Seth_ Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Witam Od jakiegos czasu P2P(eMule) chodzi mi ze stalym max transferem tzn 20 kbps. Wczesniej tak nie bylo wiec zaczynam podejrzewac ze admin sieci lokalnej zalozyl jakies ograniczenia. Lacze ma parametry duzo lepsze niz te 20 kbps (kiedys potrafilo byc 160 kbps). Od razu mowie ze to nie jest kwestia ustawien mulka bo tam nie mam zaznaczonych ograniczen transferu. Zmienilem port na 81, potem na 80 i ciagle max dochodzi do 20 kbps. W zwiazku z tym mam pytanie czy mam mozliwosc programowo sprawdzic czy faktycznie mam takie ograniczenie? Pytanie sie admina nie ma sensu bo to czlowiek ktory bez zajakniecia odpowie ze nie ma blokad nawet jesli takowe są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Jesli masz faktycznie 20kbps to szalu nie ma, nawet modem analogowy bylby szybszy. Sprawdz jak szybko mozesz sciagac dane ze stronek lub ftp, to wykluczy ci (lub tez nie) ewentualne ograniczenie dla wszystkich uslug. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 niedokladne ale daje pewne pojecie http://www.numion.com/YourSpeed/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seth_ Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Wiec tak: faktycznie pomylilem sie z kbps bo powinno byc kBps. A co do przyciecia wszystkich uslug to wlasnie na to wyglada ze wszystko zostalo tak ograniczone. I teraz nie wiem czy np mamy to samo lacze co wczesniej tylko przyciete czy np moze admin zmienil lacze na wolniejsze i nic nie ograniczal. Nie znam sie na tym wiec nie wiem czy w ogole moge ograniczenie sprawdzic software'owo ale gdyby cos takiego istnialo to by mi duzo pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 niedokladne ale daje pewne pojecie http://www.numion.com/YourSpeed/Nawet bardzo niedokladne. U mnie na laczu 192/128 po wyborze Polski pokazuje 2 rozne wyniki w zaleznosci od przegladarki. Na Firefoxie jest to okolo 100kbps, na Operze okolo 75kbps. Nie polecam tego testu, najlepszy to dobry ftp, plik o wielkosci np 1M i samemu wrzucic i sciaganac cos z tego serwera. @Seth_: nie znam zadnego programowanego sposobu na sprawdzenie przepustowosci lacza, kiedy nie masz dostepu do serwera/routera lub komputera, na ktorym ograniczen nie ma. Bardzo mozliwe, ze do sieci doszlo kilka osob, a wiec lacze dzielone jest na nieco wiecej czesci. Najlepszym wyjsciem byloby jednak spytac administratora, moze tym razem powie ci prawde ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...