Doctus Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Kupilem wczoraj kosci Twinmosa (Mtec) 2 x 256 PC3200. Problem jest taki, ze gdy pamieci sa taktowane FSB 200 MHz to nie dziala mi Direct3D - dxdiag nie przechodzi testow na D3D a opcja AGP Aceleration Texture jest niedostepna:( Nie moge oczywiscie odpalac gier, 3D Marka... nic. Gdy w biosie ustawie taktowanie na FSB 166 Mhz wszystko smiga bez najmniejszych problemow... z czym to moze byc zwiazane? Procesor AMD Athlon 2000+ XP (Palomino), plyta Asus A7V880 (najnowszy bios), grafika GF 6800LE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Całkiem możliwe, że np: 1. pamięć nie chce pracować przy taktowaniu 200 MHz 2. chipset z jakiś powodów nie wytrazmuje takiego taktowania tyyyyyyyyyyyyyyyyy zaraz zaraz :) Ja miałęm na ej płycie identyczny problem. Może nie tyle identyczny ile podobny, płyta w ogole mi nie wstawała na FSB 200, a mam odblokowanego Athlona. Ściągnij sobei programik MemTest i sprawdz czy aby przypadkiem -pamięć przy taktowaniu 200 MHz nie sypie błędami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...