Kwiecień Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Orientujecie się może który sklep w USA wysyła sprzęt do polski i na jakich zasadach ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Tez sie podepne do tego topic'a. Chodzi ci pewnie o sklep komputerow ? ;] Bo takich wysylajacych stuff za granice jest cala masa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 No właśnie nie napisałem - chodzi mi o sprzęt komputerowy. Przy obecnej cenie dolara wszystko jest tam zajefajnie tanie (A64 2800+ 400zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 No właśnie nie napisałem - chodzi mi o sprzęt komputerowy. Przy obecnej cenie dolara wszystko jest tam zajefajnie tanie (A64 2800+ 400zł).A w Polsce kupujesz za 499 Czy jest sens czekac szarpac sie z przelewami, przesylkami :|:|:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Jesli kupujesz wiecej niz jedna sztuke - OWSZEM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Zalman CNPS7700-CU - $49.99 (160zł) :) A w polsce 250zł. Akurat przy tańszych żeczach nie ma gigantycznej różnicy, ale przy np. PIV 3.2E już tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Tez sie dolacze. Czas przejsc na new technology nforce 4 ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 EPoX "EP-9NDA3+" NVIDIA nForce3 ULTRA - 412zł AMD Athlon 64 3000+ 1.8GHz, 512KB L2 Cache 939-Pin 64-bit Processor - OEM - 480zł Zalman CNPS7700-CU - 160zł Poprostu żyć nie umierać :D www.newegg.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Szkoda tylko ze NewEgg nie wysyla za granice stanow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 No właśnie :/ Ja mam inny wybór - mam tam rodzinkę, zamówię na nich a oni mi to przyślą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 EPoX "EP-9NDA3+" NVIDIA nForce3 ULTRA - 412zł AMD Athlon 64 3000+ 1.8GHz, 512KB L2 Cache 939-Pin 64-bit Processor - OEM - 480zł Zalman CNPS7700-CU - 160zł Poprostu żyć nie umierać :D www.newegg.com Barton 2500+ M 1,45 V - ~ 270 zł , podczas gdy w Barwkompie kosztuje 479 zł , A 64 3800+ s939 - w pl kosztuje 2900 zł , w USA 1800 zł , Jeden problem tylko : Newegg.com does not currently ship internationally. Presently we only deliver within the United States and Puerto Rico. . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 ja te zpowiem tylko jedno... Jak zamawiasz jedną sztuke czego to dolicz sobie 50 baksów.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Why ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Przesyłke mniej wiecej tyle chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 1$ za 1 funt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Eee.... no panowie ! :> Może jakieś konkrety, bo narazie biadolenie a nic ciekawego... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_graaham Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Moze skusilbym sie ale co z gwarancja.Cos padnie i dopiero bedzie biadolenie.Mysle ze czasami dla komfortu psychicznego warto zaplacic wiecej.Oczywiscie moja wypowiedz dotyczy tych panstwa ktorzy zarabiaja sobie jakies pieniazki i mogliby wysuplac dodatkowe 50 100 150 pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 ja te zpowiem tylko jedno... Jak zamawiasz jedną sztuke czego to dolicz sobie 50 baksów.... Dokładnie. Kwiecień, jak już znajdziesz jakiś sklep wysyłający sprzęt do Polski to nie licz, że będziesz miał jakiś wybór rodzaju przesyłki. Ja za przesyłkę karty graficznej zapłaciłem 60 USD. No i potem w Polsce dolicz sobie jeszcze 22% Vat-u. Lepiej uruchom tą rodzinkę w USA a nie szukasz sklepu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Rodzinke, a nie mozna zrobic tak ze ktos z forum z USA kupi to? Wyslalo by mu sie kase na konto. On by dokonal zakupu i wyslal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Moment :) Ja mam pytanie (po co zakładać nowy temat :>) Kwestia z wysyłką (przez sklep) do Polski odpada - brak zysku... Teraz 2 sprawa - mam ciocie (chrzestną :P) w NY (już 3 lata mieszka) i moge zrobić tak, że.... Rejestruje sie na newgg z jej danymi, a zamawiam sobie z Polski na jej adres, jej dane... on płaci i mi wysyła - i czy wysyłając płaci jakieś cło? (powiedzmy, że wysyła jako paczka "Gift" czy co tam ) ;) Jest taka możliwość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 nie płaci cła, wyśle jako prezent i nie płaci cła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 A co jak taka paczka "gift" zaginie ? ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 można ubezpieczyć, ale z tego co wiem, to trzeba, albo przedstawić, albo dołączyć dowód zakupu @ Pr0^^ | LoleX* wysyłający oprócz opłaty za wysyłkę i ewentualnie za ubezpieczenie nic nie płaci, bo niby z jakiej racji. Nie ma czegoś takiego jak opłata wywozowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 No tak zeby ubezpieczyc - trzeba podac wartosc.. a czy potem ta wartosc nie zostaje oclona ? Bo cło + ubezpieczenie + kłopoty zwiazane z reklamacja to w sumie moze nie rekompensowac nizszych kosztow zakupu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Jak wyslesz przez polska agencje to sa naprawde nikle szanse ze taka paczka zaginie - mam sporo znajomych ktorzy slali juz nie jedna packe i zadna nie zaginela. Wieksze prawdopodobienstwo na zaginiecie paczki jest na Poczcie Polskiej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Moment :) Ja mam pytanie (po co zakładać nowy temat :>) Kwestia z wysyłką (przez sklep) do Polski odpada - brak zysku... Teraz 2 sprawa - mam ciocie (chrzestną :P) w NY (już 3 lata mieszka) i moge zrobić tak, że.... Rejestruje sie na newgg z jej danymi, a zamawiam sobie z Polski na jej adres, jej dane... on płaci i mi wysyła - i czy wysyłając płaci jakieś cło? (powiedzmy, że wysyła jako paczka "Gift" czy co tam ) ;) Jest taka możliwość? Musisz mieć jeszcze numer karty kredytowej cioci ;) Bo tam tylko tak da sie płacić. Zbliżają się święta i wiekszość paczek będą przepuszczać. Acha, i nie płaci sie cła tylko podatek 22% od wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Clo sie placi ;] Tyle ze clo placisz od wartosci paczki i kosztow przesylki a 22% VAT od tej sumy wczrsniej policzonej. Ale to oczywiscie jesli przyczepia sie do paczki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 A ja ci mówię że nie ma cła na części komputerowe :P TYLKO PODATEK 22%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 jak ktos jest zainsteresowany, to moge zrobic zamowienie z newegg i nastepnie wyslac paczke do polski,, cena przesylki bedzie zalezala od wagi paczki, a pieniadze mozna przelac przez wester union, takze jak ktos jest chetny to pomoge.. a po pierwsze bede wysylac paczke jako gift o wartosci okolo $20, i nie bedzie wtedy cla placic, a o podatku zapomnij ze instnieje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Pzrez WU sie nie oplaca ;] W Kredyt Banku biora oplate 0,25% za przelew i jest to duuuzo mniej niz licza sobie w WU, nawet doliczajac prowizje w banku zagranicznym. Kwiecien - jestes pewien ? :D Bo to bylaby bardzo dobra wiadomosc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...