Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie skończyłem moje WC- już siedzi na procku. Blok od Mate'a, pompka Power Head 802 pożyczony (THX JuLeK) w tygodniu będzie własny PH 402, nagrzewnica również pożyczona ale tylko do poniedziałku. Temperaturki przedstawają się tak: W stresie max 42*C w spoczynku koło 39*C. Dla porówniania na AC miałem w spoczynku 50-52 a w stresie 53-55.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie cos masz nie tak w WC  8O 

W spoczynku mam 28 - 32*C , stress max 35*C , przy temperaturze 22*C w pokoju

Moze masz paste cienka ?

No ale ja tez nie mam najlepszej a mam mniejwięcej takie temperatury jak ty (reed) moja pasta to tiatan ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie cos masz nie tak w WC  8O 

W spoczynku mam 28 - 32*C , stress max 35*C , przy temperaturze 22*C w pokoju

Moze masz paste cienka ?

No ale ja tez nie mam najlepszej a mam mniejwięcej takie temperatury jak ty (reed) moja pasta to tiatan ;)

Uzywasz soft coolera ?

Bo jak zapuszcze CPUCool-a to na 26*C spada, milo wtedy na termometr popatrzec :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

tez dzis skonczylem moje WC ( blok lev2

od mata ,nagrzewnica z poloneza i pompka mj1000)

prawde mowiac bardzo sie zawiodlem gdy sprawdzilem temperatury :

48 w stresie to o pare stopni wiecej niz mialem na AC 8O

po ponownym nasmarowaniu proca pasta i dodaniu 2 wiatrakow 80x80 na nagrzewnicy temperatura spadla do 39 w stresie

wiec nie jest juz tak tragicznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano mam prawie taką wydajność jak Ty reed.. lepszą niż oni...

moze to dlatego ze masz uklad otwarty z duza iloscia wody i z duza powierzchnia parowania ?

w moim WC jest b.malo wody : tyle co w nagrzewnicy i rurkach

aha jezeli ktos ma pomysl dlaczego mam takie temperatury to prosze o rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano mam prawie taką wydajność jak Ty reed.. lepszą niż oni... a nienależy zapominać ze dopiero jutro podłącze chłodnice :D

Powiedz mi jeszcze jaka ciecz masz w ukladzie i jaka jej ilosc, to tez bardzo wazne.

Wczesniej mialem sama woda 1,7l + 50 g spirytu, temperatury byly nizsze okolo 4*C niz teraz, obecnie mam pol na pol Borygo z woda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano mam prawie taką wydajność jak Ty reed.. lepszą niż oni...

moze to dlatego ze masz uklad otwarty z duza iloscia wody i z duza powierzchnia parowania ?

w moim WC jest b.malo wody : tyle co w nagrzewnicy i rurkach

aha jezeli ktos ma pomysl dlaczego mam takie temperatury to prosze o rade

Jezeli masz uklad klasyczny zamkniety bez zbiorniczka, to normalne ze sa wyzsze temperaturki :)

Sam "wielki" Mate najprawdopodobniej wepnie w uklad zbiorniczek, zeby obnizyc temp. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie - im wiecej wody tym chlodniej, dlatego sam sie zdecydowalem na zbiornik wyrownawczy 1,7 litera i w calym ukladzie mam 2 z kawalkiem w sumie, b dobre zbiorniki - na zywnosc of korz ;) - b podobne do tych u mate'a (praktycznie hermetyczne) sa w geancie i realu - 1,7 l - 7 zeta hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za rady

zobacze jeszcze co da chlodzenie samej pompki w jakims zbiorniczku z woda

( bardzo nie chce "otwierac" mojego WC )

Polecam zbiorniczek.

Nie chodzi mi o uklad otwarty typowy, tzn z jakims wiaderkiem, tylko o zbiorniczek hermetyczny.

Looknij ponizej

Dołączona grafika

ma on zalety ukladu zamknietego (nie paruje woda, nie wylewa sie jak nawet przewrocisz zbiorniczek)

oraz zalety ukladu otwartego, tzn wieksza ilosc cieczy (+nizsza temp) latwe odpowietrzanie (samo sie robi :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...