punek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Witam Kupiłem miesiąc temu MOBO taką jak w podpise i wczoraj chyba padł mi port ps2 od myszki. Mam optyczną myszke logitech pod usb korzystałem z niej przez przejściówke na ps2. I wczoraj moja myszka po włączeniu kompa zaczeła dziwnie mrugać cały czas tak szybko. Win XP mówi że jest awaria użądzenia. Sprawdzałem u kumpla na XP-ku wszystko ok. Podłączałem pod USB 1.1 2.0 i to samo tyle że nawet sie nie świeci. Inną myszke pod PS2 podłączyłem i też nie działa. Pad pod USB działa bez zarzutu. Myszka zaczyna mrógąć zaraz po pojawieniu sie informacji o dyskach, procesorze itd. Resetowałem bios i nic nie pomaga. Ratunku ludzie nie chce MOBO na 1 miesiąc oddawać. Za odpowiedzi z góry dziekuje. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Dlaczego nikt mi nie chce pomódz. Jak nie wiecie jak to zrobić to powedzcie mi jaką mam płyte główną kupić żeby była stabilna i dobrze sie kręciła. Bo tego Gigaszrota mam dość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Dlaczego nikt mi nie chce pomódz. Jak nie wiecie jak to zrobić to powedzcie mi jaką mam płyte główną kupić żeby była stabilna i dobrze sie kręciła. Bo tego Gigaszrota mam dość. kolego-najpierw to trzeba by nauczyc się ją obsługiwac i wiedziec gdzie,do czego i jak?? jeszcze nie słyszałem zeby komus usb czy ps2 sie na mobo zwaliło-ale jak ktos jest zdolny to wiele potrafi ps.moze po prostu ukruszyyłeś nózki w przejsciówce spróbuj podłączyc mysz do ps2 od klawiatury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTD Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 no coz, mi pol roku temu padly oba comy i ps2 od mychy na kt7a:) na pocieszenie: naprawili ja, na tajwanie :lol: :lol: :lol: wrocila do mnie po miesiacu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Skołowałem jeszcze myszke na takie wejście jak było w śp. Pegasusach ale nie wiem jak się ją instaluje. Podłączyłem i nie działa restartowałem i też nie działa. Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 mi kiedyś padł IDE 1 !!!!!!!!! i nie wiedziałem co robić... rozbiło mnie to. Ale ktoś mądry doradził mi żebym długo resetował bios (z 5 razy po 2 min) i IDE 1 wróciło :). Spróbuj, zaszkodzić nie może... no chyba że nie masz w domu zegarka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Ten logitech po przełączeniu na USB u ciebie działa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Ps2 nie działa Usb tez nie działa ale mysz jest dobra bo przecież sprawdzałem u kumpla. Ta płyta pokłuciła się chyba ze wszystkimi myszkami. Podłaczyłem pod te wejście co pegasusy miały -nic pod USB 2.0-nic USB 1.1-nic PS2-nic. Teraz jade na ustawieniach dla niepełno sprawnych i chodze kursorem klawiszami z numpada. Usb nie mogło paść bo przecież Joypad działa bez zarzutów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Mi raz walnęła myszka logitecha optyczna USB :( - ale wymienili :D Może wyjdę na lamera ale jak ty poruszasz tym kursorem za pomocą numpada? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Normalnie ustawiłem sobie opcje ułatwień dostępu tak żebym mógł kierować kursorem. +to podwójne kliknięcie 5 I kliknięcie /-lewy *dwa -prawy 0-przytrzymany prwy del- puszcza prawy. Troche cięzko ale co zrobie jak bez kompa 2 godziny i kur****icy dostaje. Większy rachunek za telefon dostane ale cóż innego moge począć. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Normalnie ustawiłem sobie opcje ułatwień dostępu tak żebym mógł kierować kursorem. +to podwójne kliknięcie 5 I kliknięcie /-lewy *dwa -prawy 0-przytrzymany prwy del- puszcza prawy. Troche cięzko ale co zrobie jak bez kompa 2 godziny i kur****icy dostaje. Większy rachunek za telefon dostane ale cóż innego moge począć. Pozdrawiam Punek hmm-faktycznie dzwna sprawa to inaczej?? nie flashowałeś biosu?? jaki masz bios? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Ja miałem podobną akcję. Kiedy mam podłączony skaner (Plustek ut24) i coś jeszcze pod USB to oba urządzenia się kopią, jak odłącze skaner to wszystko git. Myślę że to jakiś dziwny konflikt urządzeń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Nie możliwe że jest konflikt urządzń bo podłaczyłem tylko najwarzniejesze.Monitor, mysz, klaiatura. Wyjełem karty wszystke karty tylko grafike zostawiłem. A Bios ma standardowy. Płyta Rev. 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Nie możliwe że jest konflikt urządzń bo podłaczyłem tylko najwarzniejesze.Monitor, mysz, klaiatura. Wyjełem karty wszystke karty tylko grafike zostawiłem. A Bios ma standardowy. Płyta Rev. 2.0 co znaczy standartowy??? wgraj f9-jest b.dobry-moze cosik pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Standardowy tzn. taki jaki był wgrany od nowości. A o co chodzi Ci z tym F9 co i jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Standardowy tzn. taki jaki był wgrany od nowości. A o co chodzi Ci z tym F9 co i jak? ale on ma jaikiś numer prawda?? f9 -to nowy bios (jest jeszcze nowszy f10-ale nie próbowałem więc nie polecam) sciągnij go-flashuj bios i juz http://www.gigabyte.com.tw/support/support.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Ściągnełem ten bios F10 bo tam było coś napisane USB mouse. A odpalam i [gluteus maximus]. "Czipset is not supproted" "Flasz is not supproted" Ja tego nie kumam!! Co mam zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Ściągnełem ten bios F10 bo tam było coś napisane USB mouse. A odpalam i [gluteus maximus]. "Czipset is not supproted" "Flasz is not supproted" Ja tego nie kumam!! Co mam zrobić? a dobrze flshowałeś???dyslietka startowa itp?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Ściągnełem ten bios F10 bo tam było coś napisane USB mouse. A odpalam i [gluteus maximus]. "Czipset is not supproted" "Flasz is not supproted" Ja tego nie kumam!! Co mam zrobić? Kupic nowa płyte :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 zapakuj jeszcze najnowsze stery do myszy ze strony logitecha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Nic nie pomaga :evil: . Jutro braciak zawiezie ją do sklepu. Pokłuci się troche z nimi powie że komp mu jest potrzebny, że jest niezadowolony z zakupu. Może przynajmniej mu zastępczą dadzą. Bartezjusz nie wiesz czy ta płyta ma dzielnik 1/5. I jak ma to po ilu FSB się zminia? Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Nic nie pomaga :evil: . Jutro braciak zawiezie ją do sklepu. Pokłuci się troche z nimi powie że komp mu jest potrzebny, że jest niezadowolony z zakupu. Może przynajmniej mu zastępczą dadzą. Bartezjusz nie wiesz czy ta płyta ma dzielnik 1/5. I jak ma to po ilu FSB się zminia? Pozdrawiam Punek u mnie 166 wskakuje 1/5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 A jaki masz rev.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 A jaki masz rev.? teraz mam 3.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Jeszcze ma II pytania. I po czym poznajesz czy sie dzielnik zminił. II jak i gdzie i czy można na tej płycie zminiać timingi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Jeszcze ma II pytania. I po czym poznajesz czy sie dzielnik zminił. II jak i gdzie i czy można na tej płycie zminiać timingi. ad1. widac to po czestotliwosci taktowania pci-np. w sandrze ad2. timingi pamięci zmieniasz - bios(strona główna) wciskasz crtl+f1 i wchodzisz w chipset setup Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Dizęki za wszycho. Największe podziękowania dla BARTEZJUSZA. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 może to gupie pytanie, aly czy masz w biosie powłączane wszystkie usb, lub przynajmniej ten który ci jest potrzebny??? i czy ta mysz przypadkiem nie jest bezprzewodowa??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Ratunku ludzie nie chce MOBO na 1 miesiąc oddawać.Zgodnie z prawem polskim masz prawo ŻĄDAĆ korzystajac z rekojmi dostarczenia produktu wolnego od wad lub zwrotu pieniedzy w ciagu 14 dni biezacych od daty zwrocenia produktu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Prwdopodobnie zrobie tak jak Marco powiedział. Znowu ma problem z tą płytą. Po ustawinieu na 166 komp sie wyłącza i za chwile znowu się włącza ale znowu jest 133. Powyżej 150 winda sie nie idzie bo pojawia sie jakis komunikat ze brak jakiegośtam pliku (WINDA XP). Dopiero na 145 chodzi dobrze. Czego to jest wina. Procek AROIA pamiątki Nanya 333. Temp na CPU 50C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...