Togoo Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Witam wszystkich... chciałem zrobić sobie na przodzie mojej obudowy wejscie na mikrofon i wyjscie na słuchawki, chciałbym aby to bylo podłaczone do płyty głownej. Takie mam piny na płycie głownej : .........MIC2 --| o o |-- AGND ....MIDPWR --| o o |-- +5VA .Line out_R --| o o |-- BLINE_OUT_R ..............NC --| o | ..Line out_L --| o o |-- BLINE_OUT_L kupiłem dwa wejscia stereo. Zeby było mi łatwiej zrozumiec to napisze jeszce ze wtyczka (gniazdo) ma 3 "piny" i załóżmy ze pierwszy od wejscia to 1, nastepny 2 i ostatni który dodtyka samej koncówki wtyczki to 3. Mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi Nie krzyczec jak gdzies to juz było bo szukałem chyba ze 30 min i nie znalazłem nic... ...a i nie piszcie ze na allegro za tyle i tyle sa do kupienia... chce sobie zrobic sam bo to smieszny koszt bedzie, wtyczki(gniazda) 2x 50 gr, kawałek kabla w sumie nic i wtyczka na płyte (zmontowałem z czegops co znalazłem w domu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 a po co tak mieszac ?? nie latwiej podlaczyc sie do karty dzwiekowej z tylu kompa :?: Kosz tez smieszny ;P 2x jack meski, 2x jack zenski i 1m kabla ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 tym bardziej ze mikrofon ma dodatkowo zailanie podłączone prawdopodobnie... (pamietam jak robiłem bo mi szkoda było 10 złociszy :D.. tak mickrofon kosztował mnie 2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gall86 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 nie no mikrofon nie ma dodatkowego podlaczenia do zasilania, o ile mowimy o mikrofonach do kompa, a nie profesjonalnych do spiewania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 a po co tak mieszac ?? nie latwiej podlaczyc sie do karty dzwiekowej z tylu kompa :?: Kosz tez smieszny ;P 2x jack meski, 2x jack zenski i 1m kabla ;DKabelki sobie ładnie przez bude rozprowadzisz i klasa :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 własnie profesjonale nie mają... bo sa to mic dynamiczne bodajze.. a najtańsze komputerowe są to mikrofony elektretowe , które do działania WYMAGAJĄ zasilania... wiem bo nei jeden podsłuch budowałem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 jestes pewien ze podciągniete? bo wydaje mi sie ze moje gniazdo MIC z tyłu na karcie było stareofoniczne i miało +5 bodajze na jednym z łącz... więc musiałem poprzez rezystorek sobie zapodać to na mica... Byc moze gdzie indziej jest inaczej ale na mojej karcie akurat tak było.. na płytach moze jest od razu... (moze) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...