Mack1981 Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 witam Mam zamiar zmienic sobie procka i w tej chwili mam dylemat co wybrac. Interesuja mnie procesory AMD do 250zl, zastanawialem sie nad sempronem 2400+, ale jakos nie mam do niego przekonania, chcialem sie Was poradzic jaka jest roznica w wydajnosci miedzy wlasnie tym procesorem a Athlonem 2400+, czy ten sempron to jest dokladnie to samo co athlon wiem ze sa na takim samym rdzeniu i posiada FSB333 ale czy nie jest w jakims stopniu okrojony? Co sadzicie o tej plycie MSI K7N2 Delta-L czy to dobry wybor (tutaj przesadzila cena dalem za noweczke 170zl ;p) Za pomoc z gory dziekuje:) Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHIKEN Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 sorry ze nie odpowiem ale tez jestem ciekaw tych prockow bo sam mam zamiar zmienic i nie wiem na co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Sempron 2400+ bym porównywał z Athlonem 2000+. Mój kumpel robił testy i wydajność okazała sie lepsza w Sempronie... ale ta wyższość niedosięgała nawet 3%. Wszystko dlatego, ponieważ Sempron 2400+ ma taktowanie 1667 a Athlon 2.0+ ma 1666 MHz. Jeśli wybierasz pomiędzy Sempronem a Athlonem 2.4, to chyba już wiesz co wybrać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 oj facet facet 1 mhz i 3% roznicy... z tego by wynikalo ze athlony 2k sa 1666*0.03=50 razy szybsze od jednego, w zyciu nie slyszalem tak glupiej bzdury. przewaga wynika pewnie z tego ze sempron ma wyzsze fsb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Sory. Podałem tylko jakie są wyniki w testach które niewziełem z neta ale od kumpla. Gościu miał Athlona jakieś 2 miesiące i mi odsprzedał. Za nim mi oddał kupił se na (na próbe) semprona 2.4, i niezbyt dużo lepszy się okazał. Przypuszczałem że przez taktowanie ( w ogóle ). Ale chodziło mi o sam fakt że różnica była mała. Edytowane 1 Lutego 2005 przez Komar89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...