BlockMan Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Witam, mam zamiar kupic dysk 160 GB, lecz juz oszalałem i nie wiem ktory bedzie najlepszy. Czytalem troche testow, opinni itp. Kazdy mowi co innego, jednym slowem mozna oszalec :) Dysk ktory kupie m być cichy ( wmiare bo obudowe mam wygluszana ) i ma byc malo awaryjny, tzn. czytalem duzo opinni gdzie ludzie maja problemy z seagate min. padaja im dyski po 2-7 dni i "zgrzytaja", a inni mowi ze sa to wspalanie dyski, oh ah i wogole... to samo z WD inni zachwalaja a inni mowa ze to *****. I mysle, ze uerzy z tweak.pl beda wiedzieli najlepiej. Czytalem testy na benchmark.pl i tam wypadl najlepiej dysk Hitachi/ibm, podobny cichy i chlodny, i nie bylo negatywnych opinni o nim. Dysk bedzie pracowal non-stop w moim pokoju jako serwer... wiec co polecacie ? Hitachi DeskStar 7K250 (HDS722516VLAT80 ) 160 GB: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8566 Seagate 160 GB Barracuda 7200.7 ST3160023A 8MB: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6843 czy WD Caviar SE 160 GB WD1600JB 8MB cache: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6409 Bardzo prosze o pomoc ;) Ja osobiscie jestem za hitachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Hitachi jako jedyny posiada pozycjonowanie głowicy, dzięki czemu nie traci na wydajnosci po dłuyższym czasie pracy. Polecam Hitachi, naprawdę to jest dobry dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 zgadzam sie z przedmowca IBM robi teraz wydajne i malo awaryjne dyski , na dodatek malo grzejace sie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoli Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 rowniez polecam ci hitachi, malo awaryjne, nie grzeja sie, bardzo szybkie, nie zwalniaja po zapelnieniu calego dysku z czym niektore hdd maja duzy problem i jak napisal DJ - hitachi posiada pozycjonowanie glowicy, co daje sie odczuc jak dysk chodzi non stop. Mam hitchi 120GB od marca i dysk dziala rewelacyjnie, czesto nie wylanczam kompa przez tydzien i dluzej i mimo to dysk nie zamula sie i dziala wydajnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 a ja mam Seagate 160 i jestem zadowolony, nie zamieniłbym na IBMa, jak wchodze do pokoju brata czuć że jest głośniejszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Ja podobnie jak większość polecam Hitachi. Mam 160GB s-ata, i nie zamieniłbym na inną firmę - ten dysk jest obecnie najlepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@ure Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Kupiłem w piatek 26.11.2004 WD Caviar'a 160. Szczerze mówiąc odradzam dla ludzi lubiących całkowitą ciszę. Osobiście mając w budzie (oprócz standardowych na płycie, karcie graf itp.) dodatkowo 3 wiatraki, burczenie tego dysku oraz jego znane glosne reagowanie na wyłączanie kompa, nie bardzo mi przeszkadza. Ale jak napisałem - lubisz ciszę, to nie jest dysk dla Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 zgadzam sie z przedmowca IBM robi teraz wydajne i malo awaryjne dyski , na dodatek malo grzejace sie Pozdrawiam To nie IBM, Hitachi przejeło pałeczke po nich, po tym jak wypuścili mase felernych dysków produkcji węgierskije . :lol: Tak czy siak HITACHI rulez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...