Gość nierealny_52 Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Siemano Chce wymienic właśnie te podzespoły a mam na to 600 zł z hakiem(góra 650) i w związku mam kilka pytań, zaczne od mobo: -platforma to oczywiście AMD. Ładować się w nForca czy w KT? oczywiscie mam zamiar na OC :twisted: Ale nia mam pojecia jaką płytke wybrac, i tu pierwsza prośba Procek: -tu w gre wchodzi Dureń 1,8 Ghz i Semp 2200+, obydwa koło 180 zł, i tu mam pytanie który bedzie lepszy pod względem wydajność/OC ? Pamięci: -myslałem o kości 512 mb 400 mhz, np.Good Ramy, słyszałem że nawet nieźle się kręcą ale nie wiem, może sa jakieś inne w tej cenie a lepsze. jak ktoś ma jakiś pomysł niech pisze, wszystkie wskazówki mile widziane :P z góry dzięki pozdro 4 all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Masz 650zl i chcesz krecic :?: Bedzie ciezko :roll: Nie wiem jak liczyles ale jak wezmiesz durnia za 180zl 512MB ramu za ponad 300zl to zostaje maksymalnie 170zl na plyte :roll: Za ta cene bedzie ciezko dostac dobra plytke do o/c,bo jezeli chcesz krecic to zaleca sie nForce'a , a dobra i w miare tania do o/c to AbitNF7 za ok.270zl :wink: Po tym wszystkim dochodzimy do tego od czego nalezaloby zaczac czyli od zasilki bo bez niej to bedzie ciezko cokolwiek o/c no chyba ze juz dobra posiadasz :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 chyba zebys zrezgynowal z 512 ramu to wtedy jakas sensowna plyta byla. no ale zasilka tez potrzebna chyba ze lubisz dresczyk emocji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Tak za 600-650 zł będzie ciężko coś dobrego znaleźć nawet z GoodRamami. Lepiej na razie wziąć tylko 256 DDR i kupić lepsze mobo, a później dobić do 512 DDR. PS: A co do GoodRamów to: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=86230 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 semp 2200+ -----------180pln 256 hynix d43----------180pln nf7 ----------------------290pln sie miescisz w 650 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapec Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Ja proponowałbym semprona 2200+, EPOX 8RDA3I (NForce2) i 256 DDR. Coś koło 650 by wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nierealny_52 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 kupować bede tak koło 16-17 grudnia jak dobrze pójdzie i zobaczymy ile siana wpadnie, ale właśnie zapomniałem o zasiłece (jaką proponujecie ? wmiare dobrą a tanią), a wszystko bedzie wyglądać mniejwięcej tak: -NF7 jedenak bo wsumie mobo najważniejsze, a Abit jest dobry i zarazem nie drogi -dureń albo semp, ale to mysle ze jeden pies :) -i chyba jednak 256 mb hynixy d-43 a po jakimś czasie druga kość i dual a na zasiłke to bede musiał kombinować, ale mysle że coś wystrugam :twisted: nigdzie mi się nie śpieszy więc, pozyjemy, zobaczymy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Dobry wybor :wink: pamieci z czasem dokupisz a co do zasilki to polecam Chieftec'a 360W za ok.130zl :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 kapec z tym epoxem to daruj , nierealny wez sobie sempa 2200+ fajnie sie kreca a na hynixach tego proca na pewno fsb 230 osiagalne , wyzej to juz jak kupisz chlodzenie leprze , zasilacz wez sobie chifa 360 z pasywnym jak ci szkoda talarow na aktywne :twisted: fakt faktem mem dokupisz i bedzie dual :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nierealny_52 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 xTroszke posperałem w sklepach interenetowcyh i o to wyniki mojej pracy: -Semp 2200+ za 169 zł http://www.proline.pl/shop.php?prodid=414d...f4e5f323230302b -Abit NF7 za 258 zł http://www.frazpc.pl/sklep/opis/20417 - Hynixy-D43 256 mb za 198 zł http://www.barwkomp.pl/index2.php?id2=menu...6400&kat=&pkat= Razem 625 zł, i do tego zasiłke do której bede musiał dozbierać taki szef wystarczy ?? http://www.barwkomp.pl/index2.php?id2=menu...1136&kat=&pkat= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Taki Chieftec wystarczy :wink: tylko troszke drogo :roll: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...