Hendel Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Powiedzmy że ati 9000 jest dobry tele że potrzebuje jeszcze czasu żeby gry były z nim w pełni kompatybilne, bo com mi po karcie z nidopracowanymi sterami i grami które się z nią gryzą, jak za poł roku karta będzie chodziła miodzio, a i też będzie tańsza.Tak więc może kiedyś będę miał jakieś ati, ale tylko wtedy gdy wszystko będzie pod nim chodziło bez patchy (co innego gdybym miał stałkę i mógł je ściągać, ale na modemie to sucks...)Trochę dużo, ale na koniec powiem: W najbliższym czsie będę pojawiał się żadziej w necie bo mam do nauczenia się 140 czsowników nieregularnych w szkole na poniedziałek * 3 formy to jakieś 420 wyrazów...:-(((((((((((((((((((((((((((((( Do napisania jutro :-) Dopoki bedziesz wierzyl w jakies brednie o wymaganych patchach do Ati itp. to tak dlugo raczej nie kupisz tej karty. Niei wem ale wydaje mi sie ze "normalny" uzytkownik komputerow, to jest taki ktory nie zwala winy zawsze na karte graf, i zamiast pogrzebac sobie troche w opcjach, od razu sie zniecheca i placze, poradzi sobie z kazda karta. I jeszce raz powtarzam ze nie ma zadnych wymaganych patchy do Ati, przynajminiej pod win me czy 98. i nawet jakby gf4mx440 byl szybszy w tym AA , to i tak wole miec pixel shadera (ktory pewnei bedzie wymagany w grach, juz niedlugo...)i wszystkie inne opcje, niz 5 fps wiecej w AA (a itak kazda nowsza gra na tej karcie by skakala) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Powiedzmy że ati 9000 jest dobry tele że potrzebuje jeszcze czasu żeby gry były z nim w pełni kompatybilne, bo com mi po karcie z nidopracowanymi sterami i grami które się z nią gryzą, jak za poł roku karta będzie chodziła miodzio, a i też będzie tańsza.Tak więc może kiedyś będę miał jakieś ati, ale tylko wtedy gdy wszystko będzie pod nim chodziło bez patchy (co innego gdybym miał stałkę i mógł je ściągać, ale na modemie to sucks...)Trochę dużo, ale na koniec powiem: W najbliższym czsie będę pojawiał się żadziej w necie bo mam do nauczenia się 140 czsowników nieregularnych w szkole na poniedziałek * 3 formy to jakieś 420 wyrazów...:-(((((((((((((((((((((((((((((( Do napisania jutro :-) Dopoki bedziesz wierzyl w jakies brednie o wymaganych patchach do Ati itp. to tak dlugo raczej nie kupisz tej karty. Niei wem ale wydaje mi sie ze "normalny" uzytkownik komputerow, to jest taki ktory nie zwala winy zawsze na karte graf, i zamiast pogrzebac sobie troche w opcjach, od razu sie zniecheca i placze, poradzi sobie z kazda karta. I jeszce raz powtarzam ze nie ma zadnych wymaganych patchy do Ati, przynajminiej pod win me czy 98. i nawet jakby gf4mx440 byl szybszy w tym AA , to i tak wole miec pixel shadera (ktory pewnei bedzie wymagany w grach, juz niedlugo...)i wszystkie inne opcje, niz 5 fps wiecej w AA (a itak kazda nowsza gra na tej karcie by skakala) Zgadzam sie z przedmoofca ze nie trzeba paczy a to ze mi nie chodzilo GTA 3 to sie okazalo ze problemem byly save robione jeszcze na MX 440 po ich skasowaniu jest ok i wszystko dziala tak jak trzeba wydajnosc dobra i obrac tez malinowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Tak samo jest z Kyro2. Wmawia ktoś (pewnikiem z nvidii :D ) że jest pełno problemów z tą kartą, a ja nie napotkałem żadnego. MOże wydajność nie zachwycająca jedank stosunek wydajność/cena doskonały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Tak samo jest z Kyro2. Wmawia ktoś (pewnikiem z nvidii :D ) że jest pełno problemów z tą kartą, a ja nie napotkałem żadnego. MOże wydajność nie zachwycająca jedank stosunek wydajność/cena doskonały. Tak na marginesie mowiac wolalbym ta karte od gf2mx400 i od R7000. Tristan ma ta karte i tez bardzo ja chwali. Jej wydajnosc zalezy od mocy procesora. Wiec jesli sie ma kiepski to bedzie kijowo chodzila jezeli dobry, powiedzmy od D 1.2 lub C 1.2 to juz pokazuje sie z dobrej strony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 CZyli jakie sa optymalne stery do ATI 9000 i eszystkie inne pliki ktore trzeba zaladowac np Radeonator , control panel, Catalyst , nic mi te hasla nie mowia a sluszalem ze sa niezbedne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 CZyli jakie sa optymalne stery do ATI 9000 i eszystkie inne pliki ktore trzeba zaladowac np Radeonator , control panel, Catalyst , nic mi te hasla nie mowia a sluszalem ze sa niezbedne.ja jade na 7.50 i po sprawdzeniu wszytkim sterow ktore narazie wyszly te okazaly sie najszybsze ( na innych mialem nawet 500markow mniej w 2001SE) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 control panel najnowszy jaki znajdziesz ...www.benchmark.pl a stery to 9050 to jest najlepsza mieszanka bo najnowszy panel + najnowsze stery to kiepsko działa ...spory spadek wydajnosci .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 gdyby patche na ati były niepotrzebne to by ich nie wypuszczli ! Poza tym z każdą nową kartą graf. są jakieś stresy związane głównie z driverami, starszymi grami, niedopracowanym stuffem do tych kart. Tak jest zawsze na karcie każdego producenta w większym lub mniejszym stopniu. Więc nie twierdzę że ati9000 to badziewie, ale narazie nie jest tak kompatybilne / dopasowane / dopieszczone do gier które są obecnie na rynku. I to się napewno w najbliższym czasie zmieni. Ale obecnie jak na mój procesor 733 to nie ma sensu kupować tej karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 gdyby patche na ati były niepotrzebne to by ich nie wypuszczli ! Poza tym z każdą nową kartą graf. są jakieś stresy związane głównie z driverami, starszymi grami, niedopracowanym stuffem do tych kart. Tak jest zawsze na karcie każdego producenta w większym lub mniejszym stopniu. Więc nie twierdzę że ati9000 to badziewie, ale narazie nie jest tak kompatybilne / dopasowane / dopieszczone do gier które są obecnie na rynku. I to się napewno w najbliższym czasie zmieni. Ale obecnie jak na mój procesor 733 to nie ma sensu kupować tej karty. do nvidi tez jest pelno patchy , i porawek (pewnie tyle samo co do ATi) ale faktycznie do twojego proca niewarto tej karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...