Hora_Faza Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Witam! Mam do dyspozycji ok 300 zl i prosze Was o dobranie najlepszej plyta glownej w tej cenie. Uzywana czy nowa obojetne. Mam celerona 1.7 i DDR 266 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Abit IS7-E2 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10979 Taka plytke dostaniesz na dzien dzisiejszy ponizej 300 PLN. Polecam... Pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tares Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Abit VT7 bez dwóch zdań Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Abit IS7-E2 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10979 Taka plytke dostaniesz na dzien dzisiejszy ponizej 300 PLN. Polecam... Pozdro... Popieram. Mam i chwale. Bardzo dobra cena do jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Tares, bez urazy, ale trzeba byc niezlym masochista zeby brac plyte na chipsecie VIA pod intela. A po co sobie zycie komplikowac poszukiwaniem np. kosci pamieci chodzacych dobrze na tym chipsecie czy tesh odpowiednia kolejnoscia instalowania sterow? Na 865PE nie ma z tym zadnych problemow ;) ________________________________ I've got probably the last Northwood in Poland :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hora_Faza Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 dzieki wszystkim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tares Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Tares, bez urazy, ale trzeba byc niezlym masochista zeby brac plyte na chipsecie VIA pod intela. A po co sobie zycie komplikowac poszukiwaniem np. kosci pamieci chodzacych dobrze na tym chipsecie czy tesh odpowiednia kolejnoscia instalowania sterow? Na 865PE nie ma z tym zadnych problemow ;) ________________________________ I've got probably the last Northwood in Poland :P co jak co :/ ale w tym przedziale cenowym to ta VIA nie ma sobie równych... ja nie mam kompletnie żadnych problemów z tą płyta... a nie mówiąc już o wydajności za tą cene... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Tares, bez urazy, ale trzeba byc niezlym masochista zeby brac plyte na chipsecie VIA pod intela. A po co sobie zycie komplikowac poszukiwaniem np. kosci pamieci chodzacych dobrze na tym chipsecie czy tesh odpowiednia kolejnoscia instalowania sterow? Na 865PE nie ma z tym zadnych problemow ;) ________________________________ I've got probably the last Northwood in Poland :P miales kiedys VIA ze takie glupoty piszesz?? na VIA bardzo rzadko jakas pamiec nie chodzi - trzeba by bylo naprawde gleboko szukac sterowniki to trzeba instalowac i do i8xx - czasy BX-a juz minely :P ale co tam Intelowcy ,niedlugo dostaniecie dziecko Nvidii na P4 i wtedy zobaczycie czym jest kaprysny chipset :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 nowy post nowy problem czy ktos niedawno nie dawal linka do artukulu o P4 wedlug ktorego stare celerony 0.18um nie chca chodzic na nowszych plytach i865/875 ? niech pan Hory to sprawdzi Abit VT7 jest troche tanszy od IS7-E2 i wyglada solidniej wydajnosc PT880 stoi na bardzo wysokim poziomie -prawie jak i865 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 KGB - pomiedzy 1994 rokiem a 2003 dzialalem TYLKO i WYLACZNIE na AMD i multum plyt VIA i wierz mi, ze wiem co to znaczy VIA i problemy z doborem pamieci. Nawet markowe kosci maja klopoty z praca na niektorych VIA-owych platformach. Dlatego tesh miedzy innymi przesiadlem sie na intela ;) Jesli masz ochote kogos obrazac i wciskac im szerzenie glupot, to najpierw zajrzyj na np. tutaj: http://www.tomshardware.pl/motherboard/200...0602/index.html Pozdro... ___________________________________________________ ...i po co nam te wasnie glupie... P4C3.4@3.8 ::: AbitIC7 ::: R9800ProR360@440/740 ::: 2×Hynix-D43 ::: i takie tam inne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Bez przesady z tymi problemami z pamięcią - pod A64 owszem są (jak w linku post wyżej) ale pod P4 już nie jest tak źle. Ale i tak I865PE lepszy od VIA, choć i jednemu chipsetowi daleko do I875, a nawet trochę do SIS 655FX brakuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Murdoc to co przytoczyles to ROTFL ,zaslaniasz sie 9-letnia praktyka na AMD a nie wiesz ze A64 ma wbudowany kontroler pamieci dodatkowo w tym tescie leb w leb szly via i nv pod wzgledem kaprysnosci na pamieci a po trzecie to test Tomshardware :lol: JA od 1998 roku siedze na via i amd i nigdy nie mialem problemow z pamiecia ,teraz mam nawet starsze sprzety (na via VP2) i tez nie ma problemow i nie wiem co mialo znaczyc podpieranie sie rokiem 1994 w rozwazaniach nad pamiecia skoro wtedy nawet DIMMow nie bylo na PC ,to co? z SIMMami miales problemy? moze to nie problem VIA tylko TY jestes problemem VIA miala kiedys problemy ,ale nie z pamieciami tylko z AGP i USB za czasow MVP3 -te czasy jednak juz dawno minely jedyny problem mvp3+ram byl identyczny jak BX+ram - bank widzial max 128mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...