Skocz do zawartości
Sammy-s

Standardowe pytanie: płyta główna i RAM pod PIV 3,2 GHz

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się do Was z prośbą o doradzenie mi jakiejś TANIEJ i w miarę dobrej płyty głównej pod Pentium IV 3,2 GHz (za nie więcej niż 200 złotych ;() i jakichś 512 MB DDR 400 Mhz (za nie więcej niż 350 zł -)) - słowem doradźcie mi jakąs dobrą płytę i pamięć do 550 złotych w sumie!

Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile checsz wydać na tą płytę?

Do tego procka to nie myśl o niczym innym jak o chipsecie Intela i nie może to kosztowac mniej niż powiedzmy jakeis 350 złotych. Inaczej zepsujesz całą frajdę z posiadania tego procka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najtansza plyta jaka warto kupic to Abit IS7-E(nie tykac wersji E2),niczego gorszego bym nie kupowal bo sie tylko przejedziesz na tych wszystich "wynalazkach" .Na plycie glownej i na zasilce nie warto oszczedzac

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35810982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta glowna - ABIT IS-7E2 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10979 - dostaniesz ja juz za 300 PLN;

Pamiec RAM - 2×256MB DDR400 Elixir zeby pracowaly w Dual'u - dostaniesz rowniez za 300 PLN;

...i TO JEST NIEZBEDNE, TANIE MINIMUM dla twojego procka. Lepiej troche jeszcze pooszczedzaj lub pozycz od kogos. Nie warto kupowac nic tanszego, no chyba ze jestes masochista... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupi płyte na chipsecie 865PE można takie teraz kupić i po 300zł nowe a obsługują wszystkie bajery pod p4 HT 800 fsb.

Co do ramów bierz Goodram są to ramy polskiej produkcji na pamięciach infineon ja za 2x512 dałem 640zł czyli u ciebie to wyjdzie 320zł a są naprawdę niezłe, świetnie się podkręcają znaczy są to ddr 400mhz i częstotliwości specjalnie w nich niepodniesiesz ale timingi miodzio lecą mi na cl 2,3,3,8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi