Skocz do zawartości
Hora_Faza

Płyta główna za 200-300 pln <<POMOCY>>

Rekomendowane odpowiedzi

Tares, bez urazy, ale trzeba byc niezlym masochista zeby brac plyte na chipsecie VIA pod intela. A po co sobie zycie komplikowac poszukiwaniem np. kosci pamieci chodzacych dobrze na tym chipsecie czy tesh odpowiednia kolejnoscia instalowania sterow? Na 865PE nie ma z tym zadnych problemow ;)

I've got probably the last Northwood in Poland :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tares, bez urazy, ale trzeba byc niezlym masochista zeby brac plyte na chipsecie VIA pod intela. A po co sobie zycie komplikowac poszukiwaniem np. kosci pamieci chodzacych dobrze na tym chipsecie czy tesh odpowiednia kolejnoscia instalowania sterow? Na 865PE nie ma z tym zadnych problemow ;)

co jak co :/ ale w tym przedziale cenowym to ta VIA nie ma sobie równych... ja nie mam kompletnie żadnych problemów z tą płyta... a nie mówiąc już o wydajności za tą cene... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miales kiedys VIA ze takie glupoty piszesz??

na VIA bardzo rzadko jakas pamiec nie chodzi - trzeba by bylo naprawde gleboko szukac

sterowniki to trzeba instalowac i do i8xx - czasy BX-a juz minely :P

ale co tam Intelowcy ,niedlugo dostaniecie dziecko Nvidii na P4 i wtedy zobaczycie czym jest kaprysny chipset :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy post nowy problem

czy ktos niedawno nie dawal linka do artukulu o P4 wedlug ktorego stare celerony 0.18um nie chca chodzic na nowszych plytach i865/875 ?

niech pan Hory to sprawdzi

Abit VT7 jest troche tanszy od IS7-E2 i wyglada solidniej wydajnosc PT880 stoi na bardzo wysokim poziomie -prawie jak i865

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB - pomiedzy 1994 rokiem a 2003 dzialalem TYLKO i WYLACZNIE na AMD i multum plyt VIA i wierz mi, ze wiem co to znaczy VIA i problemy z doborem pamieci. Nawet markowe kosci maja klopoty z praca na niektorych VIA-owych platformach. Dlatego tesh miedzy innymi przesiadlem sie na intela ;) Jesli masz ochote kogos obrazac i wciskac im szerzenie glupot, to najpierw zajrzyj na np. tutaj: http://www.tomshardware.pl/motherboard/200...0602/index.html

Pozdro...

...i po co nam te wasnie glupie...

P4C3.4@3.8 ::: AbitIC7 ::: R9800ProR360@440/740 ::: 2×Hynix-D43 ::: i takie tam inne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Murdoc

to co przytoczyles to ROTFL ,zaslaniasz sie 9-letnia praktyka na AMD a nie wiesz ze A64 ma wbudowany kontroler pamieci

dodatkowo w tym tescie leb w leb szly via i nv pod wzgledem kaprysnosci na pamieci

a po trzecie to test Tomshardware :lol:

JA od 1998 roku siedze na via i amd i nigdy nie mialem problemow z pamiecia ,teraz mam nawet starsze sprzety (na via VP2) i tez nie ma problemow

i nie wiem co mialo znaczyc podpieranie sie rokiem 1994 w rozwazaniach nad pamiecia skoro wtedy nawet DIMMow nie bylo na PC ,to co? z SIMMami miales problemy?

moze to nie problem VIA tylko TY jestes problemem

VIA miala kiedys problemy ,ale nie z pamieciami tylko z AGP i USB za czasow MVP3 -te czasy jednak juz dawno minely

jedyny problem mvp3+ram byl identyczny jak BX+ram - bank widzial max 128mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi