timmon24 Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Niewiem co jest tego powodem ze przy odtwarzaniu filmów nie wszystkich ale znacznej wiekszosci zuzycie procesora skaczemi co chwile do 100% i wystepuja zwiechy filmu. System niedawno byl instalowany mam takie kodeki :cry: ac3 ff show XVID DIVX Direct show pack PRR Video utylites SLD codec pack i mimo tego wystepuje ten problem moze miał ktoś podobna sytuacje jak ja prosiłbym o jakieś porady czy mam złe kodeki ? z góry dziękuje za wszelką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Po co ci tyle kodeków! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 to co proponujesz ? jakiś codeck pack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 odnzacz w opcjach AC3 filter USE SPDIF... jesli masz zanzaczone... mi to zzera dodatkowe 10..40% w zaleznosci od sytuacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 w divix wyłączyć postprocesing, w ffdshow wyłączyć spp deblocking,generalnie wyłączyć postprocesing Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 w ac3 mam wyłaczone spdfi bo zreszta i tak mi na płycie nie działa mógłbys napisac w jakiej zakładce w ff show wyłaczyc ta opcje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 ww właściwościach pliku wideo przy odtwarzaniu pole ffdshow mpeg 4 decoder i po kliknięciu są opcje gdzieś w środku jest postprocesing mulenie wywołuje prawdopodobnie spp deblocking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 wywal wszystkie swoje codeki i zainstaluj to http://www.codecpack.com/allin1.php sa to codeki all in 1...przy instalce wybierz "oryginal codecs"(czy jakos tak)...wtedy zainstaluje ci sie divx,xvid i AC3...aha nie wybieraj instalacji programow do napisow (vob sub itd.)...bo wtedy beda sie nakladaly razem z napisami z odtwarzacza.. mam ww. codeci juz od kololo roku...sa super, kazdy film chodzi, sa czesto aktualizacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Primo: wywal wszystko jak Lukk napisal Potem instaluj DivX, XviD, ac3 i wystarczy. Ew zamiast osobnego instalowania wrzuc FFDshow- ostatnia wersja obsluguje wszystkie powyzsze (wlacznie z ac3, a i konfiguracja lepsza, i moze wyswietlac napisy, wiec odpada koniecznosc instalowania dodatkowych playerow). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...