ygbd Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 A ja ci mówię że nie ma cła na części komputerowe TYLKO PODATEK 22%.też mi się wydaje, że jest tylko podatek, a cła to już od dawna nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 najlepiej by bylo placic przez WU, paczke bym zrobil grupowa (moze byc tez paczka indywidualna jak ktos chce), tj wyslalbym pare zamowien naraz do polski, wtedy mniej byscie za przeyslke placili, w polsce mam osobe ktora odbierze paczke i powysyla wysztkie paczki do osob ktore zamowili najlepiej by bylo wszystko z newegg (koszty przeyslki do mnie beda mniejsze), ale moze tez zamowic z jakichs innych sklepow, ale to zalezy...moge tez akcje z ebayu zamawiac jak cos paczke bede wysylac przez usps, tutaj jest cena za wyslanie 8kg (3.6funta) http://ircalc.usps.gov/speed.asp?Country=P...inue&Contents=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 phase - ja juz zamowilem u znajomego paczke, ale czy w pozniejszym terminie bylaby mozliwosc sprowadzenia jeszcze czegos ? Czy to tylko jednorazowa oferta ? Bo nie wiem ile tam bedziesz siedzial ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 narazie nie wybieram sie nigdzie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 A ja ci mówię że nie ma cła na części komputerowe TYLKO PODATEK 22%.też mi się wydaje, że jest tylko podatek, a cła to już od dawna nie ma. Niestety źle się wam wydaje wszystkie towary z poza unii są obciążone cłem bodajrze 12-15% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 zakład,ze nie ma cła??(na części komputerowe) zadzwoń sobie do urzędu celnego powyżej 40 euro pałcisz 22% VAT Ps. Może jest ktoś chętny w pomocy zrealizowania zamówienia np w newegg, bo polska kartą płatniczą to ja mogę sobie amfę usypywać :D kontakt to GG. 6005383 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 z tego co pamiętam jak znajomkowi trafili paczkę i musiał jechać do Wawy ją odebrać to zapłacił tylko VAT za grafikę, bo kostek pamięci nie zauważyli (warte były coś ok. 2k :twisted:). Więc w dalszym ciągu twierdzę, że cła nie ma, chyba, że coś się w między czasie zmieniło (to było jakieś 1,5 roku temu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pociag Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Ps. Może jest ktoś chętny w pomocy zrealizowania zamówienia np w newegg, bo polska kartą płatniczą to ja mogę sobie amfę usypywać :D kontakt to GG. 6005383 ja po nowym roku bede zamawial z newegg (mam znajomego u USA) i zastanawiam sie czy nie zrobic większego zamuwienia z kilkoma osobami (np z wrocławia), bo by koszty za przesylke sie podzielily. Ale to dopiero po nowym roku, gdzies w polowie stycznia, jak cos bede wiedzial wiecej to dam znac na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 koszty są małe, jak dla mnie, 23$ za 2.5 kg, paczka lotnicz 3-5 dni i masz ją w domu problem polega jak dla mnie w braku kogokolwiek znajomego i uczciwego w USa, który mógłby mi pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zakończyłem czytanie w połowie 1 strony , i taka odpowiedź moja ;) - Mam kolege w mieście New Britain w USA of korz :D , i jest możliwość ze on kupiłby i wysłał : > , tyle ze trzeba zrobić hurcik jakiś i nazwac to pt "ciuchy" albo coś , bo tak to cło pierdykna : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 ja jestem za 8) proponuję jakiś kontakt, mam już twoje gg, może omówimy szczegóły, mój gg to 6005383 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Wyślesz jako "ciuchy", wsadzą cie za przemyt. A tak poważnie to zabiorą cały przemycany towar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nefalin Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 heh a na pytanie o sklepie nic nie ma takiego sklepu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Orientujecie się może który sklep w USA wysyła sprzęt do polski i na jakich zasadach ??? wiadomo ze taki sklep nie istnieje ,bo co drugi amerykaniec nie wie gdzie jest Europa ,a co dopiero Polska :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Hmmm Wiec jakby bylo jakies zamowienie to ja pisalbym sie na jakiegos TOPowego Radoslawa X800 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Fajna okazja mi się trafiła :) Robię właśnię reklamę kolesiowi który otwiera nowy sklep komputerowy w mieście w którym mamy firmę. Okazało się że facet (polak) ma obywatelstwo amerykańskie i będzie... sprowadzał sprzęt z USA :D Wszystko 100% legalnie, sprzęt będzie na gwarancji tylko ciekawe jak z cenami. W poniedziałek będziemy montować szyldy u niego w sklepie to się wypytam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Ceny bedzie mial nizsze niz konkurencja, to pewne ;] Przydalby sie ktos taki na forum, zeby sprowadzal stuff na zamowienie (z procentem dla niego ofkoz...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 O_O ;) Kwiecień - sprowadź go tutaj :D on będzie miał biznes na ilości - a forum mógł by traktować jako odbiorcę hurtowego :-D SASASA :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zapomniałem dodać że będzie prowadził sprzedaż ONLINE !! :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 No ba, teraz sprzedaz Online to prawie koniecznosc :D Kwiecien - spytaj sie go czy beda jakies znizki/promocje dla forumowiczow :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Ja teraz już żadnej części "polskiej" nie kupię. Jeszcze żadna rzecz którą w USA kupiłem się nie popsuła, a badziewia w PL kupowane... N/C. Do nas to chyba odpadki trafiają :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Nie chyba, tylko napewno. To samo ma miejsce z samochodami (nowymi oczywiscie). Potwierdza to np. przypadek kumpla z Peugeot'em 206. Mieszka w Hiszpanii i jak przyjechal do Polski to porownalismy dwa autka (tez mam 206). Jakosc wykonania wnetrza i czesci nadwozia byla duzo lepsza u niego, a nie byla to jakas wybajezona wersja tylko podstawowa. Niestety producenci traktuja nas nadal jako czesc Europy Wschodniej, gdzie mozna wciskac taki badziew i nikt sie nie zorientuje ze dostajemy towar II klasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Jest pewnien postęp :) Jeśli chcecie coś z USA to piszcie tutaj albo na GG to przejdę się do kolesia i wypytam się o ceny. Najbliższa dostawa w połowie stycznia. Oczywiście ceny nie będe tak niskie jak w sklepach w USA ale będą sporo niższe niż w PL a i gwarancja na wszystko będzie. Jutro podam jego telefon, maila, GG itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 to zapowiada sie naprawde ciekawie (tak orientacyjnie ile % wiecej bedzie niz w sklepach USA???) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 10% marża sklepu wynosi. Jutro będe znał cenę XP-M 2500+ :) Jak będzie dobra to 5szt. biorę :) UPDATE - napiszcie na co bylibyście chętni to jutro się popytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Kwiecien - a co z kosztami przesylki i clem ? ;] Bo to tez podwyzsza cene towaru... Ogolnie jakbys rzucil cennikiem to byloby milo... Ps. Rozgladam sie za jakims Raptorkiem...ew. cena mile widziana :D Ps2. Geil Value 512MB ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 On kupuje towar w USA bez VAT'u, a co do przesyłki to ma znajomego w Western Union (czy jakos tak) i załatwia mu taniej takie paczki (dokłada do jakiegoś kontenera). Jutro się jeszcze wypytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Jesli mozesz wez zapytaj orientacyjnie ceny takicj podzespolow: CORSAIR XMS 512/2*512 (PC 3200) OCZ EL Platinum Rev. 2 512/2*512 (PC 3200) Logi MX1000 Zasilacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 kiedy rozpocznie się sprzedaż online?? Bo w USA wiadomo że sprzęt pojawia się szybciej niż u nas,to można by o MoBo DFI na s939 popytać...możliwe że nidługo będę miał zastrzyk gotówki i właśnie to MoBo będę chciał....czekam na dalsze info..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Sapphire ATI RADEON X800 XT Video Card, 256MB GDDR3, 256-Bit, DVI/VIVO, 8X AGP, Model "102A2610400" -OEM Bulk Chipset/Core Speed: ATI Radeon X800 XT/500MHz Memory/Effective Speed: 256MB GDDR3/1000MHz Za 455.5$ czyli x2.9zł wychodzi 1320.95zł (!!) Ja piernicze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...