Skocz do zawartości
Mack1981

Jaki procek??

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Mam zamiar zmienic sobie procka i w tej chwili mam dylemat co wybrac. Interesuja mnie procesory AMD do 250zl, zastanawialem sie nad sempronem 2400+, ale jakos nie mam do niego przekonania, chcialem sie Was poradzic jaka jest roznica w wydajnosci miedzy wlasnie tym procesorem a Athlonem 2400+, czy ten sempron to jest dokladnie to samo co athlon wiem ze sa na takim samym rdzeniu i posiada FSB333 ale czy nie jest w jakims stopniu okrojony?

Co sadzicie o tej plycie MSI K7N2 Delta-L czy to dobry wybor (tutaj przesadzila cena dalem za noweczke 170zl ;p)

Za pomoc z gory dziekuje:)

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sempron 2400+ bym porównywał z Athlonem 2000+. Mój kumpel robił testy i wydajność okazała sie lepsza w Sempronie... ale ta wyższość niedosięgała nawet 3%. Wszystko dlatego, ponieważ Sempron 2400+ ma taktowanie 1667 a Athlon 2.0+ ma 1666 MHz. Jeśli wybierasz pomiędzy Sempronem a Athlonem 2.4, to chyba już wiesz co wybrać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory. Podałem tylko jakie są wyniki w testach które niewziełem z neta ale od kumpla. Gościu miał Athlona jakieś 2 miesiące i mi odsprzedał. Za nim mi oddał kupił se na (na próbe) semprona 2.4, i niezbyt dużo lepszy się okazał. Przypuszczałem że przez taktowanie ( w ogóle ). Ale chodziło mi o sam fakt że różnica była mała.

Edytowane przez Komar89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi