompa to wyrazy wspolczucia - mialem jedna na bxsie i nie widziala dyskow wiekszych niz 20 gb i co gorsza nie bylo zadnych nowszych biosow ktore by to poprawialy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Poszukaj tutaj: http://wims.rainbow-software.org/ Strona zawiera wiele zmodyfikowanych (przeznaczonych do obsługi duzych dysków) biosów do starszych płyt głównych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruff Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Jedyne wyjście z sytaucji ażeby dysk był widoczny nawet na zwykłym Pentiumie to zainstalować program który w pierwszym sektorze dysku podłoży swój Biosik i wtedy będzie możliwe uzywanie takiego dysku na komputerze , sam dysk musi być natomiast ustawiony na zworkach jako dysk 32 GB.Przykładowo dla Maxtora program nazywa się MaxBlast i dostępny jest na stronie producenta Maxtora,program obsługuje równierz inne dyski . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...