AZAKIEL Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Mam windoze XP i sdi w sieci lan (6osóB) jak chcę cos skopiować po lanie od gości to róznie z tym bywa np..jak znajomy mi kopiuje plik 600mb to czas kopiowania wynosi 50-70 minut ale jak ja to kupiuję od niego ..czyli w te sama stronę ale ja wysyłam żądanie to czas znacznie krótszy jes...co trzeba w tej windzie powyłączać zeby było dobrze ...tylko proszę łopatologicznie bo nie jestem expertem od rejestrów i innych gadów. P.S mam windę z wszystkimi uprgradami oprócz service packa 1 pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 wyłącz QoS (czy jakos tak) we własciwosciach sieci... u mnie to kiedys pomogło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Sadze, ze powodem moze byc jakosc okablowania Koncentryk czy skretka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AZAKIEL Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Koncentryk........ten trick z odinstalowaniem QoS raczej nie pomaga ..jak miałem windę ME chodziło wszystko dobrze a teraz sie taki szopki dzieją może przerobic całą sieć na huba/switcha i skrętkę ..hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpatkows Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Sprobuj we wlasciwosciach karty sieciowej poexperymentowac z ustawieniem fullduplex/halfduplex. Ja koniecznie chcialem miec full i z 1MB/s transfer mi spadl do 60kB/s. Zmienilem z powrotem na halfduplex i wszystko wrocilo do normy. Karte mam oczywiscie 10Mbit. Powodzenia :) wiem jak to moze wkurzac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Sposób jest taki (podaje to za http://infojama.pl/): Wpisz w uruchom gpedit.msc gdy otworzy ci sie konsola kliknij na KONFIGURACJA KOMPUTERA potem SZABLONY ADMINISTRACYJNE potem SIEC potem HARMONOGRAM PAKIETOW QoS z prawej strony okna klikni na OGRANICZ REZERWOWALNA PRZEPUSTOWOSC (Opcja ta nawet jak jes nie aktywna i tak ogranicza przepustowosc do 20 % ) Wiec włacz tą opcje i w procentowym wpisie wpisz 0 zero. Następnie w opcjach ustawien sieciowych wylacz wszelkie uwierzytelninia dla systemu IEEE 802.1x U mnie to działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozarcik Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 a czy w rejestrze jest wpis w którym można zminić ustawienia QoS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...