Kaptur Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 ...chodzi o to ze nie moge przestawic fsb tej plyty. przestawiam w biosie na rozne wielkosci(133,166) ale to nic nie daje. caly czas mam 100mhz i mnoznik 12,5(sprawdzane roznym softem, wcpuid, easytune4, itp). nie wiem co robic? POMOCY! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 A przestawiles ten maly przelacznik na plycie ? Ponadto po wejsciu do BIOS wcisnij ctrl+F1 to uaktywni ukryte opcje BIOS, wejdz do kategorii "Adwanced Bios Features" i tam jest opcja "BIOS Flash Protection" powinna byc ustawiuona na AUTO. Do podkrecania z Windy najlepiej uzyc SpeedFana, EasyTune 4 to syf... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaptur Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 ten maly przelączniczek na plycie jest ustawiony na off(czyli wedlug instrukcji na auto). flash protection jest na auto. dziwne, bo w biosie mam aktualnie ustawione fsb na 133, a w windzie i we wszystkich aplikacjach typu: sandra, wcpuid, czy gigabytowski dmi view pokazują mi 100mhz... nie wiem co mam robic bo juz pare razy zaszczycil mnie niebieski ekran.... mnożnik mam na 12,5 a fsb na 133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 To przestaw ten przelacznik nie na auto(on) i zobacz co sie bedzie dzialp, po mojemu to jest przyczyna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaptur Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 na nie-auto wogule nie chce sie zaloczyc plyta... problem jest polowicznie rozwiazany bo uaktualniłem bios zaznaczając kasowanie staredo dmi, i teraz easytune4 widzi wszystkie opcje procz mnożnika. da sie przestawic fsb z windy ale po restarcie znow jest 100mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...