Skocz do zawartości
AZAKIEL

Win XP wolne kopiowanie plików po lanie z innych kompów HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Mam windoze XP i sdi w sieci lan (6osóB) jak chcę cos skopiować po lanie od gości to róznie z tym bywa np..jak znajomy mi kopiuje plik 600mb to czas kopiowania wynosi 50-70 minut ale jak ja to kupiuję od niego ..czyli w te sama stronę ale ja wysyłam żądanie to czas znacznie krótszy jes...co trzeba w tej windzie powyłączać zeby było dobrze ...tylko proszę łopatologicznie bo nie jestem expertem od rejestrów i innych gadów.

P.S mam windę z wszystkimi uprgradami oprócz service packa 1 pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj we wlasciwosciach karty sieciowej poexperymentowac z ustawieniem fullduplex/halfduplex. Ja koniecznie chcialem miec full i z 1MB/s transfer mi spadl do 60kB/s. Zmienilem z powrotem na halfduplex i wszystko wrocilo do normy. Karte mam oczywiscie 10Mbit.

Powodzenia :) wiem jak to moze wkurzac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sposób jest taki (podaje to za http://infojama.pl/):

Wpisz w uruchom gpedit.msc gdy otworzy ci sie konsola kliknij na KONFIGURACJA KOMPUTERA potem SZABLONY ADMINISTRACYJNE potem SIEC potem HARMONOGRAM PAKIETOW QoS z prawej strony okna klikni na OGRANICZ REZERWOWALNA PRZEPUSTOWOSC (Opcja ta nawet jak jes nie aktywna i tak ogranicza przepustowosc do 20 % ) Wiec włacz tą opcje i w procentowym wpisie wpisz 0 zero.

Następnie w opcjach ustawien sieciowych wylacz wszelkie uwierzytelninia dla systemu IEEE 802.1x

U mnie to działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi