piotrek_rr Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Mam mobo Gigabyte GA-7VAX i plyta jest calkiem wporzo, Ale... Nie mam pojecia jak przestawic mnoznik procka na wiecej niz 12.5 Ogolnie mnoznik na tej plycie przestawia sie przy pomocy przelacznika na plycie(mechanicznie) Sa tam opcje od 5x do 12x, auto i jest tez opcja >=12,5. Z tego by wynikalo ze da sie ustawic wiekszy mnoznik, ale czy ktos wie JAK ??? W biosie nie ma opcji dla mnoznika. HELP, bo chce podkrecic procka i potrzebuje wiekszego mnoznika !!!!!! POMOCY !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Na tej płycie bez modyfikacji nie ustawisz mnożnika na więcej niż 12,5x. Poczytaj o drut modzie. Zdaje się, że jest o tym temat w dziale platforma amd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 A mnie sie zawsze wydawało że AMD-ki podkręca sie przez FSB i obniżanie mnożników :lol: btw. ja na GA-7VAX-A mam możliwość zmiany mnożnika w zakresie 5-18 + auto ... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...