Skocz do zawartości
Byczek

Made in lama (2)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kolejne pytanie. Gdy podłanczam kabel prądowy do zasilacza, odrazu zaczynają się kręcić wiatraczki (na procesorze i w zasilaczu) wylanczają sie po 0,5 sec. I jest cisza, nic sie nie dzieje, nie mozna uruchomic kompa. Co się dzieje ? Zasilacz jest walnięty? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kolejne pytanie. Gdy podłanczam kabel prądowy do zasilacza, odrazu zaczynają się kręcić wiatraczki (na procesorze i w zasilaczu) wylanczają sie po 0,5 sec. I jest cisza, nic sie nie dzieje, nie mozna uruchomic kompa. Co się dzieje ? Zasilacz jest walnięty? Z góry dzięki za odpowiedzi.

a moze plytka glowna sie zje :roll: la :?:

zasilacz mozesz sprawdzic na sucho - we wtyczce ATX (tej co podlaczas do plyty) laczysz zielony czyli ktorym czarnym - dodatkowo podlaczaz cos do tego zasialcza (np kilka wentylatrokow, CD-rom, itp) - bieresz miernik uniwersalny i sprawdzasz poszczeg. napiecia (lub na oko jak nie masz miernika - tzn jak beda sie obracaly wentylatorki to zasilacz jeszcze zyje)

jakbys sprawdzal napiecia to:

czerwony = +5V

zolty = +12V

pomaranczowy = +3.3V

niebieski = -12V

bialy= -5V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konflikt pomiędzy zasilaczem a płytą spróbuj podłączyć do płyty inną zasiłkę ja miałem tak z Abitem st6 wogule nie chciał współpracować z wintechiem 300wat a na pradawnej 250wat noname zasiłace jechał bezproblemowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to że na zasilaczu przez jakieś 0,5 sek działają wszystkie napięcia ty chyba normalne - u mnie na tracerze, u kolesia na codegenie (rubikon) jest to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...