T0udi Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Jestem posiadaczem canona a75 i musze przyznac, ze aparat jest naprawdę swietny tylko ma dość niestandardowe zasilanie bo 4,3 V. Czy ktoś próbował zasilać go zasilaczem 4,5 V? Czy to duże ryzyko? Takie zasilki o wiele łatwiej dostac w moim mieście niż 4,3 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Jestem posiadaczem canona a75 i musze przyznac, ze aparat jest naprawdę swietny tylko ma dość niestandardowe zasilanie bo 4,3 V. Czy ktoś próbował zasilać go zasilaczem 4,5 V? Czy to duże ryzyko? Takie zasilki o wiele łatwiej dostac w moim mieście niż 4,3 :/to lepiej już 4V niż 4,5 zawsze mniejsze rezyko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T0udi Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 tylko czy da rady takie 4 V ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 tylko czy da rady takie 4 V ? :Dpowinno bez problemu co to jest te 0,3V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 A co za problem zrobić sobie taki zasilacz stabilizowany 4,3V na układzie LM317 :?: Napięcie wyjściowe tego stabilizatora można dowolnie ustalać za pomocą rezystorów. Nie polecam tanich chińskich zasilaczy z przełączanym napięciem, gdyż one nie mają stabilizatora i napięcia z nich ładnie wahają się przy zmianie obciążenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 A co za problem zrobić sobie taki zasilacz stabilizowany 4,3V na układzie LM317 :?: Napięcie wyjściowe tego stabilizatora można dowolnie ustalać za pomocą rezystorów. Nie polecam tanich chińskich zasilaczy z przełączanym napięciem, gdyż one nie mają stabilizatora i napięcia z nich ładnie wahają się przy zmianie obciążenia :)No niby nie problem ale co do tych chińskich miałem taki to zamiasat 12 było 15-16 więc troszke to nagina normy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T0udi Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 A co za problem zrobić sobie taki zasilacz stabilizowany 4,3V na układzie LM317 :?: Napięcie wyjściowe tego stabilizatora można dowolnie ustalać za pomocą rezystorów. Nie polecam tanich chińskich zasilaczy z przełączanym napięciem, gdyż one nie mają stabilizatora i napięcia z nich ładnie wahają się przy zmianie obciążenia :) Nigdy się elektroniką nie bawiłem ale jeżeli schemat prosty to może coś z ojcem wykombinuje. Obczaje w necie ten układ i coś się wymyśli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@jaro@ Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Zanizenie napiecia w tym aparacie moze doprowadzic do roznych dziwnych efektow (zanikanie obrazu na LCD ,wylaczanie aparatu) . Mialem podobny problem z wyborem zasilacza do A60 . Rodzima firma "Tatarek" ma w ofercie zasilacze do praktycznie wszystkich modeli aparatow cyfrowych dostepnych na rynku i to w cenach bardzo przystepnych . Pamietam iz do A60 orginalny zasilacz kosztowal ok 350zl - ja kupilem "Tatarek" za 70 na Allegro . W sklepach wysylkowych jest troche drozej ale za to mamy pewnosc ze nasz aparat nie ulegnie uszkodzeniu : http://fotoklik.pl/shop.php?prid=40 http://www.tridex.com.pl/_6943.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabiozo Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 ja mam CANONA A70 i kupiłem se za 100 ładowareczke procesorową i 4 akumulatorki 2400 mAh i często nie musze ładować a jak musze to 5 h i gotowe . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zorbilem tak samo, z tym ze moje baterie 2300mAh laduja sie w ok. 2h ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...