coca-cola Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Witam Mam maly problem, otoz stalem sie na jakis czas posiadaczem karty graficznej i740 8Mb. Jednak windows wykrywa ja jako 4MB a funkcje D3D sa niedostepne. Szukalem w necie sterownikow, jednak wszystko co udalo mi sie wygrzebac to stery pod Win 9x/Me. Czy ktos jest mi w stanie pomoc. Z gory dziekuje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Jezeli masz na mysli XP to znajdziesz je na WindowsXP cd. Zainstaluj prawidlowe sterowniki i sprawdz dxdiag jeszcze raz. Przypuszczal bym jednak, ze przy tak starej karcie Windows automatycznie instaluje odpowiedni sterownik. Czy w Device Manager jest ona wykryta prawidlowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coca-cola Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 XP instaluje domyslnie sterwoniki zaimplementowane w systemie, jednak przy tych sterownikach karta jest wykrywana jako 4MB i brak obsugi D3D. Znalazlem sterwoniki pod NT4 ktore dzialaja z obsluga D3D jednak obraz jest tragiczny. Intel zakaczyl juz wsparcie techniczne dla tego produktu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 XP instaluje domyslnie sterwoniki zaimplementowane w systemie... :/ Nie bardzo rozumiem co masz na mysli; pod Manufacturer (Deviece Manager/Display adapter) jest Intel czy jest cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coca-cola Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Intel... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 z tego co sie orientuje ta karta nie ma wsparcia D3D, a chyba sie dobrze orientuje, bo mam ta karte :P jako awaryjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 LOL- ta karta wspiera D3D jak i Open GL. Swego czasu bardzo dobre i jeden z pierwszych w przystępnej cenie ( karty Herculesa w 1998 chodziły po ok. 300-350 zł- Voodoo 2-800-1200 zł) i dobrej wydajności ( niewiele gorzej niż Voodoo 2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 ups, faktycznie, dopiero teraz czytam o tym :/ nic dziwnego, bo ta karta u mnie moze 10min pracowala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 mialem intela740 od diamonda (jak jeszcze istnial) kiedys, bardzo dobra karta byla, w parze z celkiem 300@463 bila savage3d, rive 128zx i banshee na leb, posiada wsparcie D3D i OpenGL ale tylko pod windowsami 9x/Me , pod NTx/2000/XP istnieja jedynie systemowe sterowniki, ktore jak dzialaja widac w tym poscie, jezeli chcesz pograc to instaluj winde 98/Me polecam wersje sterownikow intela Spice, pozatym podwyzszenie taktowania agp daje dobrego kopa, posiadalem abita bh6 w ktorym mozna bylo oddzielnie taktowac magistrale agp, po podniesieniu z 66 do 100MHz czestotliwosci agp katra przyspieszyla o 30-50% i smigajac z predkoscia podobna do Voodoo2, pamietaj o chlodzeniu jak krecisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...