zeus11 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Witam wszystkich. Przeszukałem Forum i nie moge znaleźć nic na temat ustawienia w biosie tego słynnego PATa. Kupiłem płyte ASUS P4P800-E Deluxe, procka do tego mam p4 2.6 HT na rdzeniu Notrhwood i pamięci 2*256 Dual TwinMos 2,5Cl. Procek kręci się bardzo dobrze, ale wytarczy że podniose o 1MHz szyne a np. cpuz lub everest pokazuje mi PAT wyłączony, pomomo tego że w biosie mam ustawione na enable. Przy ustawieniach standartowych PAT jest włączony. Czy to jest normalne, czy istnieje jakaś konfiguracja biosu aby ten PAT był aktywny po podniesieniu wydajności szyny? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Witam wszystkich. Przeszukałem Forum i nie moge znaleźć nic na temat ustawienia w biosie tego słynnego PATa. Kupiłem płyte ASUS P4P800-E Deluxe, procka do tego mam p4 2.6 HT na rdzeniu Notrhwood i pamięci 2*256 Dual TwinMos 2,5Cl. Procek kręci się bardzo dobrze, ale wytarczy że podniose o 1MHz szyne a np. cpuz lub everest pokazuje mi PAT wyłączony, pomomo tego że w biosie mam ustawione na enable. Przy ustawieniach standartowych PAT jest włączony. Czy to jest normalne, czy istnieje jakaś konfiguracja biosu aby ten PAT był aktywny po podniesieniu wydajności szyny? Pozdrawiam ściągnij sobie programik CTIAW -on ci napisze, że wcale nie, bo nie masz całego P.A.T.a włączonego Przeczytaj ten artykuł i jak będziesz miał porownywalną wydajnośc do tej jaka jest w tym arcie to wtedy będziesz mógł powiedzieć, że masz P.A.T.: http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=96 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeus11 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Jak sie moduje płyte aby ten PAT działał bez względu na taktowanie szyny, w tym artykule nadmienili że ich płyta jest zmodowana, i skąd ściągnąć ten programik CTIAW bo nie moge nigdzie znależć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Zeus: http://www.abxzone.com/forums/showthread.p...ight=p4p800+pat Prosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeus11 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Dzięki pbuda, artykuł ciekawy, ale mam pytanie. Opisana tam jest płyta p4p800, czy to samo tyczy się p4p800-e deluxe. Poza tym pamięci muszą chodzić tylko 1:1, oje twinmosy wymiękają powyżej 225 MHz nawet przy napięciu 2,85V. Mam jeszcze jedno pytanie skąd ściągnąć ten program Ctiaw bo nigdzie nie moge go znaleźć. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Te dwie plyty to dokladnie to samo :) Deluxe ma chyba tylko dorzucona obsluge raid i WiFi. Co do pamieci, popracuj z timingami, moze uda sie wiecej. Z artykulu wynika ze mod jest odwracalny, wiec mozna sprobowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Te dwie plyty to dokladnie to samo :) Deluxe ma chyba tylko dorzucona obsluge raid i WiFi. Co do pamieci, popracuj z timingami, moze uda sie wiecej. Z artykulu wynika ze mod jest odwracalny, wiec mozna sprobowac :) hehehe no to zmodujcie P4P800-E Deluxe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...