tomasz Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 :( Mam twardego o pojemności 60 GBna którym wcześniej były cztery partycje po ok. 14 GB. Zwiększyłem sobie jedną partycję do 20 GB (programem Partition Resizer), a inne oczywiście musiały zostać pomniejszone. I tu jest problem. Doszła jeszcze jedna piąta partycja na dysku twardym. Niewiadomo skąd się wzięła. Windows 98 ją widzi, lecz ma ona zerową pojemność i nie da się jej ani sformatować ani zapisać na niej żadnych danych. Na pozostałych 4 partycjach jest OK w Windowsie. Program DOSowy "Fdisk" pokazuje z kolei tylko jedną partycję podstawową (10 GB) i jedną rozszeżoną 47,6 GB a nie widzi natomiast żadnych dysków logicznych. Pojawia się komunikat, że nie określono żadnych dysków logicznych. Windows widzi partycje wszystkie 4 i dodatkowo jeszcze piątą (0 MB). Jak można to uporządkować. Nie można zainstalować Windows'a bo instalator twierdzi o błędach na tej zerowej partycji. Czy są jakieś sposoby aby bez utraty danych na tym dysku (a mam ich ok.36 GB) zrobić z tym porządek? Proszę Was o pomoc. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Spróbuj programem PartitionMagic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Wypróbowałem PartitionMagic. Najpierw zmniejszyłem jedną z partycji, a następnie po restarcie kompa spowrotem ją zwiększyłem. I wiesz co Kaczy: zniknęła ta zerowa partycja, a i Fdisk widzi wszystkie dyski logiczne. Czyżby było wszystko OK!!? Dzięki Ci za to Kaczy. Jestem Ci bardzo wdzięczny. Dziękuję. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Wypróbowałem PartitionMagic. Najpierw zmniejszyłem jedną z partycji, a następnie po restarcie kompa spowrotem ją zwiększyłem. I wiesz co Kaczy: zniknęła ta zerowa partycja, a i Fdisk widzi wszystkie dyski logiczne. Czyżby było wszystko OK!!? Dzięki Ci za to Kaczy. Jestem Ci bardzo wdzięczny. Dziękuję. Pozdrawiam. Nie ma sprawy. W sumie sam to dzisiaj robiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...