Skocz do zawartości
Kwiecień

Sklep internetowy w USA który wysyła sprzęt do polski

Rekomendowane odpowiedzi

najlepiej by bylo placic przez WU, paczke bym zrobil grupowa (moze byc tez paczka indywidualna jak ktos chce), tj wyslalbym pare zamowien naraz do polski, wtedy mniej byscie za przeyslke placili, w polsce mam osobe ktora odbierze paczke i powysyla wysztkie paczki do osob ktore zamowili

najlepiej by bylo wszystko z newegg (koszty przeyslki do mnie beda mniejsze), ale moze tez zamowic z jakichs innych sklepow, ale to zalezy...moge tez akcje z ebayu zamawiac jak cos

paczke bede wysylac przez usps, tutaj jest cena za wyslanie 8kg (3.6funta)

http://ircalc.usps.gov/speed.asp?Country=P...inue&Contents=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ci mówię że nie ma cła na części komputerowe TYLKO PODATEK 22%.

też mi się wydaje, że jest tylko podatek, a cła to już od dawna nie ma.

Niestety źle się wam wydaje wszystkie towary z poza unii są obciążone cłem bodajrze 12-15%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakład,ze nie ma cła??(na części komputerowe)

zadzwoń sobie do urzędu celnego

powyżej 40 euro pałcisz 22% VAT

Ps. Może jest ktoś chętny w pomocy zrealizowania zamówienia np w newegg, bo polska kartą płatniczą to ja mogę sobie amfę usypywać :D

kontakt to GG. 6005383

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamiętam jak znajomkowi trafili paczkę i musiał jechać do Wawy ją odebrać to zapłacił tylko VAT za grafikę, bo kostek pamięci nie zauważyli (warte były coś ok. 2k :twisted:).

Więc w dalszym ciągu twierdzę, że cła nie ma, chyba, że coś się w między czasie zmieniło (to było jakieś 1,5 roku temu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. Może jest ktoś chętny w pomocy zrealizowania zamówienia np w newegg, bo polska kartą płatniczą to ja mogę sobie amfę usypywać :D kontakt to GG. 6005383

ja po nowym roku bede zamawial z newegg (mam znajomego u USA) i zastanawiam sie czy nie zrobic większego zamuwienia z kilkoma osobami (np z wrocławia), bo by koszty za przesylke sie podzielily. Ale to dopiero po nowym roku, gdzies w polowie stycznia, jak cos bede wiedzial wiecej to dam znac na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koszty są małe, jak dla mnie, 23$ za 2.5 kg, paczka lotnicz 3-5 dni i masz ją w domu

problem polega jak dla mnie w braku kogokolwiek znajomego i uczciwego w USa, który mógłby mi pomóc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakończyłem czytanie w połowie 1 strony , i taka odpowiedź moja ;) - Mam kolege w mieście New Britain w USA of korz :D , i jest możliwość ze on kupiłby i wysłał : > , tyle ze trzeba zrobić hurcik jakiś i nazwac to pt "ciuchy" albo coś , bo tak to cło pierdykna : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna okazja mi się trafiła :) Robię właśnię reklamę kolesiowi który otwiera nowy sklep komputerowy w mieście w którym mamy firmę. Okazało się że facet (polak) ma obywatelstwo amerykańskie i będzie... sprowadzał sprzęt z USA :D Wszystko 100% legalnie, sprzęt będzie na gwarancji tylko ciekawe jak z cenami. W poniedziałek będziemy montować szyldy u niego w sklepie to się wypytam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chyba, tylko napewno. To samo ma miejsce z samochodami (nowymi oczywiscie).

Potwierdza to np. przypadek kumpla z Peugeot'em 206. Mieszka w Hiszpanii i jak przyjechal do Polski to porownalismy dwa autka (tez mam 206). Jakosc wykonania wnetrza i czesci nadwozia byla duzo lepsza u niego, a nie byla to jakas wybajezona wersja tylko podstawowa.

Niestety producenci traktuja nas nadal jako czesc Europy Wschodniej, gdzie mozna wciskac taki badziew i nikt sie nie zorientuje ze dostajemy towar II klasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest pewnien postęp :)

Jeśli chcecie coś z USA to piszcie tutaj albo na GG to przejdę się do kolesia i wypytam się o ceny. Najbliższa dostawa w połowie stycznia. Oczywiście ceny nie będe tak niskie jak w sklepach w USA ale będą sporo niższe niż w PL a i gwarancja na wszystko będzie.

Jutro podam jego telefon, maila, GG itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedy rozpocznie się sprzedaż online?? Bo w USA wiadomo że sprzęt pojawia się szybciej niż u nas,to można by o MoBo DFI na s939 popytać...możliwe że nidługo będę miał zastrzyk gotówki i właśnie to MoBo będę chciał....czekam na dalsze info.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sapphire ATI RADEON X800 XT Video Card, 256MB GDDR3, 256-Bit, DVI/VIVO, 8X AGP, Model "102A2610400" -OEM Bulk

Chipset/Core Speed: ATI Radeon X800 XT/500MHz

Memory/Effective Speed: 256MB GDDR3/1000MHz

Za 455.5$ czyli x2.9zł wychodzi 1320.95zł (!!)

Ja piernicze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi