Skocz do zawartości
Szymoon

GF4Ti4400 i dwa problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, ze dlugo juz nie mialem zadnych pytan(bo komp byl w serwisie :P) przyszedl czas, a wiec konkretnie

1. Nie da sie zrobic cos z tym wiatraczkiem na grafie ? on mi wydziela najwiecej halasu, jest okropny !!!

WAZNE 2. W codecreature mam srednio w 1024 17 fps !!! co ejst grane ? reszta sprzetu to dysk 7200obr. 256 ram, AXP1800+ - przeciez na tym powinienem miec jakies 30 fps... 3dmark jeszcze nie sprawdzalem, za to w MR3 przy AA4x w 1280x960 od czasu do czasu przycielo(ale nie mocno). Detonatory 28.32 - moze to detki ? na jakie zmienic i gdzie znajde jakis program do odinstalowywania starych detonatorow.

Jak zwykle wdzieczny za pomoc.

Ps. Win98 za pierwszym razem ladowal mi sie w 3 sec :) monitor nawet nie wyrabia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, ze dlugo juz nie mialem zadnych pytan(bo komp byl w serwisie :P) przyszedl czas, a wiec konkretnie

1. Nie da sie zrobic cos z tym wiatraczkiem na grafie ? on mi wydziela najwiecej halasu, jest okropny !!!

WAZNE 2. W codecreature mam srednio w 1024 17 fps !!! co ejst grane ? reszta sprzetu to dysk 7200obr. 256 ram, AXP1800+ - przeciez na tym powinienem miec jakies 30 fps... 3dmark jeszcze nie sprawdzalem, za to w MR3 przy AA4x w 1280x960 od czasu do czasu przycielo(ale nie mocno). Detonatory 28.32 - moze to detki ? na jakie zmienic i gdzie znajde jakis program do odinstalowywania starych detonatorow.

Jak zwykle wdzieczny za pomoc.

Ps. Win98 za pierwszym razem ladowal mi sie w 3 sec :) monitor nawet nie wyrabia.

17 fsp w codecreature to naprawde moim zdaniem dużo [ja o takim wyniku moge pomażyć, a tak w ogóel to ten benkmark mi nie ruszy:)]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz też w 3d marku, i Q3, wolfenstain itd. Może się okazać że tylko z tym benchmarkiem masz problem. Bo np: ja mam Xp1800+, GF4ti4400, a w takiej grze jak Medal of Honor czasem spada mi poniżej 15 fps. I ni c z tym nie zrobie zmieniałem windowsy , stery i dalej nic. Tak już musi być. Albo Ghost Recon na full detalach mi przycina. "Życie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa wydanosci sie juz wyjasnila(9k w 3dmark2001, 30 fps w codecreatures, a ghost recon przynajmniej w 1280x960 nie przycina ani troche), okazalo sie ze mialem wymuszony AA 4x w wlasciwosciach.

No ale sprawa wentyla dalej otwarta, jak mniejsze napiecie to zmniejsze wydajnosc, a juz teraz grafa jest najcieplejszym miejscem w moim kompie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...