Skocz do zawartości
GreenAngel

Ati R9000 i wielkie rozczarowanie

Rekomendowane odpowiedzi

ja tak sie sugerowałem cena pixelive bo kosztuje 730 wiec no name gdzies taniej ale mówiac o no name mam na mysli firme o której pierwszy raz słyszałem np. dream...miaęłm takiego gf4mx440 i był lipny

No raczej nie nazwał bym DREAM no name,zobacz to

http://www.nvidia.com.pl/articles.html?0014-27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres, viem ale GF4 tesh sa w marketach :) Chociaż TIU jush mniej dostępne.

Dream nie jest no-name, to tylko słaba firma. No-name to takie coś, że za Chiny nie domyślish się jaką karte trzymash w łapie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

ja tak sie sugerowałem cena pixelive bo kosztuje 730 wiec no name gdzies taniej ale mówiac o no name mam na mysli firme o której pierwszy raz słyszałem np. dream...miaęłm takiego gf4mx440 i był lipny

No raczej nie nazwał bym DREAM no name,zobacz to

http://www.nvidia.com.pl/articles.html?0014-27

no moze dream jest tam jakołs firma ale karzdy wie ze nvidia mam mnustwo koreanskich kart które ledwie co albo i nie spełniaja normy i referecje samej nv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to masz pecha z tym HiSem... moze siakis walniety egzemplarz?

bo mialem w rekach i testowalem tego radka9000 od hisa i nie moge sie z toba zgodzic. chodzi perfekcyjnie jak na taka cene

aha, a w kompie mam his8500 - tez niczego sobie karta, zmienilem z gf3ti200 gainwarda i za chiny ludowe nie odmienie sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mówiłem że ati r9000 chodzi sam z siebie źle!

Powiedziałem że u mnie chodzi wolno z winy procka, a błedy w grafice to chyba wina driverów

Ale ile można ściągać patchy żeby gry chodziły normalnie, a same drivery od ati to na modemie ściągają się ze 2-3h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedziałem że u mnie chodzi wolno z winy procka, a błedy w grafice to chyba wina driverów

Ale ile można ściągać patchy żeby gry chodziły normalnie, a same drivery od ati to na modemie ściągają się ze 2-3h

mój radek chodzi bez zadnych patchy i dodatków tylko stery..a tak juz jest ze nowe stery sa w necie i jak sie chce miec najnowsze to trzba sobei zciagnoc ..zreszta z karda karta by tak było czy to ati czy nv czy jeszcze cos innego zawsze stery maja tak koło 10 mb i sa w necie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak zainstalowaloem wersje 7.76 to wydajnosc spadla drastycznie azy bylem w szoku bo w grach spadek byl nawet o 20 klatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a demo toca3: race driver, niby nowa gra, obsługuje vertex shadery i bumpy a w miejsce aut są jakieś czarne plamy, a przy wszystkich detalach na full nawet sie nie uruchamia. z tym że to narazie demo i wersja fin. może nie mieć tych błędów tzn będzie robiona pod ati

W jedi2 w 32bitach gra wygląda jakby chodziła na 16

tyle błedów że będzie trzeba czekać ze rok żeby nowe gry chodziły bez patchy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a demo toca3: race driver, niby nowa gra, obsługuje vertex shadery  i bumpy a w miejsce aut są jakieś czarne plamy, a przy wszystkich detalach na full nawet sie nie uruchamia. z tym że to narazie demo i wersja fin. może nie mieć tych błędów tzn będzie robiona pod ati

W jedi2 w 32bitach gra wygląda jakby chodziła na 16

tyle błedów że będzie trzeba czekać ze rok żeby nowe gry chodziły bez patchy

Jaka masz karte ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj tj. w sobotę dostałem do testów kartę ATI Radeon 9000 marki HIS i mogę o niej powiedzieć że mnie bardzo rozczarowała. Obraz niewiele lepszy od mojego starego Pixelview GeForce2MX, jakość porównywałem na mojej 19" Lg 107khz więc mam pewność że to wina karty. Poza tym w sterach coś tam pisze że ta karta ma 350MHz RAMDAC a nie 400MHZ.

W grach też rozczarowanie. W gta3 da się grać, ale czasami przytnie, poza tym dużo błędów w grafice, w toca3: race driver demo, same wpadki, brak tekstur, a szybkość idealna jak na moim GF2MX w ok 10-30fps. Jedynie w fifę mogę pograć lepiej. Ostrość obrazu 2d jest nieco lepsza od GF2mx, którego mam, a dopiero przy ustawieniu niskiego odświerzania karta wygrywa jakościowo z geforcem (ale przecież nie będę pracował w 60 lub 75 Hz?!). Poza tym w każdej grze są jakieś zmuły graficzne. Humor jedynie poprawiają wyniki z 3dmarka2001

640x480x32  4867

1024x768x32 4413

1600x1200x32 3342

dodam że tak niskie wyniki to zaleta mojego słabego proca.

Mój sprzęt to:

PIII733, 256RAM SDRAM, Procom BVD2A(VIA694x), Live!, IBM40GB, LG cd i cd-rw, oraz modem, wszystko sprawdzane na monitorze LG915FT Plus

a jakich uzywasz sterownikow bo mi z a holere nie chce sie GTA 3 uruchomic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak zainstalowaloem wersje 7.76 to wydajnosc spadla drastycznie azy bylem w szoku bo w grach spadek byl nawet o 20 klatek

Dokladnie im nowsze stery tym wydajnosc gorsza, najjlepsze sa 7.50 max.stabilnosci i wydajnosci, a co do patchy, to gram w gta3, sof2, half-life, max payne, ut2003, battlefield 1942, fifa wc2002, war3 , ghost recon, desert storm heros 3 i4 i kilka mniej zannaych gierek. Do zadnej nie musialem miec zadnych patchow itp. wszystkie zajebiscie chodza ii zero bledow do tego anizo x16 w 1024x769x32 i high, wszystkie gry maja min 20-30fps, lub wiecej do tego super jakosc.(tylko ten proc ogranicza ... ale nie ma forsy na lepszego :-((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem tnt2 m64 firmy HIS i co do osiagow to niezle sie krecila 160/170, ale obraz tragiczny - strasznie ale to starasznie ciemny i niewyrazny. po przesiadce na gf2mx400 odczulem wielka roznice, choc to i tak bylo zle jakosciowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Jak to można grać bez patchy na ATI????

Jest patch do RTCW, GTA3, MOHAA, itd, itp i wszystko na ati

a drivy do ati to łącznie 20MB

Do zadnej z tych gier nie musialem używacz patch'y więc nie wypisuj mi tu herezji.

hmmmm ja sprawdzilem wzystkie gry ktore mam i kazda chodzi no problemo a co do GTA3 to byl pacz pod win Xp ale do jakis starych sterownikow a RTCW to pacz byl poprawiajacy obsluge True Form przez gre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy że ati 9000 jest dobry tele że potrzebuje jeszcze czasu żeby gry były z nim w pełni kompatybilne, bo com mi po karcie z nidopracowanymi sterami i grami które się z nią gryzą, jak za poł roku karta będzie chodziła miodzio, a i też będzie tańsza.Tak więc może kiedyś będę miał jakieś ati, ale tylko wtedy gdy wszystko będzie pod nim chodziło bez patchy (co innego gdybym miał stałkę i mógł je ściągać, ale na modemie to sucks...)Trochę dużo, ale na koniec powiem:

W najbliższym czsie będę pojawiał się żadziej w necie bo mam do nauczenia się 140 czsowników nieregularnych w szkole na poniedziałek * 3 formy to jakieś 420 wyrazów...:-((((((((((((((((((((((((((((((

Do napisania jutro :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...