Byczek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Mam kolejne pytanie. Gdy podłanczam kabel prądowy do zasilacza, odrazu zaczynają się kręcić wiatraczki (na procesorze i w zasilaczu) wylanczają sie po 0,5 sec. I jest cisza, nic sie nie dzieje, nie mozna uruchomic kompa. Co się dzieje ? Zasilacz jest walnięty? Z góry dzięki za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Mam kolejne pytanie. Gdy podłanczam kabel prądowy do zasilacza, odrazu zaczynają się kręcić wiatraczki (na procesorze i w zasilaczu) wylanczają sie po 0,5 sec. I jest cisza, nic sie nie dzieje, nie mozna uruchomic kompa. Co się dzieje ? Zasilacz jest walnięty? Z góry dzięki za odpowiedzi.a moze plytka glowna sie zje :roll: la :?: zasilacz mozesz sprawdzic na sucho - we wtyczce ATX (tej co podlaczas do plyty) laczysz zielony czyli ktorym czarnym - dodatkowo podlaczaz cos do tego zasialcza (np kilka wentylatrokow, CD-rom, itp) - bieresz miernik uniwersalny i sprawdzasz poszczeg. napiecia (lub na oko jak nie masz miernika - tzn jak beda sie obracaly wentylatorki to zasilacz jeszcze zyje) jakbys sprawdzal napiecia to: czerwony = +5V zolty = +12V pomaranczowy = +3.3V niebieski = -12V bialy= -5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byczek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Ale dlaczego odrazu po podlonczeniu kabla zasilającego zaczyna się wszystko kręcić (wentyl na zasilaczu, na procesorze, na plycie glownej), i po chwili przestaje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Konflikt pomiędzy zasilaczem a płytą spróbuj podłączyć do płyty inną zasiłkę ja miałem tak z Abitem st6 wogule nie chciał współpracować z wintechiem 300wat a na pradawnej 250wat noname zasiłace jechał bezproblemowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 to że na zasilaczu przez jakieś 0,5 sek działają wszystkie napięcia ty chyba normalne - u mnie na tracerze, u kolesia na codegenie (rubikon) jest to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...