Skocz do zawartości
Frezer

Jaka wydajność ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam sobie kupić części do kompa , jaka będzie jego wydajność i czy będzie dobrze skonfigurowany ?

Procesor Celeron D 2.4Ghz

Płyta gł. Asus P4V8X-X, P4X533

128 DDR 400

geforce 3 ti200 lub r9100

Ps.wiem że mało ramu z czasem sie dokupi 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm...NfS_U2 na max detalach NIE będzie chodził płynnie. W ogóle nie będzie chodził. Coćby dlatego że 128 ramu to po prostu śmieszna ilość. 128 ramu to ZDECYDOWANIE ZA MAŁO!!! MINIMALNĄ ilością ramu do gier jest 256, i to jest serio wartość minimalna. WG mnie: kup płytę na AMD sempronie a oszczędzisz na procku i bedziesz mógł dołożyć do pamięci.

Na 128 mega ramu nie pograsz w nic nowego. NIC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może taki

Celeron D 2.4

Gigabyte GA-8I845GVM-RZ Intel 845GV

256mb 400

Geforce FX 5200 128 bit wiem że to lipa ale za 185zl

wszystko w sklepie www.apollo.pl czy ten sklep to nie jakaś lipa jak sirius bo jakoś tak tanio :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może taki

Celeron D 2.4

Gigabyte GA-8I845GVM-RZ Intel 845GV

256mb 400

Geforce FX 5200 128 bit wiem że to ciach!o ale za 185zl

wszystko w sklepie www.apollo.pl czy ten sklep to nie jakaś lipa jak sirius bo jakoś tak tanio :?

Daj sobie spokój z Celkiem i weź Semprona, wydajniejszy i tańszy wydaje się być w połączeniu z Twoją zaproponowaną konfiguracją :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sempron 2.4 BOX jest tańszy tylko o 10zl a celeron w większości przypadków podkręca się grubo ponad 3Ghz :)

To weź sobie Semprona 2200+ na allegro i podwyż FSB do 200 i zobaczysz jaki jest fajny nawet tani Sempron (~175 zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek i płyta musi być ze sklepu ale co sondzicie o tym sklepie czy jest utczciwy :?:

Na allegro bardzo często SS-mani (Super Sprzedawcy) to sklepy internetowe lub normalne prowadzący tam sprzedaż, więc problemu nie widzę. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...